Primeres experiències: sons i rutes quotidianes

La primera activitat proposada per Anson va ser fixar-nos en el timbre de casa nostra. Vam haver de gravar-ne el soroll i després vam escoltar-lo a classe. Vam fer el mateix procés amb el despertador i, a continuació, ens vam dedicar a interpretar-lo amb grup, o sigui, a determinar què ens suggeria: sensacions agradables, desagradables, alegria, molèstia…

L’activitat següent va ser pensar en el traçat que fem cada dia de casa a l’institut. Una vegada imaginat, vam sortir a la pissarra per il·lustrar-lo. Va ser un caos però, a la vegada, divertit. Tots, més o menys, vam dibuixar-lo seguint un esquema similar i uns mateixos criteris. L’exercici tenia la finalitat de fer-nos canviar la forma de pensar. Anson ens va fer reflexionar sobre els croquis que havíem dibuixat. Per què els havíem elaborat seguint sempre línies rectes i el camí més curt? Al final de la classe, vam acabar creant un nou traçat amb noves formes més divertides i amb nous punts de referència. Una manera diferent d’interpretar una experiència quotidiana!

Edició dels textos de Víctor Fernández, Marina Collell i Xavi Bianés.

Què fem a VIP?

Estem experimentant amb l’artista Martí Anson. El primer  exercici que hem fet ha estat cercar expressions relacionades amb l’art  en situacions quotidianes; per exemple, en el recorregut que fem diàriament de casa a l’institut o en els sorolls que formen part del nostre dia a dia.

A més a més, aviat començarem un nou treball que consistirà en capturar una imatge a partir d’un missatge de WhatsApp. Sembla interessant i crec que aquesta experiència ens ajudarà a treure’n alguna cosa positiva i, sobretot, a adquirir nous coneixements sobre l’art.

Martí Ruiz Rey, 4t C

La nova Visual i Plàstica, curs 2015-2016

Enguany, la matèria de Visual i Plàstica al nostre institut presenta algunes novetats. Mentre que alguns estudiants segueixen fent el mateix de sempre, hi ha un altre grup, on hi som nosaltres, que hem engegat un projecte especial.
Aquest projecte consisteix en la visita a l’aula d’un artista, Martí Anson, una vegada a la setmana. Anson ens parla sobre l’art contemporani. De moment, hem vist que es tracta d’un tipus d’art que avui en dia encara està un pèl amagat. Per això, el nostre objectiu a curt i a mig termini serà intentar descobrir-lo i entendre´l. Ara mateix, encara se’ns fa una mica difícil perquè no estem acostumats a analitzar-lo però és normal i, de mica en mica, n’anirem aprenent.

Anaïs González, 4t A