UN XIC DE TOT SOBRE EL TEXTIL. Qui fa la roba?

31 d’octubre

La darrera sessió vam estar parlant sobre la qualitat laboral en alguns països com la India, la Xina, l’Afganistan, etc…, la Vanesa i la Maria ens van ensenyar uns documentals que parlaven sobre les condicions laborals en les que s’havia fet la nostra roba.

Això ens va impactar perquè les condicions eren pèssimes i perquè mai havíem pensat que la nostra roba estigués tacada de sang.

Els documentals mostraven el masclisme que les dones patien a les fàbriques, les jornades laborals infinites per una mísera moneda, empreses multimilionàries buscant el lloc més barat possible sense tenir en compte les condicions laborals. Eren moltes les coses que mostraven.

El primer vídeo, “Xina blue”, relatava la vida d’una noia xinesa que feia texans. A aquesta noia li pagaven 5 cèntims de dolar cada 2 texans, cada texà li costava de fer 30 minuts.

Després vam veure un documental que parlava de com es tenyien les robes i vam veure que els manipulaven els tints treballaven amb condicions inhumanes i no cobraven quasi res.

Després vam veure un altre que comentava sobretot el masclisme laboral, (per exemple, que els homes tocaven les parts íntimes a les dones) i ens vam adonar que les dones eren treballadores i els homes tenien més poder a l’empresa.

Per últim vam veure un tràiler d’una pel·lícula que parlava de com es manifesten pacíficament els treballadors per voler implantar una llei perquè el seu sou fos millor i com la policia pegava als manifestants.

Ens va semblar molt interessant i molt injust que hi hagués unes condicions tan pèssimes en alguns països.

Després vam projectar el llençol de paraules i vam escriure a sobre més paraules que ens venien a la ment. Es va crear el silenci i moltes ganes de sortir a escriure paraules.

Dani, Edna i Hugo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *