Centre Documentació del MACBA, coworking de la Mercè i Chiquita Room

Ahir vem fer la primera sortida amb el grup de Creadors amb Residència amb la Mercè i la Berta. També van venir l’Agnès Sebastià  d’A Bao A Qu i la Sandra Figueres del MNAC, les mediadores del nostre projecte.

Vem visitar el Centre de Documentació del MACBA, el taller de la Mercè i una galeria d’art.

Al MACBA després de  deixar les motxilles a l’entrada i pujar unes escales fins al primer pis , vam entrar dins d’una sala on hi havien dues taules amb llibres d’artistes.

La Marta i L’Estel ens van explicar una mica la història de cada llibre i el seu autor.

La Candela Sin ens explica el llibre  de Christian Boltanski

 

L’Alexandra García el d’Ignasi Aballí:

 

La Lola Royo el de les Guerrilla Girls

La Joana Craven ens explica perquè li va agradar aquesta revista

 

 

Maletí negre on a dins hi havien coses de diferents artistes amb diferents formats.

 

 

 

 

 

 

El maletí negre amb el cul de la Yoko Ono,  va donar molt de sí…

 

Jenny Holser:  Copiava frases que li semblaven extremes en tots els sentits.

 

El Bosc a casa / Perejaume, Joan Brossa, 1989

 

.

Twentysix gasoline stations / Edward Ruscha, 1969
notes de la Beu Ribes al Centre de Documentació del MACBA

 

El que més ens va agradar va ser el moment de posar-nos els guants i  tocar nosaltres mateixos aquells llibres tant especials i també conèixer el valor de cada llibre!


A poques passes, al carrer Ferlandina,  hi ha el taller de la nostra artista, la Mercè Soler. Un espai de coworking  compartit amb altres artistes: dos pintors, un escultor, un il·lustrador… És una antiga bodega que a l’entrar fa olor a humit però a dins tot l’espai està super ben aprofitat , molt acollidor i amb moltes  coses per descobrir …. vaig trobar que tenia una mica com una atmòsfera de conte…

 


I per últim, vem visitar una galeria acabada d’inaugurar: La Chiquita Room.  L’exposició actual, que és la primera que fan,  “Barcelona Plan B (Una oportunitat cartogràfica)” és una col·lectiva de 20 artistes. Tots han fet una reiterpretació sobre paper d’un mateix mapa  de Barcelona de l’any 1860, abans del Plà Cerdà . Ens ho va explicar la Laura de la galeria i també una de les artistes, la Coco Esteve , ens va comentar la seva intervenció, contestant a totes les nostres preguntes.

 

Proposta de la Coco Esteve

També ens va cridar molt l’atenció  la proposta de Duae Collective  que redibuixa la ciutat a través de les fotografies geolocalitzades al llarg d’un dia, que s’emmagatzemen a Instagram.

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *