petit espai expositiu al vestíbul de l´Institut Josep Plà

Abans de fer l´acció de presentació del projecte al centre cívic Les Basses, vam exposar al vestíbul de l’Institut els 12 contenidors amb el residu acumulat durant un mes per cadascún dels treballadors i una memòria fotogràfica del que havia estat el procés de creació d´A MÀ D´OBRA. La gent no comprenia gaire què eren ben bé tots aquells contenidors i els fulletons de “JO TAMBÉ TREBALLO PER ERROR”, però tothom ho mirava amb curiosit i amb interès. Aquí us deixem algunes imatges de la petita exposició a l´Institut.

Sessió 22: lliurament dels contenidors.

Aquesta sessió ha estat una de les més especials i significatives de tot el projecte. Hem anat establiment per establiment a buscar els nostres treballadors apadrinats i a lliurar-los els contenidors. Aquests contenidors portaven un títol: “CONTENIDOR PER A LA TRANSFIGURACIÓ POÈTICA DE LA FORÇA DE TREBALL”  traduït a quatre idiomes: català, castellà, xinès i àrab. Amb aquests contenidors també vam lliurar uns “flyers” amb la frase : “JO TAMBÉ TREBALLO PER ERROR” a la part del davant i, a la part del darrera, una explicació del projecte i una suggerència per a totes aquelles persones interessades en el projecte que es vulguessin  fer una foto amb el flyer i enviar-la per e-mail a treballo.per.error@gmail.com. Al llarg del recorregut també vam anar aclarint quin residu dipositaria cada treballador en el seu contenidor.  Per exemple: la Blanca de la bugaderia hi posarà el borrisol de l’assecadora, el Khalid de la carnisseria hi posarà el plàstic usat amb el que cobreix la carn, la Lídia de la perfumeria hi posarà les tovalloletes desmaquillants usades, el Vicente del taller de cotxes hi posarà tots aquells claus amb els quals els cotxes poden haver punxat les seves rodes, etc. A partir d’aquest lliurament, un dia a la setmana cada alumne anirà passant pel seu establiment per a fer-ne el seguiment del procés de recollida del residu i de les opinions de la gent en vers el projecte. Va ser un dia profitós i ben entretingut.  Us deixem algunes imatges d´aquesta sortida:

Estela

Sisena sessió amb la Marta

Vam començar  la sisena sessió amb la Marta exposant les nostres imatges de futur  i explicant les idees bàsiques de com imaginem  que pot ser el món en un futur.

La Marta va treure un paper d’embalatge perquè tots poguéssim plasmar els nostres dibuixos i les nostres idees. En aquest mateix paper la Marta va escriure conceptes relacionats amb els dibuixos. Eren paraules com per exemple: al·legoria, paradoxa, sàtira, hipèrbole, etc.

Hi va haver molta varietat de dibuixos, gent que imagina un futur amb pau, amor, sense guerres i bondat i en canvi d’altra gent que imagina un futur amb decadència, malaltia, pobresa, etc.

Aquí podeu veure com es va desenvolupar aquesta sessió: