ESTOS LODOS

https://vimeo.com//341448003

 

Com transcorre el dia a dia d’un institut?

“Por los pasillos del instituto se escuchan toda clase de cosas”

Què poden tenir en comú els protagonistes de la pel.lícula “La Piràmide Humana “amb els nois i noies de l’institut Lluís Domènech i Montaner? Les relacions humanes que s’estableixen entre els alumnes dels instituts serà el punt de partida per reflexionar al voltant de les il.lusions, inquietuts, preocupacions dels adolescents. La convivència diària posa de manifest els llaços d’amistat, les relacions sentimentals, l’amor, el desamor, els rols que s’estableixen entre ells. El debat al voltant dels perjudicis està servit. Temes com ara el racisme, el classisme, la immigració, els rols de gènere, els prejudicis, la xenofòbia, les desigualtats econòmiques, la violència de gènere, la família, la pressió social, etc. Una barreja entre realitat i ficció, experiències personals, opinions, reflexions, argumentacions, situacions quotidianes que es viuen en primera persona o com espectadora, com actors o espectadors. Els éssers humans som complicats/complexes.

Què és un prejudici?

Aversió no raonada per alguna cosa. Indici o opinió preconcebuda. Prejudici: Actitud hostil i desconfiada envers alguna persona que pertany a un col·lectiu, simplement a causa de la seva pertinença a aquest grup (Allport 1954). El prejudici va relacionat amb sentiments i emocions. Un prejudici és una creença o valoració que un fa de manera precipitada i sense base de certesa influït, condicionat per una primera impressió.

La discriminació sorgeix quan un determinat individu o conducta és jutjat negativament per causa dels prejudicis i, llavors, rep un tracte diferent. Un prejudici no és universal, és a dir, cadascú pensa coses diferents. Sovint estan basats en estereotips, valors o ideals.

Els prejudicis poden ser cognitius i distorsionen la realitat per percebre-la d’una determinada manera, també poden ser afectius i estar lligats a allò que ens agrada. El prejudicis poden manifestar-se en el rebuig de determinats grups socials o conceptes sense un autèntic coneixement. Rumors. Són declaracions sobre persones, grups o esdeveniments que es difonen d’una persona a altra sense que se’n demostri la veracitat i tenen credibilitat no perquè hi hagi proves directes que els sostinguin, sinó perquè hi ha molta gent que els creu (s’adequa a les conviccions pròpies). Estereotip: Atribucions generalitzades de determinades característiques d’alguns membres d’un grup al seu conjunt. S’atribueixen qualitats a una persona com a membre d’un grup i no se la jutja per la seva individualitat (Myers 1995). Són creences que ens ajuden a simplificar la realitat i per si mateixes no són ni negatives ni positives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *