Akram Khan

Akram Khan és un ballarí de cap a peus, un profesional. La seva història comença a Londres, un nen fill de d’un matrimoni de procedència bangladesí. De petit era molt hiperactiu, tenia moltíssima energia, arrel d’això la mare va decidir ensenyar-li a ballar la danses típiques de Bangladesh per veure si d’alguna manera podia reconduir tota aquesta energia que tenia el jove Akram. Malauradament no tenia molt espai per ballar, i ballava en un petit espai de la cuina. El seu pare, que tenia un restaurant sota del pis, li deia que deixés de ballar, que els llums del sostre es movien i espantava la clientela, i degut a això l’Akram s’havia arribat a plantejar vàries vegades deixar de ballar. Va sofrir bullying a l’escola per ser diferent als altres, fins a tal punt que es gratava la pell preguntant a la seva mare perquè no era blanc com els seus companys.

En aquest documental de la sèrie Move de Netflix s’explica la seva vida de forma breu i s’enfoca més a la seva carrera com a artista/ballarí i creador de coreografies. L’Akram i els seus ballarins i la influència del folclore i la cultura bangladesí en els seus treballs coreogràfics per dir-ho d’alguna forma són la base del documental.

És recomanable, val la pena i només són 50 minuts (aproximadament). Es veu com el ball es una expressió o millor dit una forma d’expressar-se, quan estiguis enfadat/da, balla, quan estiguis trist, balla, quan estiguis feliç, balla. Demostra que no fan falta les paraules, en els moviments es poden veure les emocions d’una o vàries persones.

Oliver Mendez Benitez

Imatge extreta de https://www.danzaycultura.com/breves-akram-khan-company-desh/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *