Comencem pel final: anem a la roda de prensa de la Cristina Clemente

Cristina ens va confessar que el que portava pitjor de la vida professional com a escriptora i directora de teatre eren les rodes de premsa. Tal vegada per això comencem a parlar de teatre pel final: la roda de premsa on es presenta el nostre projecte EN RESIDÈNCIA. Aquí presentem un recull d’articles de premsa apareguts aquest dies:

EL CAP DE SETMANA DEL QUINZE I EL SETZE

Aquest cap de setmana, la sala Bekett presenta una nova obra de la Cristina Clemente. Aquesta obra es titula El cap de setmana del quinze i el setze. És una obra amb un xic de misteri, però que parla de la organització del món. Aquesta obra està inspirada en un cap de setmana amb els amics, ja que va passar un fet estrany. Per crear algun personatge la Cristina es va inspirar en alguna persona real, però no ens va dir qui era. La Cristina va escriure aquesta obra ajudada d’un grup d’alumnes del institut Príncep de Girona. La van escriure en un termini d’un curs escolar. Sembla que a la Cristina li va agradar la experiència perquè ho voldria repetir, però només amb aquest grup. També ens va dir que el seu somni era escriure una novel•la, encara que sigues per caprici propi. La Cristina ens va explicar lo dur que es escriure una obra de teatre, ja que a vegades et quedes sense idees. Però lo bo es que sempre pots millorar. A ella també li agradaria escriure televisió més seguit, perquè es una de les coses que més li agraden. També es una gran fan de Paul Auster, és el seu ídol. Aquest no es el seu primer treball a la sala Bekett, ja que va fer una lectura dramatitzada d’un text fa temps. Però es diria que aquest es el primer treball d’aquest tipus. Us anirem informant del desenllaç d’aquest treball, i, esperem que la obra sigui del vostre gust. Informa Revita Amazing.

Andrea i Sunita

«A la meva feina li trauria les rodes de premsa»

ENREVISTA A CRISTINA  CLEMENTE

 Només va fer falta una tarda per conèixer una mica de la passió de la directora Cristina Clemente. I de passada aprofitem per preguntar-li novetats sobre la seva nova obra. Encara que no va ser gens fàcil, ho vam aconseguir. Comencem: «De petita m’agradava molt escriure, un cop estava escrivint a classe i una professora em va  preguntar  perquè no m’hi dedicava, ja que el feia bé. Hi ha molts escriptors que m’agraden. Però no n’hi ha cap que m’inspiri. Fa poc he començat, espero que aquest món no acabi amb mi, i que  em porti moltes coses que pugui aprendre. Bé, en l’obra que vaig escriure em vaig inspirar quan anava de vacances amb els meus amics. L’obra es diu El cap de setmana del 15 al 16, i s’estrena el 13 de juliol. Vaig estar treballant molt en els personatges de l’obra. A l’actor que encaixava en el personatge, el trucava i cap a la prova. Dons l’obra va d’uns amics que van a la muntanya i per una a allau es queden atrapats molt de temps, i comencen a tenir problemes.  Us convido a anar-la a veure. Moltes gràcies per vindre». Bém, i això va ser tot. Cristina Clemente és una persona dedicada al seu treball i també a la seva família. Des de d’aquí informant Antena 1. Moltes gràcies per estar amb nosaltres.

Bianca & Laia

«M’ agradaria escriure una obra en que pensessin que l’autora gasta mala llet»

EL CAP DE SETMANA DEL 15 I DEL 16

L’obra d’un cap de setmana del 15 i el 16, es una obra teatral que va d’un grup d’amics que van  la Vall d’Arán a passar un cap de setmana d’hivern. Un cop allà es queden incomunicats de manera que han d’aprendre a conviure durant un llarg període de temps. La autora es va inspirar per a fer l’obra en un cap de setmana que va passar amb els seus amics. Tant, que els personatges tenen semblança als components del seu grup d’amics. Per aquest motiu, li va costar una mica més triar els personatges, ja que no volia actors famosos, sinó actors adequats. Després de conèixer el final, l’autora creu que hi ha la possibilitat de fer una continuació per a aquesta obra. A més a més, és l’obra que més li agrada de totes les que ha escrit.

EL PASSAT DE L’ESCRIPTORA… La Cristina porta 10 anys escrivint teatre, però només en porta vuit escrivint professionalment. Es va formar en l’Institut del Teatre de Barcelona i a la sala Beckett.

L’ESCRIPTORA AVUI DIA… La Cristina actualment és guionista de la Riera, una sèrie de TV3.

EL FUTUR DE L’ESCRIPTORA… La Cristina per a un futur té un projecte per a fer en una sèrie. Però no te res pensat pel cinema. També li agradaria escriure una novel·la, però diu ella que només es un caprici que li agradaria provar. També vol continuar escrivint teatre i televisió que es una feina a la que li agrada dedicar-se.  CARDELina Exemplar nº 1

Marta i Ana Maria

 «El meu repte en aquesta obra és que en acabar pensis que és una metàfora del que passa al món»

CRISTINA, CRISTINA, CRISTINA…

La Cristina Clemente estrena la seva obra a la sala Beckett. Aquesta obra ha comptat amb l’ajut de nens de 2n d’ESO d’un institut de Barcelona. En roda de premsa ha explicat que la seva passió pel teatre sorgeix de quan era petita. Ella feia un taller de teatre i un dia la monitora els va proposar escriure una obra de teatre. Després la monitora li va suggerir escriure més obres de teatre degut al bon treball realitzat. A partir d’aquell moment es va començar a interessar no tant per actuar, com per escriure les seves pròpies composicions teatrals. El seu somni seria escriure una novel•la, com Paul Auster, el seu escriptor preferit. També li agradaria arribar a ser periodista algun dia. L’obra de teatre possiblement serà un èxit mundial, que tindrà segona part. Està adreçada per a joves de 20-30 anys. Aquesta es localitza a la Vall d’Aran, i és de misteri. La Cristina us anima a tots a venir a l’estrena de l’obra. Esteu tots convidats! Informa Happy News

Paula, Maria i Lucia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>