30 de maig / 26a sessió: recollida dels contenidors i arxiu JO TAMBÉ TREBALLO PER ERROR.

En aquesta darrera sessió vam recollir els contenidors de cada establiment per tal de començar la nova fase del projecte.

En recollir-los, ens vam adonar que molts estaven gairebé plens i també vam constatar que cada vegada hi ha més gent que entén la frase “Jo també treballo per error” i, fins i tot, hem aconseguit algunes imatges pel nostre arxiu documental.

Us deixem algunes de les imatges que han arribat al nostre e-mail treballo.per.error@gmail.com

10 de juny / Acció “DESAPARICIÓ SIMBÒLICA DE 12 TREBALLADORS I DELS OBJECTES QUE FABRIQUEN” a Les Basses.

Aquest es el text que va estructurar l´acció de Les Basses. Utilitzo diverses idees de Jean Baudrillard i de Henry David Thoreau que haviem estat llegint i discutint durant les sessions a l´Institut i que aporten una mirada reveladora i radical a la relació entre treball i vida (o entre treball i mort).

POWER POINT-A MÀ D´OBRA-corregido

i aquí us deixem algunes imatges de l´acció
GRÀCIES A TOTS PER HAVER-HO FET POSSIBLE!!!
i GRÀCIES ESPECIALMENT AL NICOLÁS SPINOSA, PER ACOMPANYAR-ME AMB TANTA GENEROSITAT, DEDICACIÓ I PROFESSIONALITAT AL FINAL DEL PROCÉS DE CREACIÓ.

5 de juny: sessió a les Basses per a prendre les empremtes dels treballadors.

gràcies a tos els que vareu ocupar una estona del vostre temps lliure en treballar amb el Nicolàs.
gràcies Enric, Juana, María, Blanca, Cristina, Vicente!!

Seguiment dels contenidors i interacció amb els treballadors

Durant els dies 17 i 24 de maig vam anar a fer un cop d’ull als contenidors. El 17 vam anar per separat, cadascú va anar a veure al seu treballador. En posar-ho en comú, vam comentar que, en general, els contenidors estaven poc plens. També varem coincidir en comentar que la gent del carrer no s’interessava massa pel flyer amb la frase “JO TAMBÉ TREBALLO PER ERROR”. Segons ens van comentar els treballadors, la gent llegia els flyers amb curiositat però no se´ls emportava. El dia 24, però, vam anar tots junts a visitar els treballadors i vam veure que els contenidors ja estaven molt més plens, tot i que la gent continuava sense endur-se´n els flyers. En aquesta sortida vam coneixer el Nicolás Spinosa, que és l´artista que col·laborarà amb la Marta en aquesta darrera etapa del projecte per a realitzar les mans de cera amb l´empremta dels treballadors. En Nico i La Marta van fer fotografies de les mans dels treballadors i dues fotografies que anomenem “PRESÈNCIA/ABSÈNCIA”. Es tracta de tenir una imatge del treballador en el seu lloc de treball i una altra idèntica en la que el treballador no hi sigui. Només l´espai, el lloc de treball.

25a sessió: Visita a l’estudi d’en Nicolás Spinosa

El passat dimecres 29 de maig vam dur a terme la 25a sessió. Vam sortir de l´Institut a les 9.15 i ens vam dirigir cap a l’estudi on treballa en Nicolás. Un cop arribats allà, en Nicolás ens va mostrar un video sobre el procés de creació dels seus treballs. El Nico utilitza el seu cos per pintar o per donar forma a les seves obres, que, en general, son tel·les. Pintures. Ens va explicar que la seva obra sempre partia d´una reflexió entorn al cos i entorn a allò que no es pot expressar amb paraules. Una recerca d´allò que no es pot dir. Del que no sabem dir. I de com ho podem fer visible a través de l´art. Després vam començar a treballar amb el fang. Es tractava de deixar la nostra empremta als volums de fang que ens va proporcionar el Nico. Després vam afegir-hi cera i vam desmotllar. El resultat van ser unes mans, dits, canyells, etc de cera que estaran presents a l´acció final que farem a Les Basses.

aquí us deixem algunes imatges:

petit espai expositiu al vestíbul de l´Institut Josep Plà

Abans de fer l´acció de presentació del projecte al centre cívic Les Basses, vam exposar al vestíbul de l’Institut els 12 contenidors amb el residu acumulat durant un mes per cadascún dels treballadors i una memòria fotogràfica del que havia estat el procés de creació d´A MÀ D´OBRA. La gent no comprenia gaire què eren ben bé tots aquells contenidors i els fulletons de “JO TAMBÉ TREBALLO PER ERROR”, però tothom ho mirava amb curiosit i amb interès. Aquí us deixem algunes imatges de la petita exposició a l´Institut.