Què és la tipografia?

Avui ens ha vingut a visitar el tipògraf Rafa Goicoechea. Al llarg de la classe, ens ha fet una introducció al món de la tipografia. Ens ha explicat que cada lletra és un món, i que al món hi ha milers de lletres diferents. Ens ha mostrat els seus treballs I tots eren força interessants i molt originals. També ens ha ensenyat diferents tipus de tipografia i hem pogut comprovar que moltes s’assemblen i algunes són molt diferents. També ens ha explicat que la paraula ”Nova” és  la paraula base, és a dir, la paraula originària a partir de la qual es forma tot l’abecedari, ja que conté els trets que hem de tenir en compte per fer la resta de lletres. Hem vist diferents exemples de lletres fetes a mà, utilitzant plomes i tinta i ens ha ensenyar diferents instruments (canya de bambú, retoladors, plomes…) que s’usen per fer els  tipus de lletres.

Per poder veure més exemples, ens ha portat alguns llibres que tracten sobre el tema on hi ha molta informació sobre  historia de la tipografia i la seva evolució.

Finalment ens ha explicat el procés de creació de les lletres i ens ha dit  que primer es fan a mà i després es passen a un programa d’ordinador que les digitalitza.

Redacció: Bryan, Naider i Sameer

img_1222img_1214

img_1232img_1227

img_1230img_1225

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *