L’amic enemic

Hem començat a pensar en què és un amic, què és un enemic i què passa en l’enfrontament amb l’amic. Aquí teniu algunes de les nostres idees:

Què és un amic?

És com un mirall teu.

Es una persona que te ayuda y en quien confias.

Te escucha en los buenos momentos, pero sobretodo, en los malos momensos, porqué cuando eres feliz está todo el mundo, y ese el amigo de verdad, es el que está siempre ahí.

Un amic és una persona en la que pots confiar i eixa persona és bona amb tu i et deixa coses i us rieu junts.

Un amic és una persona que es preocupa per com estás, pots acudir a ella. És una persona amb la que passes bons records.

Un amic et dóna consells.

Un amic és qui no falla, et cuida i et vol.

Un amic és una persona que confia amb tu, tant com tu amb ell, que viu mil moments amb tu i, encara veient la pitjor versió de tu, està per tu, pel que necessitis i t’ajuda en tot el possible. Et fa somriure, está amb tu en les bones i en les pitjors i t’aguanta sempre.

Algú que coneixes bé, que et coneix bé, que et trobes a gust amb ella, que t’aprecia, que si tens problemes t’ajudarà i que si el veus en problemes, no dubtaràs en ajudar-lo.

Què és un enemic?

Un enemigo es aquel que te llevas mal por los motivos que sean: porqué te miente, te pega, te insulta o habla mal de ti. El odio puede ser mutuo o no, no hace falta que tu le caigas mal, pero si hace eso es por algo.

Per tenir un enemic hi ha d’haver un odi mutu per alguna cosa que ha passat i es confronten sempre, no es poden veure.

Un enemic jo diria que es el contrari d’un amic, ja que es una persona  amb la qual no est parles, perquè no et cau bé o pel que sigui. Amb un enemic no t’ho passes bé, ja que no t’agrada com és, la seva manera de ser…

Es una persona que tu la envidias o te envidia.

Un enemic és una persona que et desprecia, que busca fer-te mal o tu busques fer-li mal. No podeu estar a prop sense que surtin “xispes” .

Un enemic és una persona que per alguna cosa que t’ha fet a tu o a les persones que són més properes a tu no et cau bé i li tens ràbia o que en el passat t’ha fet coses dolentes.

Què passa en l’enfrontament amb l’amic?

L’enfrontament amb un amic és estrany perquè us coneixeu des de fa temps i intenteu solucionar-ho. A vegades es pot i altres, no i si no se soluciona es trenca un fil que semblava indestructible.

Quan t’enfrontes amb el teu amic et fa mal perquè no tens en qui confiar i això no mola.

Depèn de quanta confiança tens amb aquesta persona, la tractes d’una manera o d’una altra. Si hi ha molta amistat és gairebé impossible que es trenqui l’amistat, es pot resoldre parlant.

L’enfrontament amb l’amic és molt diferent al de l’enemic, ja que amb l’amic t’enfades de broma i amb l’enemic pots arribar fins i tot a barallar-te amb ell/a ja que amb l’enemic no et diverteixes.

L’enfrontament amb un amic no és el mateix que l’enfrontament amb un enemic perquè a l’amic li tens estima i a l’enemic no. Amb l’amic tens moltes possibilitats de perdonar-te perquè l’estimes,  i en canvi, amb l’enemic no tens tantes possibilitats de perdonar-te.

Són normals els piques entre amics, perquè no tots pensem igual, però jo no em solc enfadar amb els meus amics perquè tinc la confiança necessària per dir-los el que penso d’ells i ser sincera igual que ella amb mi.

Un enfrentamiento también pasa cuando una a hecho una cosa que al otro lo le advirtióy no te casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *