TALLER DE IMPRESSIÓ A L’AUTOMÀTICA

Avui hem anat a visitar el taller de la Renata – l’Automàtica, al barri de Gràcia. L’Automatica és una imprenta que porta 11 anys en aquest espai però n’hi han màquines que son molts antigues, amb més de 80 anys.

El taller és molt xulo, molt diferent del que coneixem amb totes les màquines que n’hi han. 

Només en arribar la Renata ens va explicar com podem imprimir de forma no digital, que era la manera que es feia abans.

Tothom ha començat a buscar letras que son com petites escultures, relleu, sobre bloques de fusta i altres materials. Cadascù va escriure el seu nom, o paraules, o imatges que vam poder construir amb aquests materials – i, provar imprimir amb l’ajuda de un rodò, pintura i i un tòrculo de gravat.

El tòrculo és una màquina molt pesada, molt antiga, formada per un rulo pesat de ferro fos que es desplaça sobre el paper i les lletres de imprenta a sota.

__

Belen&Martí—-es molt chulo experimentar amb coses antigues, és molt divertit i interessant treballar en una impremta (ben bé no diria treballar, si no experimentar i explorar). =)

___

Noa Álvarez — Me ha hecho mucha ilusión ir. Una buena y nueva experiencia. La verdad es que me lo he pasado muy bien, es la primera vez que veo algo así. Nunca había visitado una imprenta. Hemos impreso muchas cosas, entre ellas, nombres, palabras… Había diversidad tanto en letras como en colores. Es un lugar tranquilo y cómodo, hay muchas cosas interesantes en el taller. Me ha encantado, cada día me gusta más crear. Me ha fascinado el trabajo manual, creo que también es bueno de ver, ya que suelo trabajar en digital y ver otros tipos de trabajos o modus operandi es entretenido de ver, ya que no todos trabajamos igual. Un trabajo limpio y precioso.

Muchas gracias, Creadors en Residència. Cada experiencia cuenta como un aprendizaje, me encanta ver y probar nuevas técnicas. Las excursiones son cada vez más interesantes, y nos permiten reflexionar sobre todo lo que creamos. Renata nos ha enseñado muchas cosas hasta ahora. De nuevo, muchas gracias a todos<3.

 —-Arnau

M’ha agradat molt ja que és més complex i divertit a l’hora de fero a mà.

Com funciona:Tu as de possar les lletres que vols posar, aleshores limposses sobre la tinta que es diu tinta grafita, hi havia de diferents colors pero hem fet servir el groc el blau i el verd.

Quan ja tens tot aixo fet as de posar com un pes sobre i passarli un molde per sobre, o treus tot com que a fet força es queda la tinta al paper. 

I aixi es com funciona la maquina.

Mola molt !!!  

____

Ainoa Ramirez– La experiencia a sido unica, me ha gustado mucho, también he de decir que mi intención de esto era hacer una libreta y al final me ha salido tampoco pensé que lo podría hacer tan bien para ser mi primera vez ( claramente con ayuda de renata) y aparte ha sido una experiencia única que me gustaría vivir de eso, me encanta el arte y no solamente el de dibujar en general TODO y que tenga que ver con el arte es lo mejor. Gracias por esta experiencia tan chula y única.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *