La primera escena

Aquest matí l’Helena ens ha portat la seva versió en forma de monòleg de les preguntes que vam respondre dels nostres personatges (com és, que li manca, quin secret té…). Ens ha dit que això seria la nostra primera escena: una presentació del nostre personatge. Cadascú ha llegit el seu personatge davant el grup i seguidament ens hem repartit les preguntes sobre l’amor i l’èxit que nosaltres havíem proposat el trimestre passat.. Les hem practicades uns quants cops fins que ens han sortit bastant bé, al principi però ens feia vergonya i tots rèiem.

Bet Anglada

Sinopsis

Avui, dimarts 17-12-13, a la classe ens hem dividit en tres grups per tal de crear una IMG_4795possible sinopsi d’una obra. Cada grup ha inventat la sinopsi que li ha semblat millor, i quan ja estaven inventades, acabades, les hem llegit als nostres companys dels altres grups.

Finalment l’Helena, mestra d’interpretació, ens ha regalat un llibre de teatre a cadascú, on hem hagut de buscar una frase que ens hagi agradat o cridat l’atenció. Les hem apuntades totes a la pissarra.
                                                        Andrea Acosta

El compromís

Avui hem dedicat la classe a acabar de llegir els personatges que no s’havien presentat la setmana passada. A algunes alumnes no els agradava el personatge que els havia tocat (o havien creat) i hi ha hagut algun intercanvi.

Per altra banda, com que no sempre fan la feina  a casa que se’ls demana, tothom ha hagut de dir si volia participar en el projecte i fins a quin punt estaven disposat i disposades a comprometre-s’hi.

Comencem a crear el personatge

Avui l’Helena ens ha donat una carpeta de color a cadascú on hi havia una foto d’una IMG_4719persona desconeguda. Seguidament ens ha donat un llistat de preguntes on ens demanava que expliquéssim el nostre personatge (ens havíem d’inspirar en la foto), havíem de dir com era físicament, psicològicament, ens havíem d’inventar el nom, on viu i d’altres coses rellevants.

Després ens ha posat una cançó i hem escrit un monòleg a partir del personatge. Per acabar hem llegit els monòlegs en veu alta.

Jana Quintanilla

Safari de personatges

Avui hem sortit a caçar, però no a caçar animals, sinó a caçar personatges. Ens hem IMG_3561preparat i ens hem posat en acció. Només sortir de l’institut, ja ens hem començat a fixar cadascun en un personatge diferent. Ens hem repartit pel barri, alguns hem anat a la plaça del Sol, alguns a la plaça de la Vila de Gràcia, alguns a donar un volt perseguint  la seva “presa”. Ha estat molt divertit imaginar-nos la vida d’una persona només mirant com parlava, vestia o gesticulava, sense ni tan sols conèixer-la. Després del safari, hem arribat a l’institut, no tots estàvem satisfets pel safari ja que hi ha qui havia trobat més d’un personatge i no sabia a quin escollir o algú no tenia cap personatge a la ment. Només arribar, hem començat a escriure segons unes pautes que ens ha donat l’Helena tot el que pensàvem d’ells, de la seva vida, sense conèixer res d’ell… On vivia? Era ric? O pobre? De què treballava? D’on treia els diners?… I aixi cadascú ha anat creant un personatge diferent a la resta: el seu personatge.

Lia Robledo

L’escriptura automàtica

Avui hem portat imatges que per a nosaltres signifequessin AMOR o ÈXIT. La Lia n’ha portatIMG_4716 les definicions, en Joan algunes escenes teatrals, la Cristina frases que, per a ella, hi fan referència i la Paula ha portat músiques que considerava que parlaven d’amor.

Hem posat les cançons que ha dut la Paula i, de manera automàtica, hem escrit un parell de textos sobre l’amor partint de frases establertes que hem consensuat abans. Alguns han escrit un seguit de paraules, d’altres reflexions, i fins i tot algú ha escrit que no sabia què escriure. Al final, cadascú ha llegit els seus textos.

Ens ha agradat molt fer aquest exercici.

Ja tenim temes

IMG_4705Avui l’Helena ens ha dit que havia triat dos temes per a la dramatúrgia: l’AMOR i l’ÈXIT. Ha demanat que cadascú escrivís tres preguntes sobre cada un dels dos temes. Aquestes són les preguntes que han sortit:

SOBRE L’AMOR

1. Per què canvia l’amor?

2. Per què ens tornem estúpids amb l’amor?

3. L’amor et torna estupid?

4. Per què l’amor es relaciona amb el cor?

5. Què és millor estimar o ser estimat?

6. Com s’enamora una persona?

7. Per què això de les papallones a l’estómac?

8. Per què costa tan escollir la persona adequada?

9. Existeix l’amor a primera vista?

10. Per què és tan important l’amor?

11. Com s’ha de mantenir la flama?

12. Què se sent quan penses en l’amor?

13. Què se sent quan l’altre/a no hi és?

14. L’amor té color?

15. Estar enamorat té mèrit?

16. Serveix per alguna cosa?

17. Què és l’amor?

18. Com saps si és amor o efecte?

19. Què passa quan estàs a la zona amic?

20. Per què has de conèixer els seus pares?

21. Per què fa tanta por la figura del pare de la noia?

22. És normal estimar i odiar alhora?

SOBRE L’ÈXIT

1. Com arribar a l’èxit?

2. Com fer-se famós?

3. Què és l’èxit?

4. És bo tenir èxit?

5. Si no hi hagués el fracàs com seria l’èxit?

6. L’èxit és Amèrica?

7. Si tingués èxit, com seria?

8. Té a veure l’èxit amb la fama?

9. Què serien els famosos sense fama?

10. Quin preu s’ha de pagar per l’èxit?

11. Per què algunes persones arriben més fàcilment a l’èxit?

12. Has d’haver nascut amb algun talent per tenir èxit?

13. Què és vol de l’èxit?

14. Per què ens enamorem de famosos?

15. L’èxit està relacionat sempre amb la superació?

16. És dolent tenir èxit?

17. Per què valorem tant l’èxit?

18. Per què es valora més la fama que l’èxit?

19. L’èxit és com una droga?

20. L’èxit ha d’agradar als altres?

21. L’èxit és un joc continu?

Abans d’acabar la classe ha demanat que, per al proper dia, portessin imatges d’AMOR i d’ÈXIT, definicions de les dues paraules, textos sobre els dos temes i cançons que consideressin d’amor

Mercè Pau

Triem un tema

Avui hem estat sols amb l’Helena a classe. Hem fet una llista de diferents temes per fer l’obra. També hem decidit de què s’ocuparia cadascú a l’obra de teatre que farem: Uns faran vestuari, altres so o llum, etc. Ha estat divertit perquè en tot moment hem pogut dir el que pensàvem.

Al final de la classe hem llegit uns monòlegs sobre sexe.

Paula Bertran

Omplint l’habitació

Avui hem fet una escena de teatre sense pensar a partir d’unes indicacions que ens ha IMG_4703donat l’Helena:
1. Imagina’t una habitació buida amb una porta i un punt de llum. Descriu-la.
2. A l’habitació hi ha un objecte. Descriu-lo.
3. A fora l’habitació hi ha una persona. Descriu-lo.
4.Dins l’habitació hi ha una persona. Descriu-la.
5. La persona 1 entra a l’habitació
6. Un dels 2 personatges diu alguna cosa

7. L’altre contesta
8. Un dels 2 personatges surt de l’escena.
S’ha de dir que van sortir escenes mol xules!
                                   Joan Moneo

Visita al garatge

 

a la Becket

Avui hem anat a visitar la sala Beckett de Gràcia, un antic garatge transformat en un petit teatre. El Víctor Muñoz ens ha explicat la història de la sala i ens ha ensenyat les instal·lacions. Després hem anat a la sala i sols o en parella hem sortit a l’escenari on cadascú ha llegit el text Volaré a la meva manera amb les diferents intencions que ens marcaven l’Helena i el Víctor.

Carlota Comellas