El dia de l’actuació.

El dissabte 5 de juny era el dia de la nostra mostra.

El grup Diamàlabors.xyz vam anar a actuar a diferents espais de Barcelona. Els alumnes que vivim al barri, vam quedar a les 09.30 a la parada de metro de la Trinitat Vella per baixar tots plegats al lloc de trobada (Guatemala núm 9) on hi havia l’empresa de lloguer de bicicletes Barcelona à vélo que ens acompanyaria durant tot el recorregut des d’Arc del Triomf fins al Parc de la Barceloneta.

Un cop ja teníem les bicicletes, els cascs i ens havíem trobat amb el Dídac i la Teresa i l’equip de producció, comunicació i mediació de La Central del Circ vam començar a pedalar cap a Arc de Triomf.

El primer lloc on vam mostrar el nostre treball va ser a Arc de Triomf. Vam arribar i vam aparcar les bicicletes totes juntes. A continuació vam buscar un lloc que no estigués situat a ple sol. El lloc escollit va ser un lateral del Passeig de Lluís Companys. Vam escalfar amb el diàbolo abans de l’actuació. A les 12.00 en punt vam començar l’actuació. Estàvem molt nerviosos. Hi havia molta gent i va sortir bé.

El segon punt d’actuació va ser al Mercat del Born. Vam fer el mateix: vam aparcar les bicicletes totes juntes, vam escalfar una estoneta i vam tornar a actuar. Va tornar a sortir bastant bé.

El tercer punt d’actuació va ser a la Barceloneta. Vam anar al lloc on actuaríem el nostre mosaic final, però aquesta actuació va ser mes ”personal”.

Després vam anar a dinar a un restaurant tots junts. De pica pica hi havia gaspatxo, ensalada de formatge, calamars i patates braves, de segon plat jo vaig voler un plat de espaguetis i de postre una macedònia. Desprès vam sortir del restaurant i ens vam despedir de tots.

Nader

Assajos de dimecres i divendres abans del Mosaic

El dimecres 2 de juny i el divendres 4 de juny vam estar assajant/practicant amb el Dídac i la Teresa al Centre Cívic de Trinitat Vella. Vam estar practicant les entrades de cadascun de nosaltres i què s’havia de fer dins el mosaic. Abans de començar a marcar les X vam fer un repàs perquè altres persones acabessin aliniant-se en el mosaic, altres feien moviments de cos amb els braços i un diàbolo a la mà per després passar-lo als primers que sortirien al mosaic. Vam seguir repetint fins que arriba el moment en què només cinc persones surten per començar el final i la resta seguir jugant al mosaic. Els tres primers sortirien a fer una mini actuació per començar a fer la base de la composició final, quan aquests tres acabessin, entrarien els altres dos, que farien el mateix.

Per acabar van entrant els altres companys a deixar els seus pals en equilibri i fent una composició amb els diàbolo .

Composició de diàbolos i pals de diàbolo al Mosaic.

El divendres hem fet el mateix que el dimecres només que hem sortit a la Plaça de la Trinitat Vella a fer una mini actuació pel públic de la plaça.

Mini actuació a la Plaça de Trinitat Vella.
Mini actuació a la Plaça de Trinitat Vella.

MOSAIC EN RUTA

Us convidem a seguir la ruta en bicicleta per Barcelona per tancar  “Mosaic” el procés de creació fet juntament amb troposfera.xyz. Ens podreu trobar a diferents punts de l’espai urbà, on farem improvisacions de malabars. La ruta començarà a les 12h a Arc de Triomf i tindrà parades al Mercat del Born (12:45h) i al Parc de Barceloneta (13:30h). “Mosaic” també té actiu el compte d’instagram @diamalaborsxyz, i més actualitzacions al web de troposfera.xyz.  

Sortida a L’INS Barri Besòs

El dijous 27 de maig vam anar a fer la contaminació a l’INS Barri Besòs. Va ser un dia una mica mogut, anar des de Trinitat Vella fins a la parada de tram Maresme. No va ser un viatge difícil, però es triga una mica, uns vint/trenta minuts. Quan vam arribar, vam anar a un parc a esmorzar per a entrar preparats. Ja en el pati de l’institut, vam veure una ”preview” d’un duo que es deia ”Lazuz”, una paraula hebrea que equival a ”moure’s”, el duo estava format per Itamar Glucksmaan i Ron Beeri, dos artistes israelians que juntaven el món dels malabars i les acrobàcies en cadascun dels seus números.

El grup Lazuz actuant al pati de l’INS Barri Besòs
El grup Lazuz actuant al pati de l’INS Barri Besòs

Després d’això vam anar al gimnàs i vam procedir a donar classes de diàbolo als estudiants de 4t d’ESO de Barri Besòs, ja que ens trobem a la fase de contaminació de En Residència. Vam fer grups de tres/cinc persones i en cada grup hi havia un o dos dels integrants dels Diamalabors.xyz contaminant i ensenyant trucs de diàbolo. No va ser dificil, van agafar la tècnica ràpidament. Després d’una estona, ells ens van contaminar a nosaltres, ensenyant-nos a fer acrobàcies aèrees, com el trapezi o salts d’alçada caient damunt d’un matalàs gegant i gruixut.

Quan vam acabar, vam anar al Parc de Diagonal-Mar a jugar vòlei-diàbolo. Vam fer una xarxa amb dues cordes de nylon, ens vam dividir en grups de tres, i que comenci el joc. Jugàvem sota la reconfortant ombra d’un arbre, ja que feia un sol sufocant. En un moment entre partit i partit se’ns van penjar uns pals a l’arbre, no sabem com, però va passar. Vam tenir moltes dificultats per poder-los recuperar, tant va ser així que es van penjar uns altres pals en l’intent de despenjar els primers.

Vam passar uns bons moments junts.

Jugant vòlei amb diàbolo
Fent classes de diàbolo a l’INS Barri Besòs

Parc de la Trinitat Vella-Plaça de la Trinitat

Era un dimecres, un dia assolellat, vam anar al Parc de la Trinitat Vella a fer fotos amb una copa de diàbolo enganxada a una càmera. Ens vam dividir en dos grups: la Teresa s’emportava a quatre alumnes per a fer fotografies d’elements del paisatge amb el diàbolo-càmera. El Dídac es va quedar amb els altres practicant trucs de diàbolo. Amb la Teresa vam començar a passejar pel parc per prendre fotos al nostre voltant. Vam agafar les coses i vam anar a la plaça de la Trinitat per practicar el nostre espectacle i perdré la vergonya davant del públic. Vam començar i cada vegada s’acostava més gent per veure la pràctica que és part del nostre espectacle, alguns ens vam posar nerviosos.

Dia de pluja

Càmera analògica amb copa de diàbolo

El passat dimecres 28 d’abril teníem la intenció de fer fotografies amb unes càmeres analògiques d’un sol ús enganxades a la copa d’un diàbolo, però com que el dia estava ennuvolat, vam decidir anar al Centre Cívic de Trinitat Vella que és on sempre entrenem amb el diàbolo.

Quan vam arribar, vam començar a escalfar amb els diàbolos per fer el mosaic. Una vegada ja escalfats, ens vam posar en marxa amb l’entrenament, sense pensar-nos-ho dues vegades. Hi havia una mica de rivalitat entre els companys, tant era així que alguns vam començar a fer diàbolo doble per a posar a prova els nostres ”skills”. En començar, la pràctica del mosaic va ser un desastre, però mentre anaven passant els minuts, va començar a agafar forma. Va ser un dia divertit, estàvem tots en harmonia passant-ho bé sense mirar els mòbils. Cal dir que mentre practicàvem el mosaic continuava la rivalitat i tots vam tractar de treure els millors trucs, tant era així, que vaig fer una roda llençant el diàbolo enlaire i el vaig recollir en finalitzar la roda.

Oliver Méndez Benítez

Vídeo d’instagram

https://www.instagram.com/tv/COQxhGBK5c_/?utm_source=ig_web_copy_link

Sessió sense el Dídac i la Teresa (Mosaic)

El dimecres  el Dídac i Teresa ens van deixar de deures sobre la baralla de galls o FMS tres coses positives i tres negatives i després , ells havia creat una improvisació per a practicar els trucs i teníem que haver-hi 1 en la primera fila fent un truc en la segona fila teníem que haver-hi 2 persones tenia que donar velocitat al diàbolo per a després que surti el primer passar un amb el diàbolo amb velocitat per a fer un truc i en la tercera fila teníem que haver-hi 4 persones amb el diàbolo a la mà per a esperar que es desocupar la segona fila per a donar-li velocitat al diàbolo i havia a les cantonades uns triangles perquè el de la primera fila espera que es desocupar la tercera fila per a poder entrar i desprès d’estar practicant la improvisació teníem que fer cadascun els seus 5 moviments amb start i stop i desprès teníem  que recrear els trucs

ENLLAÇOS ALS DOCUMENTS GRÀFICS

Aquí teniu una entrada amb els enllaços a tots els documents gràfics que us vam prometre que us enviaríem durant la sessió de contaminació de fa dues setmanes.

Xarxes socials:

El nostre canal Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfxNIB5OSYEalbTQ_SYyVJQ

On podeu veure la nostra sortida a la Central del Circ, la nostra visita a l’Ateneu Popular de Nou Barris i el treball que vam fer amb la professora Maria Delgado a Orientació.

El nostre compte Instagram amb fotografies i vídeos de les nostres sessions d’EN RESIDÈNCIA.

El nostre codi QR per accedir-hi.

 Si voleu ser més tradicionals, busqueu-nos clicant aquí

Els blogs:

Podeu seguir el nostre procés creatiu i el treball que fem en el següent blog.

Els trucs de diàbolo i altres curiositats relacionades amb el món dels malabars que ens ensenyen en Dídac i la Teresa, integrants del grup Troposfera.xyz.

Les apps o eines per editar:

Per a editar els nostres vídeos utilitzem BeeCut per a fer editatge amb els mòbils i VideoPad per a fer editatge amb l’ordinador. 

La propera estrena:

El video de l’última sortida a la quinzena metropolitana de la dansa.

Perdoneu la nostra demora en l’enviament d’aquest document. Esperem que ens seguiu a les xarxes i que us sigui d’utilitat.

Els integrants de Diamalàbors.xyz

Fase de Contaminacions: EN RESIDÈNCIA

El dilluns 22 de febrer  vam preparar la presentació del nostre projecte Diamalàbors.xyz per la fase de contaminació que teníem l’endemà a la tarda. Ens vam organitzar en parelles per a fer les exposicions de cada apartat de la presentació.

El dimarts a la tarda era el moment de la veritat. Tots els Diamalàbors estàvem a l’Aula Oberta amb un ordinador connectat telemàticament amb tot els claustre de professors i professores mitjançant Jit.si.

El primer duo, en Nader i l’Oliver,  van fer la presentació sobre l’Aula Oberta i la seva participació en el programa  ‘’En Residència’’ (Diamalàbors.xyz). Seguidament, el segon duo, l´Alex i en David, van exposar el currículum vitae com a artistes d’en Dìdac i la Teresa (Troposfera.xyz) El tercer en intervenir individualment  va ser en Joni,  ell va parlar sobre la història i orígens del diàbolo.  A continuació, el següent, va ser l’Emilio que va explicar com vam crear el nom de Diamalàbors.xyz, en què ens vam inspirar i perquè havíem inclòs .xyz en el nom del nostre grup. El penúltim en intervenir va ser l’Aitor que ens va explicar com editem els vídeos, les apps que utilitzem i el procés de gravació. El duo final, l’Alejandro i l’Osama ens van parlar sobre una sortida que vam fer fora de l’horari escolar durant les vacances de Nadal als diferents llocs emblemàtics de Barcelona com Arc del Triomf, Parc de la Ciutadella, Parlament de Catalunya i Platja de la Barceloneta. 

Finalment i per acabar la contaminació i la nostra exposició vam baixar el pati per ensenyar els nostres trucs en directe a tot el professorat del claustre.

Vam acabar amb una estona de precs i preguntes per part dels professors i les professores i ens van felicitar per la feina feta i el projecte.

Nosaltres també vam quedar contents i satisfets amb la presentació que havíem fet.

Sortida a La Central del Circ ( Parc del Fòrum)

El dimecres 24 de febrer vam anar a visitar La Central del  Circ. Vam anar-hi amb transport públic. Primer vam agafar la línia vermella del metro fins a Glòries i des de Glòries vam anar al Parc del Fòrum en tram. Quan vam arribar al Fòrum vam esmorzar, caminant.  En Dídac i la Teresa ens esperaven al Parc del Fòrum que és on està situada  La Central.

La Marissa, que és la persona mediadora de EN RESIDÈNCIA, ens va explicar què feien a La Central del Circ i ens va ensenyar  les instal·lacions que tenien una sala per fisioteràpia,  un gimnàs per a entrenar, una sala de posada en escena, … Vam entrar a una sala gran per a ensenyar als professionals del diàbolo i els malabars, que tots eren amics i coneguts d’en Dídac i la Teresa, els nostres trucs amb el diàbolo. Els amics d’en Dídac i la Teresa ens vam ensenyar també trucs nous i van estar jugant amb el diàbolo entre nosaltres. Ens van explicar que la seva relació amb el diàbolo era des de petits.  Amb retard,  perquè havia tingut problemes amb el metro, va arribar en Diego de Xile que sabia molt de diàbolo i vam veure com feia uns trucs molt xulos,  tirava el diàbolo pels aires i el recollia fent  piruetes  impressionants . Ens vam quedar bocabadats.