ELS OBJECTES

Des de Alícia Casadesús EN RESiDÈNCiA al Jaume Balmes http://blocsenresidencia.bcn.cat/jaumebalmes1718/index.php/2018/04/21/els-objectes/

L’exposició que estem preparant a la Casa Elizalde també inclourà una sèrie d’objectes que estem construint. Aquests objectes pretenen expressar les sensacions i reflexions que hem treballat durant el procés creatiu que hem viscut.

En aquesta fase del curs estem sintetitzant tota la informació i reflexions en aquesta peça personal que anirà situada sobre una gran taula enmig de la sala.

En aquesta entrada del bloc us ensenyem com treballem aquests objectes. Manipulem diversos materials, compartim punts de vista, ajudem els companys, escoltem els consells de l’Alícia…

Fer realitat una idea no és fàcil. Ens trobem amb molts interrogants que hem d’anar resolent poc a poc…

Esperem aconseguir-ho!

ELS BASTIDORS

Des de Alícia Casadesús EN RESiDÈNCiA al Jaume Balmes http://blocsenresidencia.bcn.cat/jaumebalmes1718/index.php/2018/04/21/els-bastidors/

Hem començat a treballar en el projecte final d’aquest curs i tindrem l’oportunitat d’exposar-lo a la Casa Elizalde. Aquest és un espai prop del nostre institut on acostumen a organitzar exposicions relacionades amb el món de l’art.

https://ift.tt/2qR911E

Aprofitem per informar-vos que la inauguració de la nostra exposició es farà el 28 de maig (encara no sabem l’hora concreta de l’esdeveniment) però podreu gaudir d’ella durant el més següent a la seva inauguració.

Els dos eixos conductors del procés creatiu que hem experimentat giren entorn als conceptes de correspondència i el lloc. Durant el curs hem analitzat diversos espais des del punt de vista de les sensacions que ens transmeten i després hem aprés a comunicar aquestes sensacions a partir del text escrit, oral i material. El que hem decidit és organitzar l’exposició a partir d’aquestes vies de comunicació que hem posat en pràctica durant el curs.

En aquesta entrada del bloc us ensenyem com hem construït els bastidors amb l’ajuda d’uns bastidors de fusta de 60x60cm, paper i aigua.

LES CAPSES

Des de Alícia Casadesús EN RESiDÈNCiA al Jaume Balmes http://blocsenresidencia.bcn.cat/jaumebalmes1718/index.php/2018/04/21/les-capses/

Portem moltes setmanes treballant en aquest projecte que es basa en representar en una capsa tota una sèrie de sensacions, conceptes, idees relacionades amb l’anàlisi d’un lloc. Cada company de classe ha escollit un espai que ens resulta “especial”. L’anàlisi d’aquest espai ha generat uns sèrie de reflexions (més o menys abstractes) que hem intentat representar dins d’una capsa a partir de diversos materials.

L’exercici ha estat força complicat. No estem acostumats a treballar amb conceptes com: EL RECORD, LA TRANQUIL·LITAT, L’ATZAR, EL NO RES, ELS VIATGES, L’ENTROPIA, L’ÀNIMA, ELS ULLS, L’ESFORÇ, LA NATURA, EL PAISATGE, LA SUPERACIÓ…

A continuació teniu un recull dels exercicis…

Segona sessió de planificació de la nostra ciutat

Des de Antonio R. Montesinos EN RESiDÈNCiA al Costa i Llobera http://blocsenresidencia.bcn.cat/costaillobera1718/index.php/2018/04/20/segona-sessio-de-planificacio-de-la-nostra-ciutat/

Vam continuar dibuixant el que seria el mapa i perquè no hi hagués molt de caos, ens vam dividir en 4 grups de 3 i a cada grup li va tocar pensar on posaria cada edifici o tipus d’edificacions, quants ni hauria i com de petit o gran seria. Quan va estar acabat, l’Antonio ho va passar a ordinador.

COS i VEU JUNTS… Dubi-dubi du, dubi-dubi, du… 19/4/18

Des de Mariona Naudín EN RESiDÈNCiA al Barri Besòs http://blocsenresidencia.bcn.cat/barribesos1718/index.php/2018/04/19/cos-i-veu-junts-dubi-dubi-du-dubi-dubi-du-19418/

Avui ens acompanya la Xuel Díaz, actriu de musical y professora de tècnica vocal. Ella i un teclat, els nois a l’escenari, escalfament, cos, veus i acció!

Al principi és un dubi, desprès dos i finalment un du sol!… dubi, dubi,du…

Ara, ja amb la veu escalfada, abordem Independence Day de l’Elliot Smith, la cançó que interpretaran en l’obra.

https://www.youtube.com/watch?v=t8iWDrln8AY

 

Primer la Xuel els fa cantar de peu i a continuació estirats boca terrosa… com estrelletes de mar els diu!

Bé, pot ser no era del tot aquesta estrella…no sé…

Això sembla una classe de Ioga moderna! Quina enveja, quin relax…

Més tard, el mateix però en cercle… una mena de cor circular, esquena contra esquena…la Xuel els convenç que siguin una única veu…tanquen els ulls i… es converteixen en una sola veu, un sol pensament, una sola persona.

Avui no parem… Quin estrès!

Ara els divideix en grups de tres i els fa improvisar una performance a partir de la cançó… corren, salten, fan veure que volen com les papallones, s’empaiten, ballen, riuen…no paren!

I comencen a representar les seves impros: un grup salta a la corda i juga amb una pilota a voleï, a futbol, a tenis… Els altre s’ho miren per desprès jutjar i dir que funciona i que no.

Un altre grup seu a terra i juguen a xocar les mans, també apareix una pilota… un altre juga a cartes i riuen feliços,

Un quart simula que passegen agafats de la ma, mentre canten la cançó i transmeten felicitat! TOT PLEGAT SEMBLA UN ANUNCI DE LA COCA COLA!

En acabar, la Xuel els pregunta: que creieu que hem treballat avui? Responen: ritme, veu, afinació, la llengua, el moviment…crec que no l’encerten…

La Xuel sap molt bé el que fa. Domina l’espai, els actors i tot ho fa de manera molt natural… cos i veu junts…però… Què voldrà aconseguir?

Dons al final els ho aclareix: “Al primer exercici, el de terra hem treballat el volum de la veu, al segon, el del grup: hem deixat que la veu surti a fora des del nostre interior i en el tercer hem provocat que tothom participi del cant i de la història ; si un no canta es nota…”

De camí al meu despatx, penso en el lema de la Xuel: Cos i veu, veu i cos… els profes hem d’aprendre d’aquesta idea… Gràcies Xuel!

Jordi Sánchez, professor. INS. BARRI BESÒS. Barcelona.

 

Xuel Díaz és actriu i cantant, llicenciada en Teatre Musical per l’Institut del Teatre de Barcelona.
Fa 9 anys que rep formació de cant particular, primer amb Ira Prat i actualment amb Susanna Domènech
Rep el premi a millor actriu (ex aequo) a la mostra de Teatre de Barcelona pel musical La Dama.
En els últims anys ha participat en nombroses obres de teatre tant a Barcelona com per tot Catalunya.
També ha format part de diferents curts, videoclips i spots publicitaris.

Records

Des de Anna Pantinat EN RESiDÈNCiA al Josep Comas i Solà http://blocsenresidencia.bcn.cat/josepcomasisola1718/index.php/2018/04/12/records/

Avui a clase ens hem reunit per a practicar nostra participació a la mostra. Ens han recordat alguns aspectes tècnics com per exemple: com expressar la poesia(amb naturalitat,indiferencia amb tristesa depenent de cada poema..)
També hem parlat de com fer l’entrada de la mostra: amb autoritat, amb serenitat,amb decisió i amb la mirada alta.

Record de Yostin

Recuerdo esa cicatriz que me dejó aquel manillar.

Record de Luna

Recuerdo aquellas lágrimas derramadas por un don nadie acompañadas de un abrazo.

Record de Mansoor

Recuerdo cuando fui a mi país por primera vez y vi a mi familia.

Record de Kimberly

Recuerdo esa primera vez que me viste llorar y me diste ese gran abrazo que me hizo volar.

Record de Yeirelis

Recuerdo las olas ir y venir,el tacto de tus manos en mi piel.

Record de Maria

Recuerdo el día de mi cumpleaños,7 de octubre,cuando nació mi sobrina yo estaba muy contenta y le puse de nombre Moham Fatima.

Record de Jessffryes

Recuerdo cuando me fisuré el vazo.

Record de Zaida

Recuerdo mis lágrimas brotar en la forma que sujetaste mi mano.

CLASSIFICACIONS

Des de Enric Farrés Duran EN RESiDÈNCiA al Doctor Puigvert http://blocsenresidencia.bcn.cat/doctorpuigvert1718/index.php/2018/04/12/classificacions/

16-novembre-2017

L’Enric va venir ben decidit:

“Buideu les motxilles i les butxaques i poseu-lo tot sobre la taula. TOT!”

La nostra taula és la unió de totes les taules formant un gran quadrat, i va quedar plena de tota mena de coses que a més vam haver de barrejar (no ens va agradar gens ni mica!).

Un cop teníem tot ben barrejat vam pensar maneres d’ordenar-ho o classificar-ho. Ens vam sortir unes quantes però vam triar fer-ho per colors. No va ser fàcil i com que necessitàvem més espai vam retirar les taules i vam fer-ho al terra.

El resultat va ser un KNOLING, una manera d’ordenar objectes relacionats en forma paral·lela i quadrada.

La Mercè es va pujar sobre d’un armari per poder fer fotos i vídeos de tot el procés.

REPRENEM L’ACTIVITAT

Des de Big Bouncers EN RESiDÈNCiA al Moisès Broggi http://blocsenresidencia.bcn.cat/moisesbroggi1718/index.php/2018/04/10/reprenem-lactivitat/

Després de les vacances hem reprès les sessions del projecte de creació amb un objectiu molt clar: muntar l’espectacle que al juny s’estrenarà al Mercat de les Flors. Seran unes sessions molt intenses!

Les Big Bouncers ens proposen uns exercicis a partir dels quals s’anirà escrivint la partitura d’aquest espectacle. Els alumnes en fan la seva pròpia proposta i les artistes recullen totes les idees pera preparar un nou eix conductor per a la següent sessió.

En l’anterior sessió es van fer “selfies” amb uns miralls proposant uns títols a les accions que fotografiaven. Aquí en mostrem alguns exemples: