1

Un museu, un forat i altres accions.

Ens trobem a la plaça. Mirem l’edifici del MACBA des de lluny. Ens preguntem quines diferències te aquest edifici dels edificis del costat, o de la majoria d’edificis que coneixem. Per on s’entra a un museu? Quantes i quins tipus d’obertures te? Pot haber-hi un forat al seu mur?

El busquem, uns per dins i altres per fora, fins que el trobem: “Obrir un forat permanent”. En veure l’obra de Luz, parlem dels espais públics i privats i la seva diferenciació. Mirem a través del forat, fem soroll a través d’ell, entra aire i so de fora…

Vam conèixer la base de l’exposició Especies d’espis gràcies al comissari de l’exposició, Frederic Montornès. Parlem dels espais de transició, dels espais útils i no útils, de mapes i recorreguts geogràfics que il·lustren la biografia de la gent.

De tornada a l’institut, dediquem una sessió a comentar el que em vist al museu i a parlar sobre l’art. Què és?

Aquí alguns comentaris:

“Deixar que la gent que ho entén critiqui” (Gemma) / Són artistes i han pensat una forma d’expressar-se. /”El quadre de Miró del punt i la ratlla jo també ho puc fer, però els artistes porten una carrera” (Julia). / Plantejar el límit entre qui és artista i qui no, i per què fer la mateixa cosa de vegades és art i altres no. / Parlem de la figura del comissari. / ¿Entenem per si sola aquesta obra fora de l’exposició? / “No cal que siguis ningú per fer art, sinó que si que has de tenir la intenció perquè has pensat prèviament que vols fer art” (Lluna).

Dediquem les següents sessions a veure  treballs d’altres artistes i altres projectes de la Luz, veiem videos d’accions, fotos, textos sobre accions a espais tant privats com públics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>