Tercera sessió: Primeres aproximacions a les formes de treball que trobem al barri.

El passat 25 d’octubre els alumnes de l’IES Josep Pla, participants del projecte “En residencia”, vam tenir el primer contacte amb treballadors.
Ens vam separar en tres grups de tres, quatre i cinc alumnes i, després de distribuir-nos les zones més properes a l’institut, vam sortir al carrer per començar l’activitat. L’objectiu d’aquesta era poder observar diferents formes de treball i conèixer el seu funcionament. Per fer-ho, vam entrar a diferents locals: botigues de roba interior, mecànics, perfumeries, bugaderies, forns de pa, etc. Els nostres objectius eren fer un qüestionari a un treballador o treballadora de cada local, aconseguir un residu que produís al treballar i, finalment, una fotografia de les seves mans.

Encara que no sempre vam aconseguir assolir tots els objectius, quasi tothom va ser educat amb nosaltres. Ens van respondre preguntes sobre el salari, cosa que em va sorprendre. Ens van donar residus que produïen, tot i que l’oli del mecànic era del 2006. I a excepció d’un lloc, també vam poder fer les fotos de les mans que volíem.
En general va ser una bona experiència.

Aquí podem veure l’àlbum de les fotos de les mans dels treballadors, acconseguides a la sortida.

Maria V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *