La Natàlia Domínguez, l’artista resident, i Marc Balfagón de l’Afluent, el coordinador del programa han planificat una primera deriva per experimentar el silenci absolut a l’única sala d’insonorització dedicada a l’estudi i la investigació de Catalunya de la Universitat Ramon Llull-La Salle, en el marc del nostre procés creatiu.
El passat dijous 21 de novembre, l’alumnat de 3r d’ESO del programa En Residència 24-25 va visitar les instal·lacions de la Universitat Ramon Llull amb l’objectiu de visitar l’única cambra anecoica de Catalunya i experimentar el silenci absolut, com a part del seu procés de creació artística que es durà a terme durant aquest curs escolar.
Els nois i noies de 3r d’ESO també van poder visitar una cambra dedicada a la producció musical, una sala immersiva, destinada a la creació de jocs d’animació i pel·lícules, on van reflexionar sobre la importància de l’art tecnològic en l’actualitat. A més a més, van veure projectes de robòtica aplicada al món sanitari com braços robòtics, robots parladors i experimentar amb la realitat augmentada. Amb paraules d’Ibrahim Chitoui, alumne de 3r d’ESO de l’Institut La Ribera: amb aquesta sortida he tingut una oportunitat única en la meva vida.
Des del grup de 3r d’En Residència agraïm, sincerament, l’oportunitat a la Universitat Ramon Llull, a Natàlia Domínguez per la seva recomanació i a en Marc per tota la gestió de la sortida.
L‘Ainhoa Umbert i la Xaviera Manzo, alumnes del programa EnResidènica, descriuen així els indrets més sorprenents de la nostra deriva:
- Sala ecoica de la Universitat Ramon Llull.
Aquesta sala és el contrari de l’habitació insonoritzada. Qualsevol so dins d’aquesta habitació, se sent molt fort, amb el risc d’arribar a quedar-te sord si la porta està tancada.
2. Sala anecoica de la Universitat Ramon Llull.
Aquesta sala està plena d’un material que fa que quan estàs dins, no se senti res. Les parets fan que no reboti el so. Quan vam entrar, a alguns de nosaltres ens va fer venir mal de cap, ja que és una sensació estranya i el cos no hi està acostumat.
3. Sala de producció musical de la Universitat Ramon Llull.
Es poden veure diferents tipus d’instruments per gravar el so que vulguis, mentre que les parets estan embolicades per un material d’insonorització per no sentir res des de fora.
4. Sala immersiva de la Universitat Ramon Llull.
Dins d’aquest espai s’utilitza la tecnologia per crear art i que aquest envolti les persones en una experiència sensorial amb diferents imatges i sons.
Deixa un comentari
Heu d’iniciar la sessió per escriure un comentari.