SEGONA SESSIÓ A LA PODEROSA

El dia 24 de novembre, l’última sessió d’optativa el que vam fer en primer lloc, va ser moure’ns per l’espai, primer caminant normal, havíem de mirar als nostres companys i aguantar la mirada fins que ens allunyàvem. I cada cop havíem de caminar més lent, fins que ens vam aturar, amb els ulls tancats. En aquest moment havíem d’endevinar a quin lloc de l’espai estàvem, on estava el Jorge i on estaven els nostres companys.

Després vam estar llegint individualment uns poemes. Entre aquests poemes n’haviem de triar un, i a partir d’allà fer una sèrie de moviments seguint el poema que havíem escollit anteriorment. Amb aquesta sèrie de moviments aconseguiem crear un poema visual, el qual després vam haver de mostrar a la resta de la classe. 

Des de Jorge Albuerne EN RESiDÈNCiA al Martí Pous

sessió 8: Arbre Genealògic

Vam ensenyar cadascú el nostre arbre genealògic dels nostres grocs que son persones que ens han influenciat molt en la nostra vida com familiars o amics, vam estar comentant-los un per un i estudiant l’estructura i els colors  de com ho vam posar a l’arbre per interpretar la importància d’aquestes persones en la nostra vida.

Després vam llegir uns poemas i vam seleccionar alguns fragments que ens agradaban per llegir-los en la següent classe.

Des de Jorge Albuerne EN RESiDÈNCiA al Martí Pous

Visitem la Central del Circ!

Ningú de nosaltres havia estat mai a la Central i, si hem de ser sincers, ni sabíem de la seva existència.

Va ser una visita molt aprofitada: vam veure l’espai i, ens va sorprendre molt l’entrenament d’alguns artistes,

i vam tenir l’ocasió de penjar-nos d’un trapezi de veritat enlloc de penjar-nos de les porteries i espatlleres del gimnàs.

Ara sabem, per la nostra pròpia experiència, que costa molt esforç i treball fer tot el que fan a dalt d’un trapezi. També va ser evident que tenim molt poca paciència i que ens costa molt reconèixer que tot requereix de temps i de pràctica. Volem els resultats immediatament i això no sempre es possible.

Des de Carla Farreny i Marta Vilardell EN RESiDÈNCiA al Joan Fuster

Anem a l’Espai 13 a veure “Vis” de Julia Spínola!

“Divendres 30 d’octubre vam anar a l’Espai 13 de la Fundació Miró. Estàvem molt emocionats perquè, per fi, després de dues setmanes intentant-ho ho vam aconseguir. Ens vam dividir en grups i mentre donàvem una volta per la Fundació Miró,  anàvem entrant en petit grup a l’Espai 13 on ens esperava la Júlia que ens va poder ensenyar la seva exposició” ( Mei i Ares).

L’espai era  diàfan i al voltant d’ell es distribuïen, quasi de forma imperceptible, variacions d’una mateix element escultòric, amb angles molt diferents i marcats per algun gest o petita  expressió gràfica .

 “ Vam trobar tres tubs de cartró sòlid ordenats al voltant d’un espai blanc on les obres ressaltaven i amb petits detalls, com taques de groc o verd que semblaven guiar el recorregut” ( Brittany i Nayeli)

Vam seure en rotllana en mig de la sala, semblava que aquella experiència formés part de l’exposició. Vam estar comentant  l’obra amb la Julia. Quin gust i privilegi poder gaudir d’una artista en l’entorn de la seva obra i poder-la comentar en directe.

Però també vam aprofitar per gaudir de l’obra de Miró.

“” Vaig sentir la força i la presencia que tenen el seus quadres, sobre tot quan els mires pausadament, sense intentar comprendre i captant tot el que és invisible” (Martina)

I per finalitzar vam passar també pel Museu Arqueològic. Va ser impressionat veure objectes de fa més de 5000 anys com ara una flauta o algunes escultures. Vam veure que malgrat els anys… potser no som tan diferents.

Ha estat un dia rodó, hem gaudit de l’art i de bona companyia.

CONEIXEM LA IRINA

9 octubre 2020

El primer dia que va venir la Irina vam fer una activitat molt divertida per presentar-nos.

En un full de cartolina havíem de dibuixar un logo que ens representés i a l’altra banda fer 4 parts i escriure les coses que ens agraden fer i les que no, adjectius que ens descriguin i la nostra relació amb l’art.

Amb aquell paper vam fer un avió i posats en dues fileres, una davant de l’altra, vam llençar alhora tots els avions i van recollir el que teníem més a prop.

Després vam fer una rotllana i cada persona va llegir el contingut de l’avió que tenia i els altres endevinaven de qui era.

Ara els tenim tots guardats en una capsa com si fos una càpsula del temps.

Àlex, Maikel, Ainara, Leire i Carla

Des d’ Anna Irina Russell EN RESiDÈNCiA al Doctor Puigvert

SESSIÓ 6 – 20 d’octubre

Lo que hemos hecho en esta sesión ha sido ir al sitio que escogió Lúa, que está al lado de la escuela Baloo, en la montaña. Allí hay una zona con unos garajes muy bonitos con puertas de color rojo y estuvimos haciendo fotos. Estuvo guay porque las fotos que había eran muy interesantes. Después, fuimos a unos merenderos que están cerca y nos dijo que observásemos el paisaje y seleccionásemos algo en concreto para fotografiarlo. El objeto que seleccioné fue el barranco donde había unas hendiduras en forma de huella.

Xavi M.

Des de Consuelo Bautista EN RESIDÈNCIA al Narcís Monturiol

7/10/20

El següent dia, vam començar la classe mirant 6 minuts del video de la Raquel “sobre perdre el temps” que originalment durava 8 hores, i vam comentar-lo conjuntament. Despres vam pujar al pati de la 7a planta i vam començar a “perdre el temps” descansant estirats al terra. Al final de la classe, ens van proposar fer una obra (dibuix, foto o video) del que era per nosaltres perdre el temps.

Des de Raquel Friera i Xavier Bassas EN RESiDÈNCiA al Poeta Maragall