ACTE DE CLOENDA AL MUSEU FREDERIC MARÉS. PRESENTACIÓ DEL PROJECTE “MONUMENTALISMES”

El dimarts 30 de maig al Museu Frederic Marés vàrem poder fer l’acte que posava fi a totes les activitats que hem dut a terme aquest curs amb en Toni Giró. Ens cal agrair al Museu la seva amabilitat per permetre’ns poder gaudir d’un agradable vespre al seu recinte.

Al pati d’entrada al Museu vam  mostrar els nostres treballs, on hi varen estar exposats tota la setmana, i es va projectar un vídeo  en què es veien escenes del  treball que vam realitzar amb les escultures del nostre barri.

Allí hi vàrem llegir el següent text elaborat per tota la classe, i que pretén resumir i explicar tot el que hem estat fent durant el curs.

IMG_20170530_190843515[1]

 

 

IMG_20170530_190850413[1]

 

Benvinguts i benvingudes,

Som alumnes de 4t de l’ESO de l’Institut Serrat i Bonastre i formem part del projecte de l’Artista en Residència,  amb en Toni Giró.  Quan vam conèixer  en Toni ens va presentar 3 paraules que ens han acompanyat   i amb les quals hem anat construint el significat al llarg del curs:

L’arqueologia (agafar petits fragments per construir un conjunt),

L’estrany (hem descobert que és subjectiu, que no li hem de tenir por i que podem adoptar-lo i transformar-lo en quotidià o ‘normal’).

I el fet de prendre posició respecte a la resta de coses que ens envolten.

Al llarg del curs, a través de l’exploració i l’experimentació,  hem anat treballant amb aquestes tres paraules i mentre ens generàvem noves preguntes i anàvem fent petites coses, vam acabar creant aquest gran projecte, fet de fragments en els quals hi trobem una petita part de cadascun de nosaltres.

Podríem dir que el projecte està dividit en dues parts: el que seria tota la part del collage i després el vídeo, juntament amb els fragments de les escultures. En quant al collage, vam partir de moltes fotografies fetes des de diferents punts de vista de les diverses escultures que havíem escollit i, guiant-nos pel nostre instint, vam començar a retallar i a enganxar. Quan en teníem una feta, en Toni ens deia que féssim tot el contrari, i a mida que ens anàvem allunyant de la nostra zona de confort vam anar veient tot el que podíem arribar a crear.

Per altra banda, vam dedicar diversos dies a visitar les escultures que nosaltres havíem decidit treballar. En una darrere sessió vam anar visitant les diferents escultures i tot agafant el Black Foil els creàvem una segona pell que ens permetia transportar petits fragments de les escultures allà on volguéssim. Vàrem anar recorrent el barri portant aquests fragments. Sense voler-ho, amb aquest acte vam desencadenar una gran quantitat de preguntes per part del públic que ens veia al carrer, i a partir d’això vam decidir crear aquest vídeo que compartim avui amb vosaltres.

 

Moltes gràcies.

IMG_20170530_193551512[1]

 

 

IMG_20170530_193231939[1]

 

 

IMG_20170530_194429689[1]

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *