TEORIA DELS COLORS

En l’art de la pintura, el disseny gràfic, la fotografia, la impremta i en la televisió, la teoria del color és un grup de regles bàsiques en la mescla de colors per aconseguir l’efecte desitjat combinant colors de llum o pigment. La llum blanca es pot produir combinant el vermell, el verd i el blau, mentre que combinant pigments cian, magenta i groc es produeix un color negre.

En el model de color RYB, el vermell, el groc i el blau són els colors primaris, i en teoria, la resta de colors son purs. És a dir  (color matèria) que es poden crear barrejant pintura vermella, groga i blava.
 Els artistes utilitzen un cercle cromàtic basat en el model RYB (vermell, groc i blau) amb els colors secundaris taronja, verd i violeta.
Els colors harmònics són aquells que funcionen bé junts, és a dir, que produeixen un esquema de color atractiu a la vista.
 El contrast de colors és la diferencia en les característiques de dos o més colors que interactuen en un disseny afectant a la manera en que se perceben.
Òscar Hurtado i Alba Hurtado

Un pensament a “TEORIA DELS COLORS”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>