PLACIDO MO a Girona!!!!

El Dijous, 12 de març, just abans que s’aturessin les classes, vam tenir la sort de fer la sortida que teníem preparada a Girona. Anàvem a veure un espectacle, molt especial, de la nostra creadora, la Magda.

Vam fer el trajecte en minibus fins a Girona i un cop allà ens vam atansar fins a la plaça de les Mercaderies, on ja ens estaven esperant la Magda i el Lluís, per presentar-nos la seva creació, “Plácido Mo”.

Plácido Mo, no es una obra convencional, ni es representa en un teatre. L’obra s’exposa en un recorregut pel cor de Girona, guiat per les veus de qui ha viscut al seus carrers. 

Ens col·loquem uns auriculars i un receptor. Sona una música que ens indica que l’obra comença i seguint les indicacions que ens arriben, comencem a caminar.

Caminem lentament pels carrers de Girona, passejant i aturant-nos en molts racons. No és un passeig qualsevol, el recorregut ens porta a veure, amb el ulls de qui no té sostre, els racons de la ciutat on mengen, dormen, orinen o llegeixen i en definitiva on viuen el Lluís i d’altres persones sense llar.

En acabar, tots tenim preguntes a fer. Ens fa vergonya parlar i preguntar al Lluís per la seva vida. Sentim que és un tema difícil i molt íntim. Tot i això, de seguida veiem que al Lluís li agrada parlar i explicar-nos coses, així que ens anem animant a preguntar-li.

En explica molts detalls de la seva vida i també de la situació en que es troben les persones quan perden la seva llar i resten al carrer, sense res.

La Magda ens anima a expressar sobre un paper allò que hem sentit i, de tornada deixem la nostra empremta pel recorregut, enganxant els nostres pensaments pels racons.

La tornada en bus ha estat curta i agradable. En arribar, però, de sobte, en un moment s’ha trencat la màgia. Tornem a la realitat amb la notícia que demà no hi ha classes. Tothom marxa cap a casa i tot allò que hem viscut sembla esvair-se.  Però de ben segur, que ens ha deixat a tots una petita i alhora profunda petjada al cor. Alícia M

La verdad, es que a mí la experiencia me gustó mucho porque tuve la oportunidad de conocer a una persona que vivía en la calle y que nos explicó cosas nuevas. Hablé un rato con Lluís a solas y me explicó que para él vivir en la calle era difícil porque pasaba frío y cuando llovía lo pasaba mal. También me explico que ahora estaba mucho más contento al vivir en una casa, se siente mucho más feliz y la verdad es que ya no pasa tanto frío como lo pasaba en la calle. La experiencia en Girona fue increíble me gustó muchísimo.  Yo la verdad estoy muy contenta y la volvería hacer. Andrea

La excursión a Girona la verdad es que fue bastante interesante. Me gustó la experiencia de poder hablar con alguien que estuvo viviendo en la calle y escuchar su vivencia a partir de sus propias palabras. Me sorprendió que Luis hablará de eso como si fuese algo que todo el mundo hace, algo normal, ya que a la gente no le suele gustar vivir en la calle y me esperaba que lo dijese con un poco más de disgusto o algo así. En general el tour por los diferentes puntos y lo que nos explicaron de esas personas estuvo muy bien.   Ingrid

El dia dijous 12, vam anar a Girona a fer una visita guiada pel lloc on vivia un sense sostre. Des del meu punt de vista, vaig aprendre molt, i crec que tots els del grup en vam conscienciar amb la gent del carrer i la seva zona. També penso que mereix la pena fer aquesta petita ruta, pel simple fet de que et mostra coses que potser t’hagis pogut plantejar durant la teva vida. Doncs aquí pots trobar la resposta a tantes preguntes, en el seu moment, sense resposta. Es una experiència que, tan per nens petits com per gent gran esta molt bé . Aquests tipus de coses fan veure a la gent pel que passen algunes persones. 

A part que està molt ben montat i es reconeix molt el mèrit que ha tingut fer tot això, ja que tampoc és fàcil. Neus

Gràcies Magda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *