Ana Mendieta

Per Sergi Martínez i Adrià Diaz

BIOGRAFIA:

Ana Mendieta va néixer a  18 de novembre de 1948 a l’Havana en una prominent família de la política i la societat cubana. Als seus 12 anys d’edat, Ana i la seva germana Raquelin (de 14 anys) van ser enviades als Estats Units pels seus pares, que desitjaven fugir del règim de Fidel Castro. Aquesta fugida es realitza en el marc de l’anomenada Operació Peter Pan, un programa de col·laboració entre el govern dels Estats Units i la xarxa de caritat Catholic Charities.

Així, les germanes Mendieta van passar les seves primeres setmanes en els campaments de refugiats, per després traslladar-se a diverses institucions i llars d’acollida a Iowa. El 1966, Ana es va reunir amb la seva mare i el seu germà petit. El seu pare es va unir a ells el 1979, després d’haver estat a la presó per la seva participació en l’operació militar cubana anomenada Invasió de Badia de Cochinos.

OBRES:
Les obres d’Ana Mendieta van ser autobiogràfiques i enfocades en temes com el feminisme, la violència, la vida, la mort, el lloc i la pertinença. Mendieta s’ha concentrat en una relació física i espiritual amb la Terra.
Body Track són marques de pintures fetes pel seu cos mentre ballava música cubana.

Durant el taller vam jugar a reproduir les impressions que va fer sobre metacrilat, en les quals deformava el seu cos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *