MÚSICA, LLUMS I…DANSA!!

L’últim dia de classe vam fer l’exposició del procés del nostre projecte a la resta dels companys de 2n d’ESO. Per a poder fer l’exposició més visual, vam combinar el format clàssic del powerpoint amb un espectacle on es mostraven diversos exercicis.

Les Big Bouncers ens van proposar una coreografia que ajuntava algunes activitats que havíem treballat durant el trimestre. Totes partien d’un treball fet per nosaltres. Alguns conceptes treballats eren les imatges d’acumulació que havíem de representar tots junts amb el cos. Prèviament havíem buscat imatges que per a nosaltres signifiqués acumulació.

Aquí us mostrem un exemple:

 

Una altra era el gif on havíem de repetir unes accions que formessin una petita coreografia. També hi havia uns grups que havien de copiar la representació d’un altre.

Pas per pas vam decidir qui faria cada cosa i on es col·locaria cadascú. Vam treballar-la durant uns dies i quan ja ens coordinàvem la vam presentar als companys d’altres projectes junt amb una presentació de conceptes i una reflexió.

La presentació del power point va servir per a explicar el procés de treball i de creació al llarg de les 8 sessions que havíem compartit amb les Big Bouncers.

 

Aquest final de trimestre ens ha servit per a mostrar tota la feina feta durant aquests mesos i ens ha cohesionat més com a grup, a tenir més compromís i a valorar més el propi procés de creació. També ens ha servit per pujar l’autoestima, ja que les crítiques rebudes han sigut molt satisfactòries.

Comencem el segon trimestre amb molta energia!!

ENS PRESENTEM

Quan em van explicar el projecte que treballaria amb el grup de 2n d’ESO em va fer molta il.lusió. Formar part d’un procés de creació juntament amb unes artistes serà una experiència única, que segur que ens enriquirà a totes les parts implicades. En el nostre cas és un projecte de Dansa i ja ens hem començat a moure amb molta energia!

 

El grup d’alumnes que participa en aquest projecte són 20 nois i noies de 2n d’ESO de l’Institut Moisès Broggi. Són la Carla, la Lucía, el Joel, la Maria Fernanda, la Maia, el Nacho, la Marina, la Maya, el Christian, el Kalkidan, la Camila, la Sara, la Júlia, la Vivian, la Luana, el Francisco, l’Òscar, la Núria, la Carolin i la Mar. I jo, la seva professora, la Marta, que en aquest procés sóc com una alumna més amb moltes ganes d’aprendre!!

 

I les nostres artistes en residència són les Big Bouncers, un col•lectiu format per Cecilia Colacrai, Anna Rubirola i Mireia Querol.
Adjuntem un enllaç on es pot veure el tràiler de la seva peça Big Bounce:

https://vimeo.com/147095568

Aquest procés creatiu serà com dissenyar un menú entre tots, on les “chefs” ens guiaran per a què els plats siguin el més adequat possible, però on cadascú de nosaltres decidirà si hi posa més sal o més pebre, fent el plat més atractiu per a tots els sentits. Sabem que el procés serà llarg, perquè per a aprendre a cuinar cal provar molts gustos i repetir la recepta fins que ens acaba agradant.
En aquest blog us explicarem com anem treballant, dansant i creant.

Vull agraïr a totes les entitats implicades:
Es tracta d’un projecte d’En Residència, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu., i en aquest cas concret amb la mediació del Graner-Mercat de les Flors.
A l’Institut Moisès Broggi per confiar en mi per a dur-lo a terme.
A les Big Bouncers per tota l’energia que transmeten en cada sessió.

És un privilegi formar part d’aquest procés.

COMENCEM A MOURE’NS

Hola, som la Sara i la Marina, formem part d’aquest projecte i avui explicarem una mica què hem estat fent fins ara. Ja portem 3 sessions amb les artistes!

El primer dia teniem moltes ganes de conèixer les Big Bouncers i de començar aquest projecte, ja que prèviament havíem vist algun treball seu en vídeo.

Vam fer un seguit d’activitats molt “xulis” per coneixe’ns entre tots: ens vam moure per l’espai caminant al ritme de la música, vam jugar al joc de la reina mona, vam moure parts del nostre cos…

Aquí us mostrem algunes imatges de l’exercici de la “reina mona”, un exercici d’imitació en grup:


 

Durant la segona sessió vam fer una activitat que ens va fer molta vergonya: cadascú havia triat una cançó que quan sentís no pogués evitar ballar. Quan sonava la teva cançó et converties en reina mona i tothom t’havia d’imitar.

El tercer dia el vam començar fent un escalfament. Hi va haver una activitat de confiança que personalment ens vam agradar molt: anàvem per parelles, una tancava els ulls i l’altra la guiava.

També vam fer un exercici de repetició de moviments. Ens movíem per l’espai i quan elles deien “stop” havíem de fer un loop de l’últim moviment que havíem fet. Desprès podíem maximitzar-lo, minimitzar-lo, accelerar-lo i desaccelerar-lo.

En resum, aquestes 3 sessions han estat molt divertides!!!

Us mantindrem informats!

Ja ha començat la novena edició d’EN RESiDÈNCiA!
Hi participen 16 instituts públics d’educació secundària, seleccionats per convocatòria pública.

Els processos de creació es desenvolupen entre els mesos de setembre de 2017 i de juny de 2018.

En breu s’activaran els blogs individuals de cada residència , que us ajudaran a seguir-les al llarg del curs.