Muntatge de l´exposició

Hem recullit i organitzat el material generat per preparar el muntatge final de la nostra exposició a la Fundació Miró.

Els objectius d’aquesta sesió han sigut:

– Recollir i ordenar tots els materials i tota la informació generada

– Seleccionar els materials i la informació que anirà al muntatge final

Sortida a la muntaña

El 2 de maig vam fer una sortida per l Montjuic. On gracies a materials com fulles, ceres i retoladors que ens vam donar. Vam fer dibuixos a l’aire lliure sobre diferents edificis y llocs que anteriorment hi vam estudiar del barri.

Aquell dia vam anar a la Bascula, on ens havíem topat amb uns companys d’altres classes i on teníem que fer un dibuix de qualsevol perspectiva de la bascula.

Desprès d’acabar cadascun el seu dibuixo i de acomiadar-nos dels nostres companys, vam anar per un camí que ens portava fins a la muntanya i on va ser un camí molt llarg.

A un punt, vam arribar a un lloc que hi era molt estret també et podies caure fàcilment. Vam tenir que dibuixar les vistes d’on es podia arribar a veure tot el barri, va ser molt divertit.

A més a més de tots aquets llocs, junts vam anar cap el cementeri per poder pintar-ho i així va finalitzar el nostre dia a residencia.

Recorregut urbà + urban sketching.

Em recoregut la part nord del barri i anàven als lloc i teniem que dibuixar i explicar cada lloc al que anabem, cadascun dels alumnes som experts en un edifici històric del barri i llavors davant de l’edifici explicava sobre ell i nosaltres escoltàvem i després fèiem un dibuix.

davant de la Phillips, que ara alberga el Graner, la Biblioteca, el Cap i uns jardins.

dibuixant en Can Mestres,que es una de les antigues masies que queda com a testimoni de la gran activtat agrícola i ramaderia que es desenvolupava als camps de la Marina.

Fem una maqueta del barri.

Vam fer una maquet d´alguns edificis del barri de plastilina per aprendre sobre l´escala de manera diferent. Hen representat a la maqueta edificis representatius del barri, per exemple, la Fira, el skate park, el Mercat de la Marina, el cementeri de Montjuïc.

Aquí per exemple podeu ver com ho haviem fet i organitzat

11 abril

aquest dia vam anar d’excursió per el barri explicant com eren abans i el que a sigut d’ells,també vam tenir que dibuixar-los i fer ”frottage”

la 1r localització va ser la colònia Sant Iberi. Seguidament vam a var cap a l’edifici nou que hi ha en les cases barates. Per desprès finalitzar amb el skaterpark I la casa del rellotge.

Hi havia uns objectius:

  • Visitar (encara que només sigui exteriorment) els edificis i espais que hem seleccionat pel treball final.
  • Explicar cada un dels espais o edificis visitats (explicacions fetes per parts dels alumnes que hagin fet les fitxes corresponents)
  • Dibuixar els edificis i espais seleccionats.

Que veiem ara de l’antiga vida del barri.

Sortida recorregut.

Per començar ens van explicar que tendríem que dibuixar i fer un frotage dels llocs que anàvem a visitar mentre ens explicava un dels nostres companys com era abans aquella zona.

Vam anar a la Colònia Santiveri, a la Casa del Rellotge, la Chalmeta i el Skatepark, els nostres companys ens van explicar coses molt interessants.

Per exemple:

  • En la casa del rellotge sempre s’han fet diferents activitats. Des de menjars fins a pel·lícules a l’aire lliure.
  • La Colònia Santiberi està a la frontera de Barcelona. La seva localització és un dels punts que la fan excepcional.
  • El skatepark és el darrer construït a Barcelona. També té zones de bowl i street per a tots els nivells.

Començem el tercer trimestre

Començem la recta final del curs i del projecte En Residència, al retornar, vam debatre sobre el futur del projecte i vam consensuar que cada un va ser un professional on edificis importants del barri, en la sessió van arribar els artistes on ens van donar un dossier petit, on havia unes preguntes relacionades amb el barri, ens van demanar fer dibuixos sobre el barri, entre elles la Can Mestres, el Cementeri i les Cases Barates, ens van posar unes fotos dels llocs i vam intentar copiar-les amb unes preguntes sobre ells, en les preguntes, ens deien sobre el barri com canviaries el nom dels llocs, la importància d’ells o el color d’ells

En les preguntes, ens deien sobre el barri com canviaries el nom dels llocs, la importància d’ells o el color d’ells

Sessió d’Expansió

Nosaltres els alumnes del montjuic(3rc d'ESO)a mes a mes de fer la sessio de contaminacio per els profes vam idear un altre sessio per els alumnes companys i companyes de 2nd d'ESO vam estar treballant amb aquest proyecte durant setmanes i vam a crear una jornada de difusio a l'institut.

Van aprendre a gestionar per grups i comissions de treball i pendre moltes decisions com les 
dates de l’acció Residència en Expansió i del simulacre com els cursos participants i organització de la gent
,desenvolupament de la gimcana: proves, espais, rols i material
 i el plànol: desenvolupament de l’acció, lloc físic i moment en què es treballarà
 amb altres: accions de comunicació, vídeo, esmorzar, material.La Sessio en expansio va ser el dia 14 de marzo de 2023,les primeres hores van ser de preparacio i de fer els ultims retocs a les 11 00 es van reunir tots els alumnes de 2nd d'ESO i es va donar una petita explicacio de lo que seria la gimcana

A l’institut es va convertir en un espai de joc la clase del A es va convertir en cantina, el terra de la pista es va convertir en un dibuix gegant, la biblioteca es va convertir en un joc de preguntes de l’institut,el pati petit es va convertir en un lloc de feria de les pomes, l’institut es va viure de una forma difernet i més divertida.

montaje dibujo gigante
classe cantina
dibuix planol gegant del barri

“Creo que podríamos haberlo hecho mejor, porque nos faltó preparación y coordinación, pero la sesión fue divertida y con una idea muy buena”. Owen Martinez

” La sesión ha sido muy divertida aunque algunos no hacían caso. En general ha estado divertido y emocionante porque hicimos algo que no siempre se suele hacer y me gustó mucho”. Bilal hanafi

” La sesión fue estresante, ya que fue un proyecto grande y tuvimos que controlar a muchos alumnos, nos confundimos con varias cosas, pero al final todo fue bien y tuvimos un buen momento, todos los alumnos se fueron satifechos y al final todos nos divertimos”. Paul Legaspi

Sessió de Contaminació

Aquesta sessió és una explicació de l’optativa feta pels alumnes cap al professorat.

Normalment en aquesta sessió tant els professors de l’optativa com els artistes es presenten a ells mateixos i a les seves fundacions (Globus vermell, Fundació Miró) però aquesta vegada els companys d’aquest curs vam voler fer tot totalment sols així presentant nosaltres als docents i artistes que participen en l’optativa.

Vam començar molt nerviosos perquè teníem que fer una exposició als nostres professos i a l’equip directiu cosa que a qualsevol persona li posaria nerviosa, ja que ells ens coneixen molt bé i saben de què som capaços.

Bé, tenint en compte tot això la sessió va anar perfectament, ja que tots vam passar el millor de nosaltres mateixos i tots vam participar.