Visita al Jardí botànic de Barcelona

Aquest divendres 12 d’abril hem tingut el privilegi de visitar i conèixer el Jardí botànic de la mà del seu director, el Dr. Josep. Mª Montserrat.

Al grup d’en Residència s’afegeixen la Laia, en Jon i la Lola, professora emèrita de l’Institut a la que agraïm molt sincerament que ens hagi acompanyat.

El jardí botànic, situat a Montjuïc, darrera de l’Estadi Olímpic, és el millor lloc per viure la primavera, en un dia fantàstic a l’aire lliure.

Malgrat la seva qualitat, situació i acurat disseny, el jardí botànic és un desconegut per a molts ciutadans i ciutadanes de Barcelona.

Comencem la visita amb una breu introducció, i recorrem els camins viatjant per Austràlia, Califòrnia, Xile, Àfrica i la Mediterrània més propera.

Veiem també un hotel d’insectes. És molt curiós, i sembla una escultura. L’hotel d’insectes proporciona les condicions de refugi adequades per a les diferents espècies d’insectes útils pel jardí i la pol·linització.

Coneixem plantes i arbres curiosos d’arreu, i en Josep ens explica a cada pas anècdotes i dades relacionades amb la història i la civilització. La seva erudició ens acompanya fins a l’Institut Botànic, centre d’investigació botànica d’alt nivell.

Allà podem gaudir, com a primers visitants de la col•lecció Salvador que obrirà al públic properament.El dia 21 d’aquest mes d’abril, una jornada de portes obertes plena d’activitats gratuïtes tot el dia – Planta’t als botànics- mostrarà aquesta col•lecció i una exposició fotogràfica sobre l’aura de les plantes.

A continuació i per acabar, ens mostra l’herbari i ens explica el seu funcionament. En acabar, ens acomiadem i anem baixant per la falda de Montjuic.

Josep Mª Montserrat ens descobreix el present i el futur d’una institució que estudia la biodiversitat per ensenyar-nos a conservar-la. ” Per saber com conservar la biodiversitat, primer cal catal•logar -la”, ens dirà. Aquesta és l’autèntica funció de l’Institut Botànic de Barcelona.