Gabriel Orozco

Per Gino Benetti, Arnold Gonzales i Alexander Garcia

Gabriel Orozco va néixer en 1962 en Xalapa, Veracruz, Mèxico. El seu pare, Mario Orozco Rivera, que va ser un gran muralista, va influir a la seva obra. Gabriel en 1986 es va matricular en el Cercle de Belles Arts, en Madrid. El 1987 va tornar dels seus estudis en Madrid a la ciutat de Mèxico, on va organitzar un col·lectiu amb artistes com Damián Ortega, Gabriel Kuri, Abraham Cruzvillejas i el Dr.Lakra. En aquella època, Orozco va trobar una gran inspiració en explorar els carrers. Orozco sempre ha treballat sol o amb 2 o 3 ajudants. El seu treball consisteix en molts temes que es repeteixen i tècniques que incorporen objectes comuns i de la vida real.

La seva visió de l’art desperta la imaginació en el seu públic  ja que explora les associacions creatives entre objectes freqüentment ignorats actualment.

“Les meves mans són el meu Cor” és una petita obra escultòrica en forma de cor feta per l’artista el 1991 aplicant pressió amb els dits sobre un petit tros d’argila i deixant la impressió dels seus dits en la forma d’un cor. El caràcter durador de l’argila endurida contrasta amb la vulnerabilitat suau de la identificació de l’objecte com un òrgan humà. La impressió dels dits de l’artista deixa una empremta persistent del contacte amb les seves mans, una meditació sobre el procés creatiu. “Les meves mans són el meu Cor” també es refereix al díptic realitzat amb les fotografies preses a l’artista amb el tors nu, sostenint l’obra prop del seu cor.

En classe anterior vam fer amb fang una forma amb alguna part del nostre cos, amb la finalitat de fer una obra, que tingui un sentit per a tu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *