Sortida a L’INS Barri Besòs

El dijous 27 de maig vam anar a fer la contaminació a l’INS Barri Besòs. Va ser un dia una mica mogut, anar des de Trinitat Vella fins a la parada de tram Maresme. No va ser un viatge difícil, però es triga una mica, uns vint/trenta minuts. Quan vam arribar, vam anar a un parc a esmorzar per a entrar preparats. Ja en el pati de l’institut, vam veure una ”preview” d’un duo que es deia ”Lazuz”, una paraula hebrea que equival a ”moure’s”, el duo estava format per Itamar Glucksmaan i Ron Beeri, dos artistes israelians que juntaven el món dels malabars i les acrobàcies en cadascun dels seus números.

El grup Lazuz actuant al pati de l’INS Barri Besòs
El grup Lazuz actuant al pati de l’INS Barri Besòs

Després d’això vam anar al gimnàs i vam procedir a donar classes de diàbolo als estudiants de 4t d’ESO de Barri Besòs, ja que ens trobem a la fase de contaminació de En Residència. Vam fer grups de tres/cinc persones i en cada grup hi havia un o dos dels integrants dels Diamalabors.xyz contaminant i ensenyant trucs de diàbolo. No va ser dificil, van agafar la tècnica ràpidament. Després d’una estona, ells ens van contaminar a nosaltres, ensenyant-nos a fer acrobàcies aèrees, com el trapezi o salts d’alçada caient damunt d’un matalàs gegant i gruixut.

Quan vam acabar, vam anar al Parc de Diagonal-Mar a jugar vòlei-diàbolo. Vam fer una xarxa amb dues cordes de nylon, ens vam dividir en grups de tres, i que comenci el joc. Jugàvem sota la reconfortant ombra d’un arbre, ja que feia un sol sufocant. En un moment entre partit i partit se’ns van penjar uns pals a l’arbre, no sabem com, però va passar. Vam tenir moltes dificultats per poder-los recuperar, tant va ser així que es van penjar uns altres pals en l’intent de despenjar els primers.

Vam passar uns bons moments junts.

Jugant vòlei amb diàbolo
Fent classes de diàbolo a l’INS Barri Besòs

Des de Troposfera.xyz EN RESiDÈNCiA al Comas i Solà

20 de maig

Els últims assajos

Minuts abans…

Arriba el públic

Comença l’espectacle: TRANSFORM ART TEAM PRESENTA: “TRAÇ-PAS”

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és image.png
A través de la imaginació i l’abstracció hem treballat amb el desig de re significar / transformar/traspassar espais i vivències conegudes en noves possibilitats imaginatives.

Diàleg posterior amb el públic! Sembla que els ha agradat!!! Pregunten per què no hem posat matalassos per fer trapezi. La Carla els comenta que ella sempre treballa d’aquesta manera, fa que estiguis més concentrat en el treball que estàs fent, no et confies, el circ té un component de risc i per això no et pots permetre un error.

Especial la conversa amb l’avi d’en Joel, que havia practicat gimnàstica esportiva, i comparteix algunes de les seves vivències amb nosaltres,

Ens fan algunes preguntes que no sabem respondre, volen saber que canvis observem en nosaltres mateixos desprès de l’experiència de Creadors, es fa el silenci…

Ara volem practicar una mica més en el trapezi!!!

Des de Carla Farreny i Marta Vilardell EN RESiDÈNCiA al Joan Fuster

Quan sortim de l’institut… s’encenen llums

Molta gent ens ha preguntat com ha començat aquesta obra. I com totes les obres, té una història.

Un bon dia vam conèixer el Marc Villanueva. No sabiem qui era. Tot era nou per a nosaltres. Ens va fer escriure en un paper el que haviem pensat d’ell la primera vegada que el vam veure. També ens va ensenyar uns llibres i revistes molt estranyes.

Ha estat una experiència estranya, creativa, interessant i divertida alhora. També ha estat una experiència molt nova per a nosaltres, ja que molts relacionàvem el teatre únicament amb aprendre’s un guió i interpretar un paper. Mica en mica ens hem anat adonant que hi ha altres maneres d’estar damunt d’un escenari.

Hem jugat amb objectes, hem convertit patates i gots en personatges. Ens hem ficat dins dels nostres videojocs preferits i hi hem treballat. Hem après a manipular sons. Hem ballat. Hem escrit guions i històries en grup. Hem après la tècnica del Verbatim. Hem entrevistat a treballadores i treballadors. Hem construït edificis amb caixes de cartró…

Hem anat experimentant amb diferents tècniques que no coneixíem. Mai sabíem què faríem a la propera sessió. Així ha estat el nostre procés creatiu.

Tot això ens ha fet veure el teatre des d’una altra perspectiva. No ens ho esperàvem. Al principi no teniem res planejat, però poc a poc ens hem adonat que estàvem fent teatre. Al final ens hem trobat damunt d’un escenari, amb focus, amb públic, i amb aplaudiments.

Sara, Ninna, Armand, Lara, Berta, Mar, Mario, Valèria, Ona, Iker, Tadeo, Nisha, Muhammad, Maxi i Ziyu.

Des de Marc Villanueva EN RESiDÈNCiA al Maria Espinalt

18 de maig, arribem a la Central del Circ

Les artistes ens expliquen com ens organitzarem i tot el que tenim per davant.

Entrem a la sala!

L’explorem!

comencem a escalfar

Decidim sobre els llums, l’aparell de fum, l’entrada sortida del públic, on i com seuran, on seurem nosaltres, el so… s’han de prendre decisions i ens costa callar, escoltar i centrar-nos. Ens fan posar a la pell dels artistes, ara som nosaltres els/les artistes!

i assagem!

Des de Carla Farreny i Marta Vilardell EN RESiDÈNCiA al Joan Fuster

RECTA FINAL, SETMANA DEL 17 AL 20 DE MAIG

La setmana es presenta intensa i amb dubtes de com serà tot plegat: hem d’estar tres dies seguits en horari de matí i tarda a La Central del Circ, ens repeteixen que és el moment d’estar més concentrats i de ser més responsables, sabem que vindran familiars a veure’ns… encara que ens costi reconeix-ho estem neguitosos.

La setmana comença amb el següent text de les artistes:

Estimats Creadors,

Avui és dilluns i amb la Marta ja estem a La Central del Circ ocupant-nos del muntatge que utilitzarem junts aquets dies.

Us escrivim aquesta nota per dir-vos que aquesta etapa d’acompanyament i de creació conjunta es tanca aquesta setmana, i volíem dir-vos que ha estat un “gustás” compartir aquest curs escolar amb vosaltres.

Ens heu inspirat tots i cadascú de vosaltres amb les vostres particularitats, i hem viatjat (esperem que juntament amb vosaltres) mes lluny del que podíem imaginar.

Tot ha anat agafant una forma de manera intuïtiva com passa sovint en les creacions artístiques, i heu estat receptius a aquesta “incertesa” fins a saber on anava a parar tot plegat, gràcies per la confiança que ens heu atorgat.

Volem dir-vos que tenim moltes ganes de aprofitar els dos últims dies que ens queden plegats i plegades per fer un “últim sprint” de creació, i per tenir també moments com els de dinar per conèixer-vos mes, per poder xerrar amb calma…

 Nosaltres ho donarem tot com fins ara fins el dijous a les 13h que ja haurem acabat ( esperem celebrar-ho amb algunes begudes sense alcohol no?) No us demanem que ho doneu tot, però us desitgem que us surti donar-ho tot de manera voluntària. Aprofitar aquestes últimes hores junts i acabar de donar forma al “producte” (espectacle/exposició) que només tots junts hem pogut crear.

Aprofiteu-ho, disfruteu, gaudiu, perquè aquestes oportunitats no passen cada any, i perquè tenir l’opció d’estar tot un any “en creació” veureu que es alguna cosa fora del comú… així que agafeu-vos fort, que comencem la recta final! Serà genial, us ho assegurem!

I després tots podrem descansar, i estar orgullosos del camí que hem travessat i transformat!

Nosaltres us trobarem molt a faltar quan tot això acabi,

Carla i Marta

No som capaços de compartir les nostres impressions desprès de llegir-ho i comencem a repassar les nostres improvisacions i recordar tot el material que haurem de portar al dia següent, els horaris…

Des de Carla Farreny i Marta Vilardell EN RESiDÈNCiA al Joan Fuster

Airtnet

AIRNET
Filtre purificador de l’aire de la ciutat.

Quan netegem l’aire, la ciutat batega!

Amb l’objectiu vinculant per a la UE en 2030 de, almenys, un 55% menys d’emissions de gasos d’efecte  d’hivernacle en comparació amb 1990.

El projecte AIRNET està instal·lant una xarxa de filtres purificadors d’aire repartits per localitzacions clau de la ciutat de Barcelona. AIRNET té l’objectiu de reduir en un 55% l’aire que respirem en els espais públics de la nostra ciutat.

Gràcies als filtres d’aire amb tecnologia d’última generació, aconseguirem reduir en un 55% els gasos d’efecte d’hivernacle produïts pel trànsit de vehicles i l’activitat industrial de la zona.


ATENCIÓ ! això és un fake

Si has arribat fins aquí motivat per la teva ganes de saber més sobre aquest increïble projecte, lamentem comunicar-te que és un fake.
Una obra o intervenció “fake” són aquelles que pretenen ser veritables quan, en realitat, són mentida.

AIRNET és una intervenció artística que utilitza el FAKE com a estratègia per a denunciar i fer visible els problemes de contaminació que sofreixen totes les ciutats.

Les altes emissions de gasos d’efecte d’hivernacle són un problema d’abast global que paradoxalment són imperceptibles pels nostres ulls. AIRNET fa visible l’invisible.
Fins i tot les estructures en forma de xemeneies que s’utilitzen per a evacuar gasos d’un pàrquing subterrani, són elements invisibles. Aquestes estructures estan tan ben integrades en el nostre paisatge urbà que no som capaços de veure la seva funció principal.

No podem esperar que la tecnologia solucioni els problemes de contaminació. Seria increïble que un aparell pogués purificar tot el que contaminem però no és una cosa realista. Airnet ara com ara és només un exercici de ciència-ficció. Si volem cuidar la nostra salut i el nostre planeta ara, hem de prendre consciència i evitar el problema en comptes d’esperar que la tecnologia el solucioni algun dia, ja que aquest dia podria ser massa tarda.

Consulta els nivells de contaminació en tot el planeta a temps real.

Des de David Proto EN RESiDÈNCiA al Bernat Metge

Antirrobotil

Composició:

Antirrobotil 1g. Paròdia, exageració i altres estratègies d’art i activisme creatiu. 

Instruccions d’ús:

Llegir l’etiqueta atentament abans d’usar. Antirrobotil és un medicament que actua directament contra els impulsos d’odi i violència al mateix temps que anul·la qualsevol impuls hostil que pogués derivar en robatori, intimidació o agressió.

Gràcies al seu principi actiu l’Antirrobotil també genera una capa de protecció per a evitar qualsevol tipus d’agressió o robatori en els espais públics. 

Precaucions:

No barrejar amb alcohol. Mantenir fora de l’abast de les persones sense sentit de l’humor i la ironia. No es fiqui les pastilles als ulls, en cas de contacte amb els ulls esbandir amb aigua diversos minuts, si persisteix la irritació consultar amb Bernart Col·lectiu. 

Per al seu correcte ús mantenir el contingut de l’envàs en llocs públics com a places i parcs. 

Efectes secundaris:

Pot despertar un sentiment prolongat de solidaritat, respecte, i convivència amb els nostres veïns/as del barri. El seu consum inadequat o en dosis elevades pot comportar alguns efectes adversos no desitjats: canvi del color dels ulls, pell reptiliana i ràpid creixement del pèl en nas i orelles.


ANTIRROBOTIL no és un producte farmacèutic real.

Això és un projecte artístic impulsat pel col·lectiu d’art i activisme Bernart.

Atirrobotil és una obra d’art urbà que parla sobre l’odi i la violència utilitzant com a metàfora un fàrmac de ficció.

Des de David Proto EN RESiDÈNCiA al Bernat Metge