Presentem els nostres projectes

Durant aquest dies hem estat exposant a classe els nostre projectes. Cadascú de nosaltres havia de fer una presentació sobre alguna cosa que fes pensar i reflexionar a la resta del grup. Havíem de parlar sobre alguna cosa  que ens preocupés o simplement que ens ajudés a la reflexió.

Mostra de les intervencions:

PRESENTACIÓ DE NAIDER:

L’exposició ens va fer pensar sobre la utilitat dels objectes quotidians i també ens va fer reflexionar sobre el concepte d’útil i inútil.Ens va proposar un exercici pràctic: vam haver d’elaborar en aquell moment algun objecte aparentment inútil però que nosaltres li trobéssim una utilitat. I així van sorgir idees com : una tablet com a taula de cuina per tallar fruites o verdures, un armari amb ales que pogués volar per no haver de fer maletes…

img_0931img_0959

Redacció: Zabi

PRESENTACIÓ DE  CÉSAR:

LA TEORÍA DEL MATRIX

L’exposició “la teoría del Matrix” d’en César Martínez, explica la idea d’una realitat artificial on la gent no és conscient que hi és.

En César ens va posar com a exemple tipus de variacions sobre la teoria del Matrix, però al cap i a la fi, la seva idea era mostrar-nos a través de la seva maqueta, una realitat irreal on tots son controlats per una entitat superior, una entitat o diverses entitats que viuen en la realitat de veritat i que de alguna manera han “donat vida” a aquesta realitat.

També ens parla de la idea de viure una realitat artificial dins de la realitat de veritat. Ell ho defineix com “la realitat artificial on estem vivint ara” que explica que l’ésser humà és controlat i “monitoritzat” per altres persones que viuen en la mateixa realitat. Seria com el control que té el govern en nosaltres  o totes les companyies que tenen tota mena d’informació o dades de nosaltres i d’aquesta manera controlen la nostra vida.

Per finalitzar, cap dir que per a ell, el Matrix només és una teoria entre d’altres, però és una teoria de la vida molt propera a la nostra realitat.

img_0934img_0937img_0948

Redacció: Fátima Saeid

PRESENTACIÓ DE  ZABI:

El Zabi ens ha fet una reflexió sobre les conseqüències que pot tenir dormir poc o dormir massa. Ens va  recitar una nana per dormir i va continuar  explicant que dormir poc potser dolent pel teu cos fins al punt de posar-te malalt i dormir massa també et pot portar males conseqüències. L’ideal és la mesura justa. Els extrems sempre són dolents.

img_0929

Redacció: Marta Moreno

PRESENTACIÓ DE  LYDIA:

La Lydia ens va parlar de l’homofòbia i dels estereotips socials. Ens fa reflexionar al voltant del sentiment de l’amor, que és igual de respectable si es dóna entre sexes diferents o sexes iguals. També ens va fer pensar sobre la violència cap a les dones i com la societat és permissiva amb aquest tema.

Finalment ens va parlar sobre els estereotips que hi ha a la nostra societat. Sobre la importància que li donem a la part física de la persona i com des de petits ens eduquen sota aquestes idees.

img_0947 img_0945

 Redacció: Nelson

PRESENTACIÓ  DE BRYAN

Las Paraules

El Bryan va començar la seva presentació amb una màquina d’escriure al davant. En va dir: ”Ens podem comunicar- de moltes maneres. Les paraules es poden malinterpretar i provocar-nos  problemes. A vegades es poden utilitzar de bona manera o per fer mal a algú. Les paraules tenen molta importància i poden provocar guerres o poden fer amistats”.
Després vam fer el joc del telèfon que era per saber si la paraula original arribava fins al final sense cap canvi. Al final no va arribar la mateixa paraula. Amb això volia dir que les persones a vegades ens inventem les coses.

img_1016

Redacció: Rafia

PRESENTACIÓ DE ZAIN

El nostre company Zain ens ha fet una presentació sobre el seu esport favorit: el Cricket. Ens ha ensenyat el camp i com es juga. Ens ha ensenyat que es juga més o menys com el beisbol amb uns 10 o 20 jugador per a cada equip. També ens ha ensenyat objectes variats que s’utilitzen en aquest esport,  com el bat, la pilota i el camp. El nostre company juga a cricket perquè li agrada aquest esport i admira el jugador més reconegut,  en Afridi, el seu jugador preferit.

cricketshahid-afridi-of-pakistan-celebrates-his-wicket1

Redacció: Naider

PRESENTACIÓ DE RAJÍN

El Rajin va  presentar-nos un Power point relacionat amb la moda, Aquí os deixo alguns exemples del que ens va presentar:

Que és ser model?

Model es la professió que es dedica a exhibir vestint roba o bé altres peces de complements com ara  sabates, bossa, cinturons….

Com es selecciona?

S’associa a dones de jove edat, però també podem trobar models homes i de totes les edats, fins i tot hi ha models nens. La bellesa amb què s’identifica els models és un factor primordial, però sempre es busca una selecció del model d’una determinada expressió corporal i facial (talla, estatura, pes, complexió física)

Es poden distingir dues grans categories

MODELS DE PASAREL·LA: presenten l’ obra dels dissenyadors i habitual ment es fa en passarel·la de moda.

MODELS DE PUBLICITAT: vinculats a la publicitat de qualsevol tipus de productes i a la fotografia, arts visuals i altres tipus de dissenys.

img_0999

Redacció: Lydia

PRESENTACIÓ DE RAFIA

El taller dels puzles

La Rafia ens presenta un joc: vam fer dos grups i casualment un era de nois i un altre era de noies. El que volia dir la Rafia amb aquest taller era ensenyar que la vida és com un puzle. Que en ocasions no tenim totes les peces però que podem continuar vivint per intentar aconseguir-les. Que altres vegades no sabem  com començar a muntar el puzle però que sempre és bo demanar ajuda als altres, que mai estiguis completament sol. També que sempre hem de donar gràcies pel que tenim perquè hi ha altres persones que en tenen menys.

img_1013img_1006

img_1003img_1008

Redacció: Bryan

PRESENTACIÓ DE SAMEER

img_1002img_1026

Redacció Nukhba

PRESENTACIÓ DE NUKHBA

img_1022img_1024

La Nukhba ens ha presentat una sèrie de dibuixos fets per ella d’ésser imaginaris: una dona meitat dona i meitat animal (dona zebra, dona gat), un home amb cara de serp i cos de persona…Per fer aquests dibuixos es va inspirar amb els deus i deesses gregues.

rostros-invisibles

Redacció Sameer

PRESENTACIÓ DE MASHUDA

La meva presentació va consistir a reflexionar sobre els vestits de dona. Per fer-la vaig fer tres esborranys. Vaig dissenyar els vestits amb perles, tuls i altres tipus de teixits. Després vaig pensar quina ocasió era l’adequada per portar cada vestit. Em vaig fer preguntes com:

Per què seguim les modes que ens dicten? Quin és l’origen de la moda dels vestits? Per què als casaments la dona sempre va amb vestit llarg i mai es casa amb pantalons?

img_1018

Redacció: Mashuda

PRESENTACIÓ DE NELSON

img_1035

Redacció Stephanie

PRESENTACIÓ DE STEPHANIE

Primer de tot, l’Stephanie ens va mostrar dos dibuixos fets per ella sense explicar què representaven i a continuació ens va passar uns fulls amb preguntes per saber què ens suggerien. Tot seguit va llegir les nostres respostes en veu alta i vam comprovar que totes eren diferents. Després ens va explicar el que significaven per a ella: el primer simbolitzava els alts i baixos que ha tingut al llarg de la seva vida i el segon parla sobre els records i la seva permanència. Finalment vam fer un petit debat i  vam arribar a la conclusió que la lectura i interpretació d’una obra d’art és totalment personal i que cadascú de nosaltres hi projecta els seus sentiments.

img_1043img_1045

Redacció: Zain

PRESENTACIÓ DE FÁTIMA

La Fátima ens ha presentat la imatge d’un cub que en el seu interior hi ha un micròfon. En aquest cub no hi por entrar so ni tampoc en pot sortir perquè el cub està insonoritzat.  El que es vol representar és el silenci mitjançant una paradoxa. Encara que el micròfon estigui activat el seu so no arriba a ningú.  L’exposició ens parla de la relació entre so /música i silenci.

img_0608img_0606

PRESENTACIÓ DE MARTA

Em fa molta vergonya sortir a exposar davant de tots i això m’ha perjudicat alhora de fer el treball. He tingut diverses idees però no les he portat a terme perquè no em convencien.
He pensat a parlar sobre el silenci però no he sabut representar-lo per arribar a vosaltres. També vaig pensar en parlar-vos sobre els sentits que tenen per a mi les paraules i del que pot afectar-nos, però no volia fer alguna cosa tan emotiva i personal i també un company tenia la mateixa idea que jo. I ahir vaig pensar de parlar sobre el futbol femení , ja que el practico, però ho vaig pensar massa tard i no em va donar temps de realitzar-ho .

Redacció: Marta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *