5/10/2016  Escalfem motors

Avui és la 2ª Sessió de La Calòrica. Em dirigeixo a la porta de l’Institut per donar la benvinguda,  avui ve l’Isra sol…”solo ante el peligro” a veure com s’ho fa… la veritat és que no em preocupa gens, té el que diem “tablas” (utilitzant un dit dramatúrgic), s’ha guanyat els alumnes en una sessió i avui és la seva segona…a veure que fa. Avui ens acompanya el Víctor Muñoz de la Sala Beckett i la sessió de treball la farem a la nostra sala d’actes Carlos Díaz, un teatre en tota regla, com podeu veure a les fotos. La Conxita i jo ens diem que tenim una gran sort de poder treballar en un Institut amb aquests mitjans… Farem teatre en una autèntica sala de teatre…UAU!

img_0609  img_0604

Comença la prepa, vull dir, la preparació…bé…l’escalfament… Es tracta de conèixer el cos, les vèrtebres, la columna…en un tres i no res s’organitzen parelles, la Cristal amb la Laura, el Gerard amb l’Alba, L’Eva i la Sinem, la Gisela i la Kamal… tots fent una exploració del propi cos i del dels companys. Espai i cos, una de les bases de la actuació, diu l’Isra.

img_0611

A continuació ve una activitat de concentració i grup. Han de contar de l’1 al 10 de manera improvisada i aleatòria…l’Isra els hi posa ben complicat!  arriben al 5, comencen de nou, fracassen en el 4, ara arriben al 7… Està bé… Crec que la Calòrica vol fer reflexionar els estudiants sobre el concepte de èxit i fracàs…estan ben bé de peus a la galleda.

img_0607

Comença la segona part de la sessió, la Conxita presència cóm els nostres nois i noies improvisen un intercanvi de posicions per tal de treballar, espai, coordinació, confiança i pressa de decisions, sembla un ball antic i em sorprèn el grau de concentració que hi posen. Es nota que gaudeixen amb el que estan fent… i l’Isra també!

Ara toca revisar els deures de la setmana anterior… s’escoltaran històries de gats atrapats en un fals pati, o parlaran de la seva admiració per Yuri Gagarin, Whitney Houston i d’altres…

El pròxim dia més! M’acomiado del Victor i de l’Isra i camí del meu Departament em pregunto encuriosit… I ara què…què faran la setmana vinent?

Jordi Sánchez. Professor a l’Institut BARRI BESÒS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *