Visita al Mnac: Exposició de Xavier Gosé.

El passat dimecres dia 20 vam visitar finalment l’exposició del centenari de la mort de Xavier Gosé.

L’exposició començava a una sala on apareixien retrats del pintor i d’altres relacionats amb ell i continuava mostrant escenes de la vida quotidiana que el pintor volia reflectir als seus quadres. També hi havia una secció en la qual podíem veure un vídeo sobre l’època en que va viure.

Més tard vam poder observar un apartat interessant sobre la moda del vells temps, exposaven vestits molt elaborats amb capes molt llargues. Vam poder-nos adonar de l’important que era l’estètica a l’antiguitat.

En general l’art de Xavier Gosé mostra una perspectiva de la vida diferent a la que nosaltres estem acostumats.

Xavi Rodriguez i Ana Herrera

Coneixent a en Xavier Gosé

El proper dimecres 20 de Gener anirem al Museu Nacional d’art de Catalunya a veure l’exposició de Xavier Gosé, per això hem estat investigant la vida de l’autor i les seves obres. El museu  en commemoració al centenari de la seva mort presentarà aquesta exposició.

Xavier Gosé dibuixat per Ramon Cases.

Xavier Gosé i Rovira va néixer a Alcalá de Henares al 1876 i  va morir a Lleida al 16 de Març de 1915. Va ser un dibuixant i pintor català molt important al segle XX, fins i tot a l’àmbit Europeu.

Les seves obres estan pintades en un estil entre l’art Nouveau i l’art Déco, també podem observar que ens situa davant d’un estil exquisit i elegant.