Reflexió final de tot el procés creatiu.

El 18 de juny, ens vam poder reunir amb les creadores per fer un tancament de tot aquest procediment. Hem estat conscients de tots aquells aspectes que hem treballat i que ens han permès fer una introspecció, analitzar-nos més a nosaltres mateixos i madurar una miqueta més, davant de les situacions que la vida, a vegades, ens planteja.

A més, hem pogut fer un aparador amb les peces per poder-ho exposar al nostre centre i que tothom pugui veure el nostre resultat.

Un gran recorregut que, finalment, ha arribat al seu punt final.
Volem agrair a totes aquelles persones que han estat al nostre costat l’energia, la paciència i les ganes que han posat perquè aquest projecte tiri endavant.

La gran notícia és que… Ja tenim previst la residència per l’any vinent! Desitjam als nous alumnes que ho agafin que ho gaudeixin tant o més com nosaltres ho hem fet.

Bon estiu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Últim dimarts abans de la presentació!

Avui hem estat treballant a tope!

Dimarts vinent és la presentació de la nostra creació i estem preparant els últims detalls per a que tot estigui perfecte!

Aquí us deixem un vídeo recopilatori i, tot seguit, la invitació a la nostra presentació el 21 de maig al Santa Mònica! Us esperem allà a les 19h!!

Ens ensenyen a cosir!

Per finalitzar la nostra peça necessitem cosir tot allò que hem anat elaborant fins ara. Però, sabem cosir? No!, hi doncs, com ho farem?

Doncs gràcies a les costureres de l’Associació de Veïns i Veïnes de Roquetes! Hem fet un parell de sessions amb els alumnes on ens han explicat com es cus, com treballen i tota la labor social que fan. A més, s’han ofert a col·laborar en la nostra peça i, des d’aquí, ho volem agrair.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES MARTA I AMPARO!!

Sortida al MACBA

Avui, divendres 22 de febrer els integrants de la optativa de En Residència, hem anat al museu d’art contemporani MACBA.

Una vegada ja estàvem allà, una noia ens va anar explicant totes les obres que ens trobàvem, ens preguntava que creiem que significaven i ens ajudava a comprendre-las.

El primer que vam fer al entrar a l’edifici, la noia ens va fer una breu explicació per introduir-nos al món del art contemporani. Vam entrar a la primera sala, on es trobava al mig una estructura de fusta que podíem trepitjar. ens va contar que aquesta barca estava feta amb fusta dels vaixells que s’havien perdut al mediterrani, ho vam poder veure a un vídeo.

Després vam entrar a una sala fosca on hi havien diferents obres de diferents artistes. La que més ens va cridar l’atenció va ser una mena de laberint fet amb caixes, amb fotos de persones en blanc i negre. Ens va explicar que estava relacionat amb la guerra mundial, nosaltres creiem que les caixes representaven els records d’aquelles persones que van morir.

Finalment, vam entrar a una sala on hi havien quadres de dones. Totes les obres estaven fetes per dones i relacionades amb el moviment feminista.

Creiem que aquesta experiència ens ha servit de molt per poder inspirar-nos a l’hora de crear les nostres peces.

Natalia Rivero

Construïm les bases….

El dimarts dia 12 a la tarda, ens vam repartir en dos grups, uns vam anar amb la Nora i el altres vam anar amb la Marga.

El grup de la Nora vam fer una sèrie de preguntes per conèixer millor als nostres companys i companyes i, mentre, realitzavem fotografies per documentar aquest procés, l’Izan ens van fer les preguntes a la mercè i a mi, de mentre  l’Iker ens feia les fotos.La Nora en va dir que havíem de fer com si no en coneguessim de res i volguessin saber coses de les altres persones.

Als altres grup la marga els va guiar com havien de continuar el projecte i els patrons a seguir i van posar-se mans a la feina per a seguir amb el projecte.

Estela Torrado

Disseny comunitari amb les creadores

Avui dia 5 de febrer, hem començat la sessió cada un amb el grup que va escollir, posant en marxa el gran projecte, decidint més a fons que és el que farem, i com. Els grups anaven passant per la Nora i a la Marga per explicar-los com ho farem, i que elles ens donessin la seva opinió, el temps que els grups anaven passant tots els altres anàvem avançant amb l’obra d’art.

Mercè Guiset Merino

Comencem la creació!! UÉ!

Dimarts 29, hem acabat de fer el cadàver exquisit, ho hem enganxat a la paret, per ordre de llista.

La Nora i la Marga ens han mostrat unes obres que han fet elles. Una era com un coixí, però que tenía la forma de l’espatlla, com per exemple si la Marga estava cansada, agafa el coixí i es recolza a l’espatlla de la Nora.

Un altre eren dos fotografies plasmades en una mena de plàstic, el que contenien les fotografies, era el cos de la Nora en un fons fosc. I l’altre, era una fibra metàl·lica, adaptada al braç de la Marga, que formava la forma exacte de la seva extremitat.

Vam fer grups per tal de començar a desenvolupar la idea que tindrem com a obra final, i cada grup ens comencem a plantejar les idees del què podem fer.

Izan Arnaiz

Les nostres arrels

Aquest dimarts dia 22 ens havien demanat que busquéssim d’on són els nostres avis i àvies (les materns i paterns), els nostres pares i mares i nosaltres.

Al arribar, ens van repartir dos fulls: en una ens preguntaven nostres nom, d’on som, els noms del nostre pares, avis i d’on són. Alguns a recordar dels seus avis incloent, vam començar a plorar, ens relaxem i continuem amb l’activitat.

En l’altre full si el teu, els teus pares o els teus avis són d’un altre país et donaven un full amb el món. Si la teva, els teus pares o els teus avis són d’un altre lloc diferent dins d’ Espanya ets donaven un mapa de només Espanya.

En acabar tots de fer-ho ens van explicar la Nora i la Marga que hauríem de fer un cadàver exquisit, al principi la majoria no teniem la més remota idea. Ens van dir que començar un cos el doblegues a forma que no es miri el que has fet i segueix el següent. Comencem fer-ho amb els mapes els tallàvem de certa forma i els enganxem en una cartolina gegant però no ens va donar temps a acabar.

I així acaba la classe.

Pahola Sánchez