Totes les entrades de Laia Calzada

Les nostres cabanes

En una sessió vam estar parlant de llocs on pensar, algunes de les propostes eren una cabana. Aleshores, el Pep ens va explicar que ell havia fet una cabana amb les seves pròpies mans, i va viure durant mig any per a fer la seva tesi.

A la següent sessió ens va ensenyar fotografies de la seva cabanya i també d’altre artistes, com Virginia Woolf, Gustav Mahler,  i tot seguit ens va proposar de fer un disseny de com seria, si puguèssim fer-la, la nostra cabana. Era una proposta totalment lliure.  Tots hi vam estar d’acord i ens vam engrescar a fer els nostres dissenys.  

 

Gustav Mahler                                                  Virginia Woolf     

 

JOANA VILA:

El disseny de la meva cabana està situada al en un bosc i al costat d’un llac o riu. La penjaria de dos arbres i li penjaria una escala de corda penjant d’ella. A baix posaria una taula i unes cadires pensar en les meves coses. Tindria un tendal per la pluja. Per dins la cabana tindria alguna cosa per dormir i no gaire cosa més.

cabana_5

TERESA TUR:

La meva cabana consisteix en una esfera feta de fusta ‘envernissada’ (”plastificada”) que està penjada entre dos arbres i agafada per dos cordes molt resistents. Per pujar, hi ha unes escales de fusta que donen la volta a un dels arbres fins arribar a l’altura adequada per arribar a l’esfera sense problemes.

LAIA CALZADA:

La cabana que vaig dissenyar era molt diferent de la que he acabat fent.

Té tres pisos, en el tercer pis hi ha una dutxa (ecològica) perquè l’aigua que s’utilitza baixa per una canonada i va a parar  a un purificador casolà que fa que és torni potable.

Aquesta casa estaria damunt d’una piràmide perquè a mi m’agrada poder disfrutar de la mare natura i no veure la gent com va per la natura fent-la malbé, i també la posaria a dalt perquè m’agrada poder veure molt terreny des d’un sol lloc.

Té més d’uns llits, perquè estimo molt a la meva família, els meus tres germans, els meus pares, als meus avis (els que em queden), els meus cosins, els meus tiets…

CABAN LAIA C_2

AGATHE CASALS:

Vull que la meva cabana sigui petita. Que sigui de 3m d’alçada i 3m de llargada. Com que es per mi sola, m’anirà bé aquesta mida. No cal que ocupi molt espai.

Els materials que utilitzaria per construir la meva cabana, serien:

-maons (molts)

-ciment (suficient per enganxar tots els maons junts)

-fusta (per fer el sostre i alguna i el terra de dins de la cabana)

-trossos de vidre (per fer les finestres)

BLANCA LIMÓN

La meva cabana te forma rectangular, feta de fusta a la part superior i a la part en el primer pis les parets estan fets de

PEP MIRABET:

El disseny de la meva cabanya té tres pisos.

El és on hi ha la sala el menjador el lavabo… de 20m x 30m. Aquest pis fa 3m d’alçada

El segon hi ha una sala plena de coixins de 5m x 5m. Aquest pis fe 2m d’alçada

Hi el tercer és una sala amb una tauleta i dos cadires petites que és per jugar, també dona amb la sala de coixins per que et puguis tirar. Fa 5m x 5m. Aquest pis com que està inclinat fa 0m per una Banda i 1,50m d’alçada per a l’altre banda.

al cabana 1_1

ELISABET LÓPEZ:

El meu disseny està inspirat en una obra que a mi sempre m’ha agradat i que m’ha semblat molt innovadora que és el Palacio de Cristal de Madrid.

Però en comptes de ser una gran instal·lació, sinó només una mini cúpula amb quatre coses escencials (sofa, cadires, taula…) Estaria feta de vidre i per aguantar-lo unes bigues ferro.

ALBERT MUNTANYOLA:

La meva cabana està situada al bosc a uns 5 metres d’altura amb un tobogan pel costat fins el terra amb un coixí per no fer-se mal. Pujaries per una escala fins la porta i quan entressis et trobaries un sofà a l’esquerra i una tele a la dreta, si avancessis veuries dues portes una que dona a la meva habitació i una que com la de gossos però mes gran per tirar-se per el tobogan, just al davant a l’esquerra veuries una quina i al davant una porta que donaria a una terrassa i ja està

Herbari fullejat

Jo he fet un projecte anomenat l’herbari fullejat. Consisteix en fer un muntatge de fulles de plantes diferents amb el seu nom. És tracta que la gent pugui tocar i veure totes les característiques sense que res li digui, i a més a més que et puguis imaginar coses sobre l’arbre que potser són veritat o potser no.
Els materials que he fet servir han estat, majoritàriament, fulles de plantes, cartolines i cola blanca.

IMG_0271

Procés
Vaig anar a buscar les fulles
Les vaig enganxar amb pega de dos amb dos perquè s’assequessin
Un cop seques els vaig posar el nom de la planta
Quan ja estaven totes les vaig exposar sobre una taula.

No vaig trigar gaire temps, aproximadament 4 sessions.
El primer problema va ser que les fules s’estovaven, vaig haver de posar un paper el mig de duies fulles.
Al principi volia fer un herbari com tots els altres, amb lletres, però vaig veure que no valia la pena , és millor que la gent descubreix-hi amb els altres sentits.
La veritat és que m’ho esperava molt diferent, pensava que seria molt diferent, que quedaria més diferent, m’ha quedat molt simple, jo ho volia aixì.

Captura-7

Laia Calzada Garrofé 12-1-2016

Arbre de Nadal Antinatura

image image image image image

El nostre projecte era un arbre de Nadal antinatural. Els materials que vam fer servir van ser: pedres que vam recollir del pati, pintura verda, cola blanca, silicona, cartró i clips de colors. Els passos per fer-ho van ser els següents:

-Seleccionar les millors pedres
-Netejar-les
-Pintar-les amb pintura ver

-Vernisar-les

-Un cop seques enganxar-les amb súper Glue fent la forma d’un cactus que acabarà amb volum
-Treure la forma als clips i deixar-la amb forma de V
-Enganxar-los a les pedres.
-Posar-ho en test de plàstic

Hem utilitzat 4 setmanes, 8 hores en total, per finalitzar aquest projecte. Ens ven enfrontar al problema que el projecte no quedava com ens esperàvem i quan estàvem acabant ens vem donar compte que es semblava molt a un arbres de Nadal i com aquesta festa estava a la volta de la cantonada vem decidir transformar un cactus és un arbre de Nadal.
El resultat va ser un arbre de Nadal fet de pedres i decorat amb clips de colors amb una estrella a la punta. La cola blanca representava la neu. Finalment ens vem adonar que malgrat tot els inconvenients que ens havíem trobat per fer el projecte, va quedar un projecte satisfactori.

IMG_20151106_135419

Visitem el Macba

El passat divendres dia 6 de novembre, vam anar a veure una exposició anomenada “Especies d’espais” que s’exposava en el MACBA*. (Museu d’Art Contemporani de Barcelona)

El mateix comissari* de l’exposició, en Frederic, va ser el que ens la va ensenyar i explicar.
El primer que ens vam trobar va ser un forat que connectava l’interior amb l’exterior. Era impressionant perquè si el miraves es veien uns testos i si escoltaves se sentien només els patins de l’entrada.
Després vam entrar per una cortina que tenia una porta que representava la forma d’una planta d’un pis.

20151106_031756

 

Un cop dins, ens van explicar que havien muntat diferents habitacions perquè semblés una casa, cada habitació tenia unes obres diferents.

IMG_20151106_133330

Les que ens van agradar més va ser la del vídeo-joc.  L’obra d’art que ens van ensenyar anava sobre un artista que agafava passadissos de diferents pel·lícules. Tots ens vam adonar que una obra d’art no ha de ser només una escultura o un dibuix.

IMG_20151106_135419

Vam veure una obra que tenia com llits amb mapes per sobre, que tenien uns botons que marcaven els llocs en les quals l’artista se’n recordava de les històries que li explicava la seva àvia.
Crec que a tots ens va agradar molt.
Hi havien moltes més obres interessants.

Després daixò, quan vam sortir de la exposició, vam parlar una mica de si ens havia agradat i vam marxar cadascú pel seu compte.IMG_20151106_141759

La Sessió dels Artistes

Avui, 17 d’octubre,  el Pep ens ha explicat què va fer el passat cap de setmana.  Va anar a Valls, on hi havia una exposició seva molt senzilla i molt neutre. I perquè diem neutre? Perquè hi ha una manera de treballar que se’n diu el cub blanc, consisteix en treballar en parets blanques, així el treball és veu millor.
A ell li agrada posar poca cosa a l’exposició. Vam estar una estona parlant d’això.
Després ens va explicar que a ell li proposen de fer exposicions, ell no decideix. I li donen un temps límit per fer-la.

El Josep Anton ens va explicar que el cap de setmana anterior va anar a Brussel·les a fer un concert amb la seva coral de 90 persones (entonen molt bé)!
Com que a la sessió anterior, quan caminàvem per la Carretera de les Aigües, vam tenir moltes idees, hem començat a explicar-les.
Vam parlar del que volíem fer.
Per últim, el Pep ens va ensenyar les obres d’art que ell va pensar quan li vam ensenyar el que vam portar després de veure la seva exposició el primer dia de curs.  Els objectes, les paraules o be els sons que havíem pensat que tenien relació amb l’exposició. Ell ens ha ensenyat obres d’art que ell relaciona amb el que vam portar de casa.
Ens ha ensenyat imatges de diferents artistes, com Georges Rousse i Felici Varini, amb els quals el Pep relacionava el dibuix que va portar l’Oriol d’un arbre partit a trossos. Aquesta mena d’obres segueixen una tendència que s’anomena Anamorfisme.

baixa (4)baixa (3)

També ens va fer escoltar dos exemples d’Art Sonor.  Cardiff i Miller, són dos artistes canadencs que fan art sonor, això el Pep ho va relacionar amb el sons que va dir la Laia C.
Escher és un pintor que el Pep el relaciona amb el dibuix de la Blanca.

infinit
Ignasi Aballí, també fa quadres de coses sense fons com va fer la Joana.

Full en blanc
L’obra de’n Dabiel Jacoby, l’ha relacionat amb la paraula “diferent” de Elisabet.

Paraula diferent
Pep Vidal també ens va ensenyar  una exposició pròpia que va fer a una galeria on hi havia una sala tota plena de smiles, i això ho va  relacionar amb l’emoticon del Iago.

VOCABULARI:
Galeria: És una botiga de peces d’art que és poden comprar i quan s’acaba la galeria o venen.
Museu: És pot observar però no comprar.

Laia Calzada, Agathe Casals, Blanca Mercader i Gina Mas