¿Dónde va la luz cuándo se va?

Després de moltes setmanes de treball, hem finaliltzat la nostra peça. Finalment és un àudio que s’anomena “¿Dónde se va la luz cuándo se va?”.

Aquest títol va sorgir d’una de les “Preguntas sin respuesta” sobre les que hem estat treballant al llarg de tot el procés. Ens va semblar una pregunta tan suggerent que va ser l’inici de la nostr apeça, gairebé com un desencadenant.

Seguirem publicant en relació a tot el procés!

Presentació de “NO NECESITAS UNA APISONADORA SI TU LÓGICA ES APLASTANTE”

Ja hem presentat la nostra exposició!

Ens han acompanyat famílies, companys, professors i molta altra gent. Ha estat bonic i emocionant veure-ho tot junt i poder-ho explicar a la gent que ha vingut.

Moltes gràcies Ana per la teva generositat al llarg de tot el procés! Ha estat molt intens!

L’exposició és al centre Cívic Baró de Viver i estarà exposada fins el 14 de juny.

Seguim la residència, en correspondència!

Hem revisat i reflexionat sobre l’acció a l’institut i l’efecte que hem generat en els nostres companys. Ens hem adonat que hem creat desconcert i que a molts de nosaltres no ens agrada sentir-nos desconcertats…

Hem recollit les impressions en notes de veu que mirarem de transcriure (algunes d’elles).

Per altra banda, l’Ana-Garcia Pineda ens ha explicat que l’últim tram de la residència el farem en correspondència: l’han convidat a la Universitat de Viena i treballarà amb nosaltes des d’allà! Això sí, ja ens ha dit que vindrà a algunes sessions.

Comencem a treballar en la nova proposta: textos encadenats! Ja us anirem explicant…

Dissenyem la nostra acció…

Hem decidit que farem una acció a partir de la nostra frase… a l’institut! Per tal que tingui un efecte més contundent, hem decidit que la mantindrem en secret fins el dia de la realització.

La proposta és la següent:

1r dia:

Farem una manifestació amb el lema “NO TE LAVES LAS MANOS”

La intenció serà crear un dubte sobre la frase… si ens la prenem en sentit literal o en sentit figurat… veurem el desconcert…

2n dia:

A primera hora del matí, haurem col·locat una pancarta a l’entrada de l’institut amb la segona frase “SI TODOS NOS LAVAMOS LAS MANOS, ¿LLENAREMOS EL MAR DE PROBLEMAS?

En aquest cas desvetllem que el sentit és figurat… !!!

Hem utilitzat dues metàfores: Rentar-se les mans  i Un mar de problemes.

 

 

 

Sentit literal i sentit figurat…

Fa dies que amb l’Ana treballem sobre el llenguatge i els seus usos. Hem parlat sobre la ironia, la metàfora, la sinestèsia… i hem descobert quines possibilitats ens ofereix…

D’aquesta manera hem començat a investigar plegats i al llarg de diverses sessions hem treballat sobre frases o preguntes que posen en joc el sentit figurat de les expressions…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al principi ens va costar entendre-ho, però a mesura que hem anat fent frases, comentant-les entre tots i treballant-les ha anat esdevenint un joc!

En tenim diverses i les voldrem mostrar en conjunt… hem de pensar encara de quina manera ho farem.

IMG-20170412-WA0000