Visita al MACBA

Des de Jordi Mitjà EN RESiDÈNCiA a l’Institut Milà i Fontanals http://ift.tt/1wlrwvk

El divendres 13 de febrer de 2015 vam visitar el museu MACBA.

1

Primer vam veure l’exposió d’una artista italiana que feia moltes coses diferents: Agafava unes fotos i hi dibuixava i pintava a sobre. La seva família tenia una fàbrica de bicicletes i ella agafava les càmeres de les rodes i feia escultures.  Vam veure un vídeo d’ella: Era una senyora vella i a casa seva hi havia coses velles.

5

6

3

Després vam veure obres d’altres artistes: Un mapa de tot el món que tenia fang al mar i un altre mapa que tenia fang a sobre dels països.

7

També vam veure unes pintures de nois enfadats perquè no tenien diners. Les pintures estaven sota d’uns monopatins. N’hi havia tres o quatre.

8

També vam veure un ós molt gran: no es podia tocar. A l’artista li agradaven les pel·lícules de por.

9

Després vam anar a un altre edifici on hi havia un vídeo a terra. Era una platja. De cop i volta sortien del mar tres noies i després tornaven al mar. A un altre vídeo un noi i una noia feien una línia corba a la sorra. Un noi començava per la dreta i una altra noia començava per l’esquerra. Després es trobaven al mig.

10

11

A un altre vídeo vam veure una  noia  sense roba dins de l’ aigua i estava de peu sobre d’una síndria.

12

Una noia que treballava al MACBA ens va explicar totes aquestes obres. Aquesta vista ens va agradar molt.

Tot un món

Des de Daniela Ortiz EN RESiDÈNCiA a l’Institut Josep Comas i Solà http://ift.tt/1za20E2

Molt orgullosos de Daniela i contents de treballar amb ella

http--nouscatalans.cat--images-webnou-2015-2-febrer-tot-un-mon-792

Daniela Ortiz és una artista peru­ana que viu a Catalunya des de fa vuit anys i que fa poc ha enge­gat el pro­jecte Públic Objec­tiu, amb el qual vol fer una anàlisi crítica del trac­ta­ment de les polí­tiques migratòries en els mit­jans de comu­ni­cació. Aquest pro­jecte té l’objectiu de tren­car el dis­curs xenò­fob que han con­struït els mit­jans de comu­ni­cació i can­viar la man­era d’informar sobre la immi­gració. La Daniela fa temps que tre­balla perquè es deixi d’associar els immi­grants amb l’incivisme, un dis­curs que fan els polítics i els mit­jans, i que la ciu­tada­nia repeteix. La seva filosofia és que s’ha de con­tin­uar tre­bal­lant molt per desmuntar aque­sta imatge, i la seva aportació per aconseguir-​ho la podem veure a l’Arts Santa Mònica fins al 22 de febrer.

Extret de Tot un món

Veure el video PÚBLIC OBJECTIU

 

EL VIDEO DE L’EXPERIÈNCIA TEATRAL

Des de Jordi Oriol i Indi Gest EN RESiDÈNCiA a l’Institut Joan d’Àustria http://ift.tt/1AF2yZr

No us perdeu aquest video de la representació de La Caiguda d’Amlet, que Jordi Oriol i Carles Pedragosa ens van fer al nostre auditori.  El vídeo està realitzat, com les fotos de la pagina anterior, per Lluís Crous.  És extraordinari!!!! Escolteu les PARAULES, totes, i la MÚSICA, a poc a poc…  I no us perdeu cap moviment, ni un… Després, aneu-ho assaborint tot junt, ben lentament…

 

REPRESENTACIÓ-ASSAIG-EXPERIMENT: LA CAIGUDA D’AMLET, de JORDI ORIOL

Des de Jordi Oriol i Indi Gest EN RESiDÈNCiA a l’Institut Joan d’Àustria http://ift.tt/1Dms3z2

Per què representació-assaig-experiment? Què és això????? Això és, més o menys, el que Jordi Oriol va fer per a nosaltres a l’anterior sessió en el nostre auditori. Ho expliquem. En Jordi havia escrit i representat fa un cert temps l’obra La caiguda d’Amlet, basada en el Hamlet de Shakespeare.  La seva obra, però, es basa únicament en el personatge de Hamlet/Amlet, i en el seu monòleg; un monòleg molt particular on veiem el personatge en una mena d’abisme, d’espiral que el va xuclant, on la paraula té el poder de sostenir-lo.  Fins aquí la representació. Però, hem dit que també es tractava d’un assaig i experiment a la vegada… Doncs sí, perquè en aquesta ocasió el Jordi ha introduït a la seva obra un ingredient nou: la música. El Carles l’ha acompanyat amb el teclat i ha composat la música per aquesta ocasió. No ho havien assajat mai abans. Per això va ser una mena de representació-assaig-experiment com els mateixos membres de la Cia.Indi-Gest ens van dir. Us deixem unes esplèndides imatges fetes per Lluís Crous.

amlet8amlet5amlet4amlet2amlet9amlet10amlet3amlet7amlet12amletamlet6

Exposició

Des de Jordi Mitjà EN RESiDÈNCiA a l’Institut Milà i Fontanals http://ift.tt/17i3PrA

11

L’altre dia vam visitar una exposició d’en Jordi: L’ordre ferèstec. Ell ens va acompanyar. En tornar a l’Institut, vam pensar unes preguntes  que ens ha contestat per e-mail.


• Com et vas fer artista?
Aquesta és una pregunta molt difícil de contestar. Tinc la impressió que no et fas artista, en el meu cas són un seguit de coincidències que et porten a triar aquest camí.
De nen no feia cap esport i preferia llegir o dibuixar, però evidentment no tenia cap consciència de què acabaria fent. Vaig fer-me artista sense saber-ho, per intuïció.

2

• Què feies abans de ser artista?
He treballat de moltes coses, precisament per formar-me i esdevenir un artista.

8

• On busques els materials per fer les obres?
Els materials i les idees les trobes en els llocs més inesperats. Cal estar alerta per no deixar passar les oportunitats que es presenten. Molts cops no trobes materials, els materials et troben a tu.

6

• Per què no compres materials cars?
Ara per ara, prefereixo no gastar molts diners en això i poder llogar un espai / taller on treballar.

15

• On fas les obres?
Les obres es fan en molts llocs, i de moltes maneres. Ara per ara, en faig moltes al taller, però no dubto en utilitzar altres espais o artesans per dur a terme la meva obra. De fet, sempre ha estat així.

5

 

• Com has cremat els papers de les obres que hi ha exposades?
Ho faig desfent una barra de ferro amb la soldadora, fent guspires, que cauen sobre el paper i el cremen.

1

• Com has fet l’obra que sembla una escombra gegant?
Vaig anar al bosc a recollir BRUC tendre, després vaig muntar les branques amb filferro fins a tenir una gran escombra. M’agrada fer coses que no he fet mai i que no sé fer.

9

• Per a qui fas les obres?
No les faig per ningú. No penso que siguin per algú en concret.
Directament no m’importa el seu destí final. Són per tothom.

10

14

• Treballes molt?
Molt, no conec cap més fórmula perquè surtin coses interessants.

13

• Quins altres artistes t’agraden?
Molts. M’agrada molt anar a veure què fan els meus companys, veure exposicions, estudiar-los i llegir el que escriuen, tractar-los personalment i poder parlar de les obres.


ordre_ferestec


Banda Sonora Original

Des de Francesc Torres EN RESiDÈNCiA a l’Institut Domènech i Montaner http://ift.tt/1FpqUF1

Aquesta banda sonora  esta feta amb dues cançons de EDM, Mystica- Blasterjaxx i  Reveology- DVLM I VINAI.  La musica esta gravada a 128 bits. Vaig fer servir el FL-STUDIO 11 i el VIRTUAL DJ 8 NUMARK/IDJ3. Per a mi aquest ritmes han estat fàcils de barrejar i m’identifico amb ells.

 

VISITA VIRTUAL A LA FUNDACIÓ TAPIES

Des de Francesc Torres EN RESiDÈNCiA a l’Institut Domènech i Montaner http://ift.tt/1ANS75q

Aprofitant que  properament  anirem a la Fundació Tapies, hem fet una visita virtual.

L’ obra que més m’ ha agradat   es diu Zoom, i és de  l’ any 1946.

Expressa un rebuig a la civilització moderna; i s’hi manifesta un desig de tornar a un món preindustrial, on hi havia una relació més íntima amb la natura.

Es pot veure  una mena de màscara de la cultura Maia al inrevés, d’aquesta surten com uns rajos i també es poden contemplar unes mans.  Serà una mena de marca?

Albert Sanz

LA MEVA NINA

Des de Francesc Torres EN RESiDÈNCiA a l’Institut Domènech i Montaner http://ift.tt/1ANS89o

El divendres 6 de Febrer vaig fer per fi el dibuix del retrat. El primer que vaig fer va ser la cara i després el cos amb llapis. L’Andrea em va estar ajudant a posar els colors.  La nina que vaig dibuixar va ser per expressar algo en general.  El contorn era negre i després per dintre el pantaló era de camuflatge i la camiseta de color verd per que combines bé. El cabell és com el meu. O sigui arrissat i negre, encara que  li vaig afegir reflexes marrons.

IMG_0971

IMG_1014

PATRICIA IGLESIAS SÁNCHEZ 3rC