L’HANGAR I EN WILLEM DE HAAN, UN ARTISTA HOLANDÈS

26 de març

En aquesta sessió vam anar a l’Hangar, el taller de la Irina, la nostra artista. Allà vam conèixer en Willem de Haan, un nou artista!, que també està a l’Hangar, on té el seu espai de creació.

En una sala molt gran, en Willem ens va mostrar una breu presentació per ensenyar-nos alguna de les seves obres o creacions. Alguns exemples:

– Una entrada de metro (falsa), en el camp, molt allunyada d’una ciutat del Canadà.

– Unes sabates especials per turistes amb unes tires de xancletes a la part de sobre per donar-li 2 utilitats.

-Un regle que havia fet a ma que marcava 30 cm quan en realitat era de 3 metres. El que feia amb això era apropar-ho a un altre objecte (com una cadira) per enganyar l’ull humà i així semblava que la cadira, en aquest cas, semblés més petita.

Volia jugar amb la nostra ment perquè posava una cosa quan en realitat era una altra. Era una manera de confondre l’espectador.

Després la Irina i el Willem ens van ensenyar el seu taller, l’edifici i alguns espais d’altres artistes. Ens van agradar molt els tallers, eren espaiosos i bonics, fins i tot tenien una cuina comú!

En aquesta visita vam aprendre a percebre i donar-li un altre sentit a tot, i donar-li molta més profunditat a les coses.

En general ens va agradar molt l’Hangar. I en Willem ens va dir que després de les vacances vindrà a veure’ns a l’institut.

Alex, Anna, Berta M., Leire F., Leo, Maikel, Oriol, Sali, Sofia

Si voleu saber més coses d’en Willem i l’Hangar: https://hangar.org/ca/willem-de-haan/

VEURE/NO VEURE – VEURE EL FUTUR – ULLERES

Març 2021

El dia 3 de març vam anar a veure un fragment de l’obra “Antes de que todos lo sepan” de la Paula Serrano dins del Dansa Quinzena Metropolitana. Els nois i les noies van tenir la oportunitat de conversar amb el ballarins i fer-los preguntes i propostes sobre la comunicació entre ells, i entre ells i nosaltres, ja que tota l’acció la desenvolupaven amb els ulls tancats. El tacte, el so, la proximitat, la improvisació, l’assaig… van ser els factors de la conversa. Aquesta activitat es connecta molt bé amb l’exploració que estem fent amb la Irina al voltant dels sistemes de comunicació i alhora dona l’oportunitat de veure una disciplina diferent a la que estem treballant.

Un cop a l’aula, això ens va portar a parlar de la visió del futur i com mirar el futur d’una altra manera. ……. Mercè

ULLERES

Vam veure una pel·lícula que es deia Wall-E, que tractava sobre la contaminació i un documental que parlava de deixalles electròniques que tirem nosaltres i els africans les cremen i les aprofiten per guanyar-se la vida. Ens va fer reflexionar en com seria el món en el futur.

Després la nostra professora ens van donar una idea molt peculiar d’un artista africà que es diu Cyrus Kabiru. Ell fa obres amb deixalles que ell recicla i les utilitza com material per les seves obres, però sobretot les utilitza per fer ulleres extravagants i donar a conèixer a la resta del món els problemes tan greus del seu continent.

Llavors nosaltres vam agafar la seva idea i vam portar tots de casa materials que anàvem a llençar o que ja no utilitzàvem més com: cables, mòbils vells, pendrivers, auriculars espatllats, taps, filferro, etc.

El resultat va ser molt inesperat: cadascú va crear unes ulleres úniques. Hi havia de tots els tipus, des de ulleres clàssiques fins a monocles. Va ser fascinant la diversitat i imaginació de la gent per fer això, ens va resultar molt divertit.

Ens vam inspirar en el treball d’en Cyrus Kabiru per crear les nostres primeres ulleres reciclades amb la idea de fer unes ulleres que servissin per mirar el futur d’una altra manera.

Ainara, Berta G, Carla, Dídac, Jana, Judit,  Keyla, Laia, Leire J, Roy i Telma