L’art contemporani i algunes de les seves manifestacions

Per Iris Giménez i Shiomara Jaramillo

Art contemporani és una expressió que s’empra normalment per referir-se a les pràctiques artístiques i obres produïdes a partir de la dècada dels seixanta del segle XX fins als nostres dies.

El Body Art, “art en el cos” o “art corporal” és un tipus de treball artístic en què s’utilitza el cos de l’ésser humà com a base per a la creació d’obres. El body art es desenvolupa en moltes performances. Per a què se quedi registrat es fan vídeos o fotos.

El Land Art, Earth art o, earthwork és un estil de l’art contemporani en què el paisatge i l’obra d’art estan enllaçats. Utilitza materials de la natura com fusta, terra, pedres, sorra, vent, roques, foc, aigua etc.

Una performance o acció artística és una mostra escènica, moltes vegades amb un important factor d’improvització, en què la provocació o la sorpresa, així com el sentit de l’estètica juguen un paper principal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *