TEORIA DELS COLORS

En l’art de la pintura, el disseny gràfic, la fotografia, la impremta i en la televisió, la teoria del color és un grup de regles bàsiques en la mescla de colors per aconseguir l’efecte desitjat combinant colors de llum o pigment. La llum blanca es pot produir combinant el vermell, el verd i el blau, mentre que combinant pigments cian, magenta i groc es produeix un color negre.

En el model de color RYB, el vermell, el groc i el blau són els colors primaris, i en teoria, la resta de colors son purs. És a dir  (color matèria) que es poden crear barrejant pintura vermella, groga i blava.
 Els artistes utilitzen un cercle cromàtic basat en el model RYB (vermell, groc i blau) amb els colors secundaris taronja, verd i violeta.
Els colors harmònics són aquells que funcionen bé junts, és a dir, que produeixen un esquema de color atractiu a la vista.
 El contrast de colors és la diferencia en les característiques de dos o més colors que interactuen en un disseny afectant a la manera en que se perceben.
Òscar Hurtado i Alba Hurtado

Creació de les plantilles pel projecte final

El dia 20 d’Abril vam començar a fer les plantilles per el projecte del mural de la paret de la terrassa de l’institut. Per fer aquest procés vam tenir que agafar 4 cartolines per fer una plantilla  i per fer tres plantilles vam utilitzar 12 cartolines. Les cartolines les vam enganxar a la pared que tenim en el menjador. Desprès vam projectar la foto ampliada on estaven les cartolines per dibuixar-les per sobre.  Al acabar aquestes instruccions, vam començar a tallar les plantilles.

IMG_2771

IMG_2770

IMG_2765

 

CARLA BUENO I GEMMA ORTEGA 3r

 

Opinio dels visitants sobre l’exposició a la biblioteca Francesc Candel.

Vam elaborar un qüestionari per saber la opinió dels assistents a l’exposició a la biblioteca  Francesc Candel. Aquí teniu una mostra de les seves respostes.

QÜESTIONARI

  1. Qué opineu sobre la forma de retratar, anomenada stencil (plantilles)?

Una forma diferent  a les que estem acostumbrats

2.Coneixíeu aquesta tècnica?

No

3.Que penseu sobre la col·locació de l’exposició?

La col·locació està ben distribuïda entre retrat i retrat. Ben organitzat sobre tot el espai que ens habian deixat però individualment cada plantilla amb el seu retrat final estava molt concentrat i junt.

4.Que us sembla la combinació del colors que hem escollit?

En alguns els colors han quedat de meravella però d’altres no han quedat tant bé, perquè no hi havia bona combinació de colors i no es notava la forma del retrat.

5.Creieu que tenen similitud amb el personatges reals?

Creiem que si, es veia molta igualtat amb els personatges reals.

6. Com us heu assabentat de aquesta exposició?

Ens hem assabentat per les nostres filles que fan aquesta optativa.

7. La recomenarieu?

Si,  ha estat molt bé, coses noves per veure.

8. Aneu sovint a veure exposicions d’art?

No.

 

Paula Bueno Marta Fernàndez

EXPOSEM A LA BIBLIOTECA FRANCESC CANDEL

El dimecres 6 d’abril,  els alumnes de Creadors en Residència vam anar a la biblioteca Francesc Candel, molt propera a l´institut, per col.laborar en la instal.lació de l´exposició d´algunes de les obres i plantilles que hem fet fins ara.  Aquesta exposició estarà oberta al públic fins el dijous 21 d’abril inclòs.

No us la perdeu!

 collage 1photovisi-download

IMG_2656

IMG_2627

IMG_2603

IMG_2610

IMG_2652

IMG_2653

IMG_2637

IMG_2636

Oscar