#3 Experimentant amb la música digital i l’edició de vídeo

Podem dibuixar la música? A creadors en residència cada alumne de 3r d’ESO ha fet una composició pròpia, utilitzant el programa de creació digital Beepbox. Ens ha agradat molt descobrir com, a més de tocar música en acústic, també som capaços de crear música a través de patrons, escales, dibuixos, efectes de so, representacions… Aquí en teniu un tast!

Veient els resultats d’aquestes composicions, que van ser molt variades i interessants, vam decidir fer una primera incursió en el món de l’edició digital, perquè vèiem que els loops que havíem creat ens evocaven imatges i sensacions que podíem fixar per tal de complamentar-les. Així doncs, vam fer un exercici de “traducció” de les cançons a través d’imatges o vídeos. Us en deixem algunes mostres:

Des de MANS O EN RESiDÈNCiA al Til•ler

Avui la Svan ens obre les portes del seu taller!!

La Svan comparteix espai amb tres artistes més, tots molt interessants i tenim molta curiositat per saber què fan i què són totes aquelles coses que ens trobem a les seves taules.

Finalment, podem preguntar a la Svan tots els dubtes i curiositats sobre el que anem veient, ens mostra la seva obra i tot allò que li serveix per treballar, fins i tot una cadira antiga però molt còmoda, que tots volem provar!

Des de Svantje Bußhoff EN RESiDÈNCiA al Vall Hebron

Desaprendre per aprendre i evolucionar

Fa un temps que estem treballant amb la Julia, intentant crear un projecte col·lectiu  en el marc de l’art contemporani. Sovint ens consta saber on som… però mica en mica ens anem trobant. Veiem que per aprendre sovint cal desaprendre primer, alliberant així una miqueta la nostra ment i obrir-nos a nous plantejaments.

 “L’art contemporani és un nou concepte per a nosaltres però l’estem intentant entendre amb el nostre treball a classe. Creiem que estem evolucionant com artistes” (Núria, Martina, Laia, i Mei).

A partir d’unes idees o enunciats marcats per a Julia  treballem en un projecte col·lectiu. Ens vam dividir en grups i cadascun va haver de dissenyar un d’aquests objectes:

Un objecte que semblés tou però fors dur “ al principi ens va costar entendre i trobar un objecte que complís aquelles condicions, vam fer diferents propostes però al final ens vam quedar amb una, l’aigua”. Va ser així com van aparèixer marques d’aigua serrades en grans blocs de forespan. (Kayle, Nayara i Joan Joel )

Un objecte/escultura per deixar vora del mar. “Vam realitzar diferents objectes i ens vam adonar que treballant plegats podríem fer una composició entre tots ells força interessant, però estem trobant dificultats a l’hora de fer més grans les peces i buscar aquesta composició” ( Soukayna, Brittany i Daniel)

Un objecte que fos dur i tou al mateix temps  “Hem treballat amb estructures de  ceràmica i cotofluix, fent servir el filferro com element d’unió. Però encara estem en procés de crear la nostra obra” (Núria, Martina, Laia, i Mei).

Un fragment d’un objecte d’un passat llunyà.  “Ens va venir al cap una venus que vam veure al museu arqueològic  i vam començar a imaginar com seria una deessa del mar a la prehistòria, on l’hauríem trobat, quin fragment hauríem trobat. I així vam començar a fer diferents esbossos” ( Marta, Laura i Maia)

I un objecte d’un futur remot “Al principi ens costava….si era del futur l’objecte no havia estat creat…havíem d’imaginar com seria la societat del futur, ens venia al cap la imatge de ciutats molt controlades i contaminades. Després de moltes idees vam acabar optant per una mascara on camuflar.se “

Estem a mig camí d’alguna cosa que desconeixem però  intuïm engrescadora.

FINS I TOT LA FOSCOR Circ d’hivern a l’Ateneu Popular de Nou Barris

El dimecres 16 de desembre vam anar a veure l’espectacle del 25è Circ d’Hivern a l’Ateneu Popular de 9 barris, “Fins i tot la foscor”

Sinopsi de l’espectacle:

El Circ d’Hivern neix d’un procés de creació que es desenvolupa al llarg de l’any. Per aquesta ocasió tindrem a 6 artistes en escena d’un altíssim nivell tècnic, vingudes des de Catalunya, França, Itàlia i Dinamarca. Circ, dansa, música, teatre i esport ompliran l’escenari de l’Ateneu Popular 9 Barris, en un Circ d’Hivern que compleix 25 anys de creació.

En aquest 25è Circ d’Hivern es trobaran: l’experiència d’Eva i Philine en el camp del circ contemporani cap a un art performatiu i absurd, l’univers musical i estètic d’Emiliano Pino (música i performance), la teatralitat extraterrestre de Laura Espósito (corda volant), la presencia desconcertant de Julie Bergez (acrobàcia i contorsió), l’abordatge coreogràfic i pluridisciplinari de Junyi Sun (dansa), el dinamisme imperdible de Dominique Joannon (trapezi) i les fatals posicions d’Elise Bjerkelund (trapezi i contorsió).

Podem dir que no ens va deixar indiferents perquè mai havíem vist un espectacle de circ així:

“Me ha parecido chula la obra de teatro se nota que han practicado y esforzado mucho” Marta

Me ha parecido una experiencia única porque era mi primera vez viendo un espectáculo de ese tipo . Cuando entré al teatro hacia calor, habían más estudiantes de diferentes edades . Algunas escenas me gustaron, pero otras me aburrieron un poco . En conclusión me ha gustado ir al teatro , me ha parecido graciosa en algunas partes y me lo pasé muy bien , por cierto lo que más me gusto fue la chica que estaba con la cuerda . Jana

Per mi la obra va estar molt bé, hem va agradar molt la noia de la corda com es grunxava i els actors eren entretinguts. La obra anava sobre déu i els pecats va ser divertida la part de la mort que la agafaven dels peus. Laia

Al teatro m’ho vaig pasar molt bé entre mirava la obra i va ser molt divertida. Joel

La sortida ha estat guapa i l’ obra de teatre ens ha agradat especialment quan estaven al trapezi. Aram

Em va agradar tot, el rendiment va ser bo, però una mica incomprensible en alguns punts. Nika

A mi em va agradar l’ obra perquè està molt ben pensada. Em van agradar les televisions del principi i la corda volant. No em va agradar que a vegades els sorolls eren molt forts i em posava nerviós i era com una sensació de que el cos em vibrava. Però va ser xulo. Luca

És molt chula perquè és molt intensa ja que cada 15 minuts canvia totalment de tema, el actors eren súper seriosos y em va agradar molt. Eric

A l’acabar…

Y la actividad con el otro colegio me parecía difícil, pero cuando lo practicas, no tanto. Marta

Después cuando salimos del teatro nos fuimos al parque y nos encontramos con otra escuela que hacía la misma optativa, hablamos un rato y nos enseñaron a jugar al diabolo me pareció divertido y aprendí otra cosa que no sabía. Jana

Després la experiència amb el altre institut va estar molt bé i hem va agradar molt el diàbolo. Laia

El que més hem va agradar va ser aprendre a fer coses amb el diàbolo. Joel

Tothom va fer els seus “pinitos” amb el diàbolo tot i que al començament amb una certa timidesa, però poc a poc es va crear una molt bona relació entre els alumnes de tots dos centres i tothom va gaudir de la trobada. Va ser una bona jornada que intentarem repetir.

Des de Carla Farreny i Marta Vilardell EN RESiDÈNCiA al Joan Fuster

Explorant un nou món

La Paula va portar una càmera endoscòpica i vam sortir al carrer per explorar tots els racons de la Fabra i Coats. La càmera és molt prima i  llarga i té una entrada USB per veure el vídeo al mòbil.

Es pot ficar a molts forats, espais buits i obertures: des de l’escorça d’un arbre o formiguers fins al clavegueram i trobar molts tipus d’insectes i plantes.

En Kevin utilitzant la càmera en un formiguer
I la Silvia a l’interior de l’escorça d’un arbre

És una experiencia interessant i divertida, tots volíem controlar i deixar caure la càmera entre les plantes i els formiguers. 

Aquí hi ha alguns dels registres que hem fet en vídeo:

Al forat de l’escorça
Clavegueram
perseguint un tavà

En tot moment hem estat observant, enregistrant i escrivint a la nostra llibreta personal.

Per acabar l’activitat vam escriure uns relats inspirant-nos en aquesta experiència. Aquests havien de tractar dels éssers vius no humans que vèiem a través de la càmera i ens havíem de posar en la seva pell.

Des de Paula Bruna EN RESiDÈNCiA al Vapor del Fil