11a sessió: canviem de plans a la Localització #2

Des de Societat Doctor Alonso EN RESiDÈNCiA a l’Institut Montjuïc https://ift.tt/20WGGjI

La setmana passada vàrem continuar provant accions en les localitzacions que havíem trobat dins del nostre barri, La Marina.

L’Anna, l’Ari i l’Abdul havien triat un descampat que els havia semblat prou suggeridor.

IMG-20160220-WA0009
IMG-20160220-WA0006
IMG-20160220-WA0003
IMG-20160220-WA0010
IMG-20160220-WA0008
IMG-20160220-WA0007

De fet, hem trobat un vídeoclip que utilitza la mateixa ubicació.

Però quan hi vam arribar, ens vam trobar que hi havia gent manipulant les escombraries i vam pensar que havíem de canviar de plans. Llavors, el Tomàs ens va suggerir d’escriure un poema amb el mòbil, i així ho vàrem fer. A continuació, podeu veure’n alguns.

 

Just al costat del descampat hi ha un club de natació amb una pista de tennis. El contrast entre els dos espais ens va agradar tant, que vam fer una nova ronda de poemes, aprofitant que l’Ari és sòcia del club i tenia el carnet per entrar-hi.

imagen-del-las-instalaciones-del-club-club-nataci-montjuich-foto-1

La Sofia va fer una transcripció del que havíem vist a la pista.

 

 

 

 

 

Musica

Des de Lolo & Sosaku EN RESiDÈNCiA a l’Institut Milà i Fontanals https://ift.tt/1STUYSV

Estem fent un projecte de música amb un compositor que es diu David.  Ens explica com podem fer creacions amb els sons i sorolls i també com podem afegir cançons. Hem observat com feia els seus experiments i hem mirat un videoclip que va fer ell mateix amb un grup de músics i amb la col·laboració d’un director.

Encabat vam preguntar sobre la seva feina( com va començar, si li agradava, etc.)

A continuació vam fer “Beatbox” caixa de ritmes amb la boca i també vam utilitzar un aparell “Sample” per  mesclar els sons que vam enregistrar  a la sortida de  Collserola.

 

P1080526

P1080519  P1080514

La Carmen cantan
La Carmen cantant

P1080506

El David explican
El David explicant

P1080550                      P1080532

Sampler de David
Sampler de David

P1080546  P1080540  P1080539  P1080534

 

 

 

 


 

Parlo sabent que no es tracta d’això

Des de Pep Vidal EN RESiDÈNCiA a l’Institut Costa i Llobera https://ift.tt/1T4l9H5

El passat divendres 5 de Febrer  l’optativa de Creadors en residència vam anar al Caixa   Fòrum per veure una exposició d’art contemporani: Parlo sabent que no es tracta d’això.

Van fer un concurs de comissaris i el guanyador va ser Juan Canela el qual va fer aquesta exposició al Caixa Fòrum, el comissari era qui decidia quins artistes posaven obres d’arts a la seva exposició, la col·lecció era de del Caixa Fòrum i el MACBA.

Una de les peces que més ens va impactar tant per la seva originalitat com perquè estava molt treballada va ser l’obra anomenada autoretrat de l’artista Abrahan Cruz Villegas que era unes fotos seves pintades de color lila fluix.

Una obra era del Pep Vidal, aquesta era la Tesi Doctoral del propi autor en el qual al principi de la tesi hi havia apuntat molts “me acuerdo de…” i ell va tenir l’idea de continuar posant en totes les pàgines de la tesi aquesta mateixa frase.

Una altre obra era una d’una farmàcia, es deia Numerosis, era aquell rellotge que hi ha sempre amb el símbol de la farmàcia, allà el rellotge estava del rebés, i el temps anava passant molt ràpid, i de tant en tant s’anava aturant, en aquell moment sortia una paraula que costava trobar, si t’hi fixes els números al revés semblen lletres.

Al final, després d’observar amb deteniment totes les obres de l’exposició, vam anar a una cambra de plom, que de fet era una instal·lació artística anomenada “Espai de dolor”, de l’artista Joseph Beuys.  Allí normalment no s’hi pot entrar però ens van deixar entrar-hi.  Un cop dins d’aquesta cambra, i asseguts al terra,  ens van repartir un paper per a cada un i el Pep ens va explicar que a la seva tesi els darrers dies havia anat allà a escriure amb un boli verd a la nit a escriure “me acuerdo de…” en aquesta mateixa cambra.  La seva proposta va ser que féssim el mateix, o sigui, que escrivísim en un full totes aquelles coses que recordavem mentres érem allí dins, en un silenci absolut i totalment concentrats.  Hem preguntat a tots els nostres companye com es van sentir fent aquesta activitat en instal·lació artística anomenada “Espai de dolor”. Les paraules que han dit són les següents:

Atrapat, fred, segur, pensatiu, tancat, depressió, inestable, inseguretat, refugiada, mal rotllo i tristesa.

Ens ha agradat molt anar aquesta exposició perquè em pogut descobrir coses noves i moltes maneres més creatives de crear una obra d’art.

10a sessió

Des de Societat Doctor Alonso EN RESiDÈNCiA a l’Institut Montjuïc https://ift.tt/1Qll0bc

 

Hem anat a l’Anella Olímpica a posar en pràctica algunes accions que el grup de la Fadwa, el Rubén i el Miguel Ángel havien pensat en una de les localitzacions que havien triat. Malgrat la pluja, hem treballat intensament. La Clàudia i la Ariadna han fet de fotògrafes i el Rubén, la Fadwa i el Miguel Ángel, de directors. La resta hem fet d’intèrprets.

IMG_5400[1]
IMG_5399[1]
IMG_5386
IMG_5387
IMG_5388
IMG_5389
IMG_5390
IMG_5391
IMG_5393
IMG_5394
IMG_5395
IMG_5396
IMG_5397
IMG_5398
IMG_5399
IMG_5400
IMG_5401

La primera acció, dirigida pel Rubén, consistia en donar una volta a l’anella i escriure una paraula d’algun concepte al terra de sorra. La segona, pensada per la Fadwa, era seure al voltant de l’estany i comunicar-nos cantant. Finalment, n’hem fet una altra que consistia en cantar una cançó al voltant de l’estany.

 

 

 

Que pot arribar a fer una planta?

Des de Pep Vidal EN RESiDÈNCiA a l’Institut Costa i Llobera https://ift.tt/1K9MUKZ

En Max Ferrer, l’Oriol Ravés i la Gina Mas havíem de fer un projecte que tingués a veure amb les plantes del tipus que fossin, així que vam pensar que seria divertit fer experiments amb elles, sense intenció de matar-les.
De seguida ens vam posar a buscar experiments que puguéssim fer amb les plantes o amb parts d’elles.  Al final,  vam reunir-los tots fent així una presentació.  En total, vam recollir 8 experiments dels quals n’hem fet 5, però només van sortir bé 4.
Ens ho vam passar molt bé fent els experiments, va ser molt divertit perquè vam pujar al terrat a posar un dels experiments, vam anar a l’hort diversos cops per regar les plantes i també per mirar un dels nostres experiments i vam descobrir moltes coses interessants que encara no sabíem.
Experiments fets i amb èxit:

1-COLORS!
Aquest experiment consistia en posar fulles d’enciam en colorant alimentici i ho vam fer. El procés de posar l’enciam amb el colorant va ser molt divertit, perquè barrejàvem colors i ens sortia algun altre color diferent i que no teníem.
Al acabar el procés vam començar amb l’etapa del resultat, vam esperar fins el final de les vacances de nadal per veure’l:

Com es pot veure hi ha algunes plantes que no només han près el color del colorant sinó que han absorbit tot el que hi havia.

2-Buscant la llum
En aquest experiment vam agafar una patata petita trobada a l’hort que tenia un grill  i per altra banda vam fer un circuit tancat amb només una sortida que era la llum.
Primer vam agafar una capsa del taller de volum i vam passar a l’acció, amb unes tisores ens ho vam muntar prou bé per aconseguir un circuit que almenys s’aguantava.

Vam col·locar la patata dins d’aquesta capsa, i al llarg de 4 setmanes vam anar observant que el grill havia crescut i s’havia convertit en una tija que buscava la llum dins del circuit i creixia cap a munt esquivant els obstacles.

Aquest experiment el vam posar al terrat perquè la sortida tingues llum.

3-La planta invisible
Aquest experiment el vam fer amb un recipient amb tapa, alcohol i una fulla de color totalment verd.
Vam omplir el recipient de alcohol i hi vam posar a dins la planta.
El resultat que va quedar no era el que ens esperàvem, la fulla es va quedar totalment seca i tenia un color marró fluix i el alcohol va esdevenir verd. Nosaltres ens esperàvem que es quedes transparent.

4-Ous plantats!?
Aquest experiment es va fer amb ous buits i partit per la meitat. A dins hi vam posar terra i llentíes.
Vam plantar les llenties dintre els ous i els vam posar en la caixa original dels ous i vam posar la caixa d’ous a l’arbre.

Hi ha un experiment que no ha funcionat.  És el següent:

1-Plantem una pinya:
El material que vam necessitar:
-Terra
-1 pinya
-1 test
-1 ganivet
Procediment:tallem la part de dalt de la pinya fins que només quedin les fulles i aleshores ho plantem i esperem un temps a que faci les arrels.

Per aquest projecte, o millor dit, per aquest conjunt de petits projectes, el temps que hem utilitzat ha sigut el just que ens han donat.
Bàsicament els nostres problemes han estat provocats per la falta de material, però ens las hem arreglat fàcilment.
Hem solucionat els problemes sorgits, demanant i fent un esforç aconseguint el material. I en algun cas, com el dels Ous Plantats, hem hagut de canviar el que estava previs i adaptar-nos a la realitat.

En general, el resultat ha estat bo, ens ho em passat molt bé i hem après.  Estem molt satisfets i creiem que el pròxim projecte ens ho passarem igual o fins i tot millor.

La Botiga de l’Anson

Des de Martí Anson EN RESiDÈNCiA a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó https://ift.tt/1Ph8Wdu

Visitem el projecte de la Botiga.

“El fet que una obra d’art sigui una botiga normal i corrent els va cridar l’atenció. Una botiga normal i corrent com una obra d’art. Allò que existeix en realitat en un altre context. Les qüestions que van fer eren preguntes relacionades amb la realitat. El valor de les peces, seure en els mobles, i posar sobre la taula els arguments per fer-los entendre que qualsevol cosa pot ser art contemporani, i el que s’ha de fer és tenir arguments per fer-ho.”

Aquesta sortida ens ha generat moltes preguntes sobre “què és l’art”.

15_12_11_Botiga_Anson_11_web

15_12_11_Botiga_Anson_13_web

15_12_11_Botiga_Anson_30_web

15_12_11_Botiga_Anson_22_ret_web

15_12_11_Botiga_Anson_40_web

“El curiós és que un cop a classe es van dedicar a fer maquetes de cartó de la botiga o la botiga que ells voldrien fer i sense voler-ho fer la personalitzen i ho interpreten com un projecte propi, sense pensar que allò podria ser una obra d’art. Ho plantegen com la maqueta d’una botiga pensant amb la botiga que van veure però portant-la al seu terreny. Fan la maqueta d’una botiga.”

WP_20160115_12_55_00_Pro

WP_20160115_12_54_20_Pro

WP_20160115_12_52_00_Pro

WP_20160115_12_59_15_Pro

 

Comencem la nostra creació

Des de Gerard Guix i Montse Rodríguez EN RESiDÈNCiA a l’Institut Moisès Broggi https://ift.tt/1RdJBUs

Des de la tornada de vacances de Nadal que hem iniciat el nostre procés de creació de l’obra de teatre. Sobre una situació que ens han plantejat la Montse i el Gerard, hem anat construint individualment i col·lectivament diferents possibilitats de continuar la història. Una situació d’emergència? la familia desaparescuda? … Us anirem donant pistes !

P1220459  P1220499

P1220506  P1220518

P1220559

SESSIÓ FOTOGRÁFICA

Des de BTOY EN RESiDÈNCiA a l’Institut Lluís Domènech i Montaner https://ift.tt/1SFOzJB

El passat dimecres 27 de gener, vam fer la primera sessió fotogràfica per confeccionar noves plantilles. El nostre grup va decidir simular unes escenes que mostressin situacions contraries: la de terror i la d’harmonia. Vam escollir una vestimenta variada (vestits ,capes, tutús i complements pel cap) i amb això va sorgir la temàtica. Varem reutilitzar peces d’altres disfresses fins aconseguir el efecte desitjat. El nostre grup està format per la Andrea, la Maria, la Paula i jo, la Marta. Som unes noies amb molta creativitat i empatia, unides des de d’infància .

Marta Fernàndez i Paula Bueno