Aquesta és la informació que conté cadascun dels fulletons.

 

JO TAMBÉ TREBALLO PER ERROR

Fes-te una fotografia sostenint el fulletó que tens a les mans i envia-la a treballo.per.error@gmail.com

La teva fotografia formarà part d’un arxiu documental on line que s’inclourà al projecte artístic A MÀ D´OBRA.

L’any 1845 l’escriptor H. D. Thoreau es retira a viure a una cabana als boscos de Walden (EUA) i escriu un llibre homònim (Walden) on reflexiona sobre la condició de l’home i la seva relació amb la natura, la sociabilitat, la vivenda,  el treball… A les primeres pàgines, Thoreau escriu: “Els homes treballen per error. La millor part de l’home és molt aviat llaurada a la terra com si fos fem”.

Us convidem a formar part d’un arxiu documental on line on us feu portaveus d’aquesta idea. Treballem per error? Existeix alguna alternativa al treball? És possible organitzar societats entorn de la idea del no-treball? Sense la nostra força de treball s’atura la producció i això suposa també la fi de la desproporció en el benefici. La fi també del consum. Tenim aquesta força: la força de la nostra desaparició. Només aquesta amenaça resulta insuportable al poder. 

A MÀ D´OBRA s’articula entorn  a dues accions complementàries:

1)  Produir la transmigració poètica de la força de treball assalariada en pràctiques artístiques o en objectes d’art. A tal efecte, hem dissenyat uns contenidors que es situaran durant un mes a diferents llocs de treball del barri i on el/la treballador/a dipositarà un residu significatiu generat per la seva activitat laboral. Al final d’aquests procés, els 12 estudiants i els 12 treballadors participaran en la transformació d’aquests residus en objectes artístics.

2)       Presentació/exposició al Centre Cívic Les Basses (dilluns 10 de juny a les 20:30h). Títol de l’ acció: Desaparició simbòlica de 12 treballadors i dels objectes que fabriquen.

A MÀ D´OBRA és una intervenció de Marta Galán EN RESiDÈNCiA a l’Institut Josep Pla, desenvolupada als districtes de Nou Barris i Horta-Guinardó. Amb els estudiants Adriana Daniela Díaz Araujo, Katherine Antonella Díaz Araujo, Júlia Diumenjó Corominas, Issam Drary Carrera, Estela Franquesa Salas, Carlos Garcia Ariza, Júlia Garcia Vernet, Pol Guarné Ayuso, Jose Carlos Iturralde, Mireia Palà Pinar, Daniela Beatriz Pérez Pereira, Maria Villares Robleda. I les professores Àngels Padilla i Araceli Viñes

Amb la col·laboració de l’artista Nicolas Spinosa i dotze treballadors/es del barri.

La intervenció es realitza en el marc de la 4ª edició de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.

La residència de Marta Galán a l’Institut Josep Pla és comissariada i coordinada per l’Associació A Bao A Qu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *