Seguiment dels contenidors i interacció amb els treballadors

Durant els dies 17 i 24 de maig vam anar a fer un cop d’ull als contenidors. El 17 vam anar per separat, cadascú va anar a veure al seu treballador. En posar-ho en comú, vam comentar que, en general, els contenidors estaven poc plens. També varem coincidir en comentar que la gent del carrer no s’interessava massa pel flyer amb la frase “JO TAMBÉ TREBALLO PER ERROR”. Segons ens van comentar els treballadors, la gent llegia els flyers amb curiositat però no se´ls emportava. El dia 24, però, vam anar tots junts a visitar els treballadors i vam veure que els contenidors ja estaven molt més plens, tot i que la gent continuava sense endur-se´n els flyers. En aquesta sortida vam coneixer el Nicolás Spinosa, que és l´artista que col·laborarà amb la Marta en aquesta darrera etapa del projecte per a realitzar les mans de cera amb l´empremta dels treballadors. En Nico i La Marta van fer fotografies de les mans dels treballadors i dues fotografies que anomenem “PRESÈNCIA/ABSÈNCIA”. Es tracta de tenir una imatge del treballador en el seu lloc de treball i una altra idèntica en la que el treballador no hi sigui. Només l´espai, el lloc de treball.

Cinquena sessió

CINQUENA SESSIÓ

Vam començar la sessió parlant de la vaga del 14-N, tema molt lligat al que estem treballant a la residència i aquesta conversa ens va portar a parlar del grup Bildelberg.

Després, a la segona part de la classe la Marta ens va preguntar què eren per a nosaltres les imatges. I van sortir respostes com: símbols, representacions i també vàrem comentar la frase feta una imatge val més que mil paraules.

També ens va explicar algunes idees de Régis Debray que diu que les imatges estan relacionades amb la mort.

“El nacimiento de la imagen está unido desde el principio a la muerte. Pero si la imagen arcaica surge de las tumbas, es como rechazo a la nada y para prolongar la vida. La plástica es un terror domesticado. De ahí que, a medida que se elimina a la muerte de la vida social, la imagen sea menos viva y menos vital nuestra necesidad de imágenes.”

Per últim ens vam posar dibuixar,  descriure, o fer un esquema les IMATGES dels nostres futurs i la Marta, ens va ensenyar unes imatges de revistes.

 Júlia G. i Pol G.