23 de maig: L’ESTRENA..

Des de Iván Morales EN RESiDÈNCiA al Joan Fuster https://blocsenresidencia.bcn.cat/joanfuster1718/index.php/2018/06/19/23-de-maig-lestrena/

A les 8h, només arribar a l’institut hem fet el repàs del text de l’obra al gimnàs.

Marxem  a dos quarts de deu cap al teatre on ens espera un dia ple de noves experiències.

 

 

 

Avui ja tenim els camerinos preparats per a nosaltres!!!

 

Comencem l’assaig:

Passi  a la italiana: no s’insisteix en el text,

sinó en les entrades i sortides de les escenes.

A dos quarts d’una del matí fem l’assaig general per als companys de segon de l’institut . Tots som conscients que és un públic molt més exigent del que tindrem a la tarda, Quins nervis!!!

L’Iván es dirigeix als alumnes i els explica què és un assaig general. Normalment es fa amb un públic amable, que mira amb bon ulls els actors, perquè és aquest assaig el que permet rectificar les errades abans de l’estrena.

Els companys se sorprenen de veure com actuen els seus amics i aplaudeixen molt en acabar l’assaig. Sembla que els ha agradat, tot i que no ens hem col·locat ben bé on tocava i que s’han produït dos silencis una mica llargs.

Després de dinar tornem a repassar el text i hem de dir que ens costa molt concentrar-nos.

Passi tècnic, és a dir, repàs de l’obra amb les llums i els efectes de so, entrades i sortides, col·locació… Implica molta concentració perquè no es diu el text i cal saber en tot moment en quin moment de l’obra estem.

A punt de començar!

A tres quarts de set comença a entrar el públic a la sala…

Els actors treuen el nas rere les cortines. Volen saber quanta gent hi ha a la sala i si ja han arribat els seus familiars i amics.

 

 

Set de la tarda GRAN ESTRENA!!!

Gran aplaudiment i satisfacció general per la feina feta. Victor Muñoz, de la Sala Beckett, explica al públic exactament què  és Creadors en Residència i convida els actors i el director a compartir la seva vivència.

A l’inici sembla que no s’atreveixen a parlar, però desprès costa que deixin parlar al públic que té algunes preguntes per a ells.

La impressió és que valoren molt  positivament  l’experiència i un rere l’altre ens van explicant el seguit d’anècdotes i impressions viscudes.

 

Agraïm moltíssim la bona disposició i col·laboració de la Sala Beckett. Hem conegut una mica més el fantàstic món del teatre i qui sap si “Ha nascut una estrella”. En qualsevol cas, segur que per a tots ha sigut una gran experiència de vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *