De protocols i treball en grup

Un element que està prenent molta importància a les nostres vides és el protocol. Estem vivint una etapa en què les mesures d’higiene i seguretat estan al centre de totes les gestions d’espais en què estem o pels que circulem. És per això que fer un protocol propi pot ser quelcom útil per definir una mica més el nostre espai d’exploració i creació, descrit explícitament com un moment de “descans” respecte a la resta de la jornada a l’institut.

Imatge de la Míriam Lanzaco

Les últimes sessions abans de les vacances de Nadal les vam dedicar a plantejar un protocol en positiu, una eina de treball consensuada que ens ajudés a treballar juntes. Aquesta feina es va fer en un primer moment per grups, on havien de contestar a algunes preguntes com: què està funcionant del treball en grup i volem potenciar? Hem de posar línies vermelles? Proposem una idea boja pel protocol… i parlem-ne!

Les respostes dels diferents grups es van posar en comú, sent algunes d’elles contradictòries o, en altres casos, complementant-se a la perfecció. El debat ens va permetre reflexionar entorn el respecte i l’insult, l’ús de la mascareta a classe i la institució educativa i els seus límits. L’objectiu final és acabar formalitzant aquest protocol, un cop consensuat, en una peça gràfica encara per definir.

Apunts per una proposta de protocol

Des de Ricardo Pérez Hita EN RESiDÈNCiA al Verdaguer

Contaminació. Brainstorming.

A la tercera hora d’EN RESIDÈNCIA vam estar preparant notes adhesives, individualment, amb les idees que tenim per a la creació de la contaminació.
Avui, amb l’arribada de l’Eulàlia, les hem explicat a la resta del grup, les hem posat en comú i hem fet una depuració d’idees per anar perfilant aquest dia que farà ressò en Antaviana.
Com sempre, us deixem un vídeo que fa un tastet d’aquest procés i les imatges del mural que anem creant.

Des d’ Eulàlia Garcia Valls EN RESiDÈNCiA a l’Antaviana

#4 Sinestèsia

Podem dibuixar la música? Podem olorar-la o tocar-la?

La música ens inspira imatges, emocions, colors, paisatges, conceptes, olors… I per experimentar els canvis sensorials que ens produeix hem creat diferents composicions, musicals i plàstiques, inspirant-nos en els diferents elements naturals.

Hem barrejat els sentits inspirant-nos a partir dels diferents elements naturals (aire, aigua i foc) i hem experimentat amb els colors, les formes, els ritmes, els materials i objectes, els sons…

I aquí us deixem les nostres composicions!

AIRE

AIGUA

FOC

“La sinestèsia és, en neurofisiologia, una condició neurològica en la qual els sentits es combinen de forma poc corrent, aquesta condició comporta una interferència de diversos tipus de sensacions de diferents sentits en un mateix acte perceptiu.”

Des de MANS O EN RESiDÈNCiA al Til•ler

Visita al Teatre Lliure

El 15 de desembre de 2020, el grup va canviar la ubicació de les sessions d’EN RESiDÈNCiA a l’institut per anar al Teatre Lliure de Montjuïc. Primer, es va fer una visita guiada a les instal·lacions del teatre. L’Alícia Gorina els va explicar l’origen del Teatre Lliure i els va conduir per un recorregut en què es van veure: la façana des de la Plaça Margarida Xirgu, la sala Miralls, la platea i l’escenari de la Sala Fabià Puigserver (que en aquell moment acollia l’escenografia de l’espectacle Les Tres Germanes del director Julio Manrique), l’Spiralift (el sistema i engranatge per modificar la disposició de la sala), la maqueta del teatre i el vestíbul principal.

Desprès, com que actualment el procés creatiu que s’està fent amb en Marc està relacionat amb “el treball i la remuneració”, prèvia petició i en petits grups, es va anar a enregistrar personal del teatre treballant. Van enregistrar treballadors fent la seva feina: al taller, a sastreria, a una sala d’assaig i a les oficines de producció i comunicació. L’enregistrament era de 2/3 minuts i no s’interferia en l’activitat que es duia a terme.

Per últim,  es van reunir tots a la Sala de Lectura del teatre on es van visionar un parell de digestions pendents. Un matí intens però ben interessant!

Des de Marc Villanueva EN RESiDÈNCiA al Maria Espinalt

Sortida al museu MACBA

Els nois i noies de l’optativa en Residencia Dilluns 18 de Gener van anar al museu MACBA.
Allà van veure diferents exposicions, la principal que van anar a veure va ser Tony Cokes. S’ho van passar molt bé, per animar la visita van fer un concurs de fotografia a les obres que els hi cridaven més l’atenció. El Jorge els hi va explicar moltes coses a mesura que anava avançant la visita. L’exposició que més va impactar als alumnes va ser la de Fina Miralles.

Des de Jorge Albuerne EN RESiDÈNCiA al Martí Pous

SESSIÓ 13 – 30 de novembre

Este día fuimos al Velòdrom d’Horta y sacamos fotos del entorno.

Justo antes de llegar nos llamó la atención una escultura grande en forma de A. Era de un poeta que se llama Joan Brossa.

Después, fuimos hacia arriba, donde el laberinto, pero no entramos porque estaban reformándolo, así que nos quedamos a fuera sacando más fotos.

Sara, nuestra profesora, habló con un vigilante de allí y le preguntó qué se tenía que hacer para entrar. Parece que volveremos otro dia.

Nos gustó mucho esta sesión porque es un parque muy bonito y en el que se disfruta sacando fotografías.

Ivan M. y Ana B.

Des de Consuelo Bautista EN RESIDÈNCIA al Narcís Monturiol

SESSIÓ 12 – 24 de novembre

Dimarts 24 vam anar a l’Avinguda de l’Estatut a fer fotos urbanes. Era el lloc que havia triat l’Àiax.

Vam passar per damunt de la plaça Botticelli on havia una barana i a sota hi havien com una caseta amb graffitis i vam fer fotos de les nostres ombres.

Després vam estar a un parc on hi havien barres. L’Àiax ens va explicar que era habitual veure gent fent esport i ens va fer una demostració.

Finalment, vam continuar cap a Horta i ens vam aturar a veure com un noi feia trucs amb el patinet.

Laia M.

Des de Consuelo Bautista EN RESIDÈNCIA al Narcís Monturiol