CONTAMINATION SESSION… or… POLLUTION SESSION?

Hola, aquesta sessió l’hem dedicada a donar a conèixer la feina que se està fent dins el nostre projecte a la resta de l’institut.

La veritat és que el nom fa mal de sentir… amb la grip que fa dies que ens persegueix, el Glòria i altres espècimens de poc fiar, sessió de contaminació posa la pell de gallina, és per això que hem decidit dir-li contamination session que sona a Jazz session… i sembla més interessant i saludable…

El cas es que divendres la vàrem portar a efecte. Primer havíem organitzat un sorteig a cadascuna de les classes del nostre institut de manera que sortís un guanyador i un suplent de cada grup, que assistiria, de manera activa, a totes les activitats proposades pels nyam nyam i els participants en el projecte. Els professors també estaven convidats a assistir-hi! Una representació global de tot l’Institut.

Prèviament, els estudiants havien fet grups i havien decidit què cuinarien, com ho farien i de què parlarien amb els convidats durant el procés de creació.

Un bon sidral!… unes 25 persones a més del grup de Creadors En Residència!

La veritat és que tot va sortir d’allò més bé, va ser un goig veure el treball de tots en directe, de com els nostres Creadors, sota les suggeriments de l’Iñaki i l’Ariadna, donaven ordres, controlaven els tempos, executaven… un autèntic plaer.

Un grup es va encarregar de preparar un gran truita de patates i pebrots,

un altre de cuinar pasta amb la Salshiba de tomàquet,

un altre va preparar les begudes: llimonada feta amb llimones espremudes i rotllets de pernil i formatge,

un altre grup va preparar el pastís, i per últim el cinquè va preparar una espectacular macedònia de maduixes, xocolata i fruits secs, nous i avellanes, que ells mateixos varen pelar!

Tot plegat, cuinat, menjat i la cuina recollida i neta en dues hores!. Va ser una fantàstica jornada! Gràcies nois i noies del projecte!

Aquí teniu la seva experiència, tal i com la van viure ells…

Rotllets de pernil i formatge.

Divendres 24 de gener vam anar a la cuina a començar un sessió contaminació.es tracta-va de donar a conèixer la nostra feina a creadors residencia, a un grup representatiu del nostre institut.

El Vasile i jo, el Derek, ens vam dirigir a la cuina. El nostre grup de treball estava format pel  Noah  i el Hamza de 2n d’ESO. També hi havia la Hajar de 3r d’ESO. Ens tocava cuinar rotllets de pernil i formatge i fer llimonada. Vam treballar super bé.

Estavem tranquils per la feina, perqué saviem el que havíem de fer. Tot va sortir super bé.

A totes les  persones i també als professors els va agradar el nostre plat.

DEREK ESCALONA I VASILE RUPA.

   Contaminació de Mariam i Saray

La Saray i jo vam anar a pels nois que van guanyar el sorteig i ens vam dirigir cap a la cuina. Quan vam arribar ja estava tot preparat per cuinar i varem donar les gràcies a tots els que van venir. 

Vam començar a cuinar i el primer ingredient van ser les patates i el pebrot, després vam trencar el ous i els varem batre.

Vam agafar les patates i les vam coure una mica perquè havien de quedar-se un poc crues, també vam agafar els pebrots i els vam tallar en quadradets i els vam fregir. 

Ho vam mesclar tot, vam agafar una paella li haviem de posar una mica d’oli. Vam agafar la mescla i la vam posar a la paella. Aleshores vam esperar que es fes i els altres també. Mentre vam preparar la taula per menjar i vam fer revistes sobre la nostra feina  per als convidats.

Quan vam acabar tot, vam fer una cua per fer com un bufet lliure i tots agafàvem el que volíem.

MARIAM MEKANTSISHVILI  i SARAY DE JESÚS.

CONTAMINATION KITCHEN

El divendres 24 de gener, vam fer la sessió de contaminació.

Ens vam ajuntar amb el nostre grup que estava format per nosaltres dos  i dues  noies de tercer de l’ESO, la Carmen i la Yaiza.

Vam cuinar un pa de pessic i el vam fer amb els ingredients següents: farina per a pa de pessic, 6 ous, oli, iogurt, xocolata i llevat.

Vam remenar tots els ingredients i vam ficar la mescla al forn.

Ens vam sentir molt bé ja que el pa de pessic estava molt bo, però a l’hora de fer l’activitat una de les noies gairebé no ens deixava fer res perquè ho volia fer tot ella i, quan ho fèiem nosaltres, ens deia que ho estàvem fent malament. Deia que el seu germà era cuiner i ella ho sabia tot, va ser una pesada. Això pensem: no volem fer sentir malament a ningú, però aquesta és la nostra opinió.

VÍCTOR RODRÍGUEZ i ANDREA HERNÁNDEZ

CONTAMINACIÓ

La nostra experiencia va ser molt bona ens va agradar moltissim.

El que  vam fer va ser macedònia amb aquests ingredients: kakis, maduixes, taronges, pomes, mandarines, xocolata per ratllar-la i fruits secs.

Primer de tot, vam tallar les maduixes, mentres altres pelaven les nous i altres els kakis i després van esprémer les taronges i les mandarines.

Vam apartar un got per a una noia que es al.lèrgica a la taronja.

El nostre grup estava format per: un nen de 1r eso que es diu Omar, un altre de 2n Eso que es diu Yulen i l’ultim es diu Amine del curs 1r de Batx.

Ens ho vam passar molt bé cuinant i menjant amb tothom.

NAYARA ARCE i ENCARNI FERNÁNDEZ

CONTAMINA-PASTA

El divendres dia 24 de gener a l’Institut Barri Besòs vam fer una sessió de contaminació acompanyats d’alguns alumnes del centre.

El meu grup estava compost per: Elhadji de 1r de Batx, i dos nens de 1r de l’Eso.

Jo i la meva companya Saray, vam organitzar el nostre grup en parts, ja que nosaltres teníem la tasca de fer els macarrons.

Elhadji va posar a coure els macarrons, i els dos nens de 1er, l’Isaac i jo, ens vam posar a pelar i tallar els 2 quilos de tomàquets.

Vam complir cadascun amb la seva tasca, i vam aconseguir fer la salsa de tomàquet i fer els macarrons.

Quan ja ho teníem  tot preparat, ens vam parar a menjar tot el que havien fet també els altres grups: rotllets de pernil i formatge, truita, macedònia, pastis, beguda de llimona i els nostres macarrons.

Em vaig posar nerviosa perquè feia olor a cremat i pensava que era la nostra salsa o els macarrons, pero no eren els plats del nostre grup.

Al començament el nostre grup tenia cara d’avorriment, pero mentre passava el temps es veia com anaven divertint-se. 

Finalment, vam passar una estona molt agradable.

HIBA EL KARFADI i SARAY CORTÉS

Laura Domingo i Jordi Sánchez.

INS. BARRI BESÒS.

Barcelona.

Geografía Urbana: El nostre barri

S’apropa el final del trimestre, les vacances de Nadal.

Els alumnes dibuixen un  mapa en el que reprodueixen el barri i els espais pels que es desplacen en el seu dia a dia…

Sortim a passejar pel barri acompanyats per ells que ens mostren els seus espais favorits i ens expliquen el que cada espai els comunica…

Saray Cortés

Sortíem de l’institut Barri Besòs perquè estava embruixat. Era un dia amb molt de vent i feia molt de fred. Ens n’havíem anat del centre corrents perquè feia dos dies que el dimoni ens tenia tancats allà.

Teníem molta gana i, mentre corríem, vam veure una senyora amb un carro blau que duia molt menjar. Com que nosaltres estàvem molt desmaiats, vam agafar tots els aliments de la dona i vam començar a córrer. Quan ja ens n’havíem allunyat, ens vam aturar en un parc que va resultar ser perillosíssim.

Estàvem molt cansats i llavors ens vam adonar que hi havia una zona precintada. Vam preguntar a un home que passava per allà i ens va dir que sempre hi havia aquesta cinta de seguretat perquè centenars d’anys enrere un dimoni havia viscut en aquell parc, al lloc on hi havia els gronxadors. Vam pensar que potser era aquest mateix dimoni, o el seu esperit, el que ens havia deixat tancats a l’institut els dos últims dies. Tot i això, vam decidir passar dins del cercle que formava la cinta i menjar allà els aliments que havíem agafat de la dona.

Passats uns minuts, les fulles del parc van començar a volar amb força i la por ens va envair. Vam sortir del cercle i, tot just en aquell moment, va aparèixer el dimoni en un dels gronxadors uns segons fins que va tornar a desaparèixer amb un crit. Ens vam quedar perplexos. Finalment, quan ens vam adonar que segurament ens havíem alliberat d’aquell personatge malèfic perquè el vent ja no bufava i el sol va ocupar el cel, ho vam celebrar amb un ball.

Andrea Hernández

El nostre grup anava caminant d’un lloc a un altre perquè necessitàvem un parc per passar-hi la nit. Vam trobar un parc precintat i, mentre hi jugàvem, la Saray va perdre els diners i vam començar a buscar-los.

Ens vam adonar en aquell moment que hi havia alguna cosa estranya. En aquell moment, tres de nosaltres vam decidir apartar-nos a un cantó.

El Víctor volia anar-se’n perquè tenia por que ens pogués passar alguna cosa. Vam decidir fer-li cas i ens en vam anar sense poder recuperar els diners perduts. Mentre continuàvem el camí vam trobar un porxo d’un bloc de pisos i vam decidir que potser seria aquest el lloc que necessitàvem per dormir. Tanmateix, vam triar de seguir caminant perquè allà no hi havia espai per a tothom.

Vam arribar a un altre parc i vam sopar amb la resta del menjar de migdia que encara teníem a les nostres motxilles. Vam jugar una estona i llavors va arribar una persona estranyíssima que va començar a menjar-se les persones del nostre grup sense cap pietat.

Un a un el caníbal els va devorar a tots. Alguna cosa, però, va fer que solament jo sobrevisqués a la bèstia.

Edgar Alan Poe els posaría un 10!

Laura Domingo i Jordi Sánchez.

Professors. Institut Barri Besòs. Barcelona

SALSHIBA

Avui encetem una nova secció!

El darrer divendres, els alumnes van fer un experiment consistent en elaborar una pizza amb ingredients naturals i comparar-la amb una ja feta, comprada en un restaurant… us l’explicarem més endavant.

La secció d’avui té com a objectiu donar a conèixer la salsa elaborada per la HIBA el KARFADI, basada en una antiga recepta familiar que ella ha après de la seva àvia!

Un convidem a tastar-la, està boníssima!

Gràcies Hiba!

Laura Domingo i Jordi Sánchez.

INS. BARRI BESÒS.

OIDO COCINA!

Hola a tothom! Som el Jordi i la Laura, professors de l’Institut Barri Besòs de Barcelona, i volem aprofitar aquesta primera entrada al bloc d’En Residència al Barri Besòs 19 – 20 perquè conegueu els protagonistes del projecte. Els petits textos i el vídeo que trobem tot seguit ens ajudaran a descobrir algunes coses de l’alumnat que, juntament amb el col·lectiu nyamnyam -amb l’Ariadna i l’Iñaki i, també, l’Isaac del MACBA-, se sorprendran i ens sorprendran setmana a setmana durant aquest curs.

SARAY C: M’agrada ballar: vaig començar als 5 anys i ja no he parat. Ballo dances urbanes (hip hop) i també m’agrada el reggaeton. Els meus colors favorits són el blanc, el negre i el rosa pal. El meu menjar preferit són els espaguetis carbonara.   

@saray_cclaveria10

NAYARA: M’agrada molt fer imitacions, em resulta fàcil veure els trets significatius d’una persona i imitar-los. El meu color favorit és el blanc, tot i que el rosa pal també m’agrada. M’agraden molt els animals, però no suporto les rates. La pizza barbacoa és una de les coses que més m’agrada menjar.

DEREK: M’encanten els cotxes que competeixen en Nascar. M’agraden el negre i el blanc. El meu plat favorit és l’arròs tres delícies amb salsa agredolça. Els hàmsters m’agraden perquè els trobo molt juganers. La música que escolto és el rock i també el pop-rock.

@escalonaderek

@viictoor16_

VÍCTOR: M’agrada actuar i fer teatre, perquè en el futur vull ser actor. El meu plat favorit és la pizza, especialment la barbacoa. També m’agrada utilitzar la plataforma Netflix, sobretot per mirar sèries. La meva sèrie favorita és GLEE. Toco el piano i l’ukelele en classe de música.

@m_mariam.15

MARIAM: M’agrada moltíssim el teatre, interpretar i també la música. Toco el piano i l’ukelele. La música moderna m’encanta, especialment la cantant i compositora nord-americana Billie Eilish. El meu color favorit és el negre. M’encanta la pizza sense gluten de pernil dolç i formatge.

SARAY D: M’agrada molt ballar. El meu color favorit és el vermell. Amb relació als plats, no en tinc cap de favorit: m’agrada menjar de tot i descobrir nous sabors.

@saraydejesuspereira6

VASILE: M’agrada molt jugar a futbol i, per això, ho faig cada dia a l’institut com a migcampista. Els meus colors, com a bon aficionat al Barça, són el blau i el vermell. Quan escolto música, prefereixo el reggaeton.

@vasilee_14


ANDREA: No m’agrada res en concret, no tinc moltes inquietuds. Això sí, dedico un muuuuuunt de temps a mirar el mòbil. També m’ho passo bé escoltant música.

@blessivv___


HIBA: M’agrada molt el ball i, també, el dibuix. M’encanta el menjar del meu país, el Marroc; plats com ara el cous-cous o el tajín són deliciosos. El negre i el lila són els meus colors favorits.

@boauli3631


ENCARNI: M’agrada jugar amb el mòbil però, sobretot,  m’encanta fer fotos. El Jordi i la Laura m’acaben de proposar que em converteixi en la fotògrafa oficial del projecte En Residència a l’Institut Barri Besòs.

@encarnii_fernandezz01

AQUI teniu els protagonistes! Properament els posarem cara!

Laura Domingo i Jordi Sánchez.

INS. Barri Besòs.

Barcelona