Avui ens ha visitat en Carlton, un especialista en programació que ens ha orientat com dissenyar l’aplicació de la nostra app i ens ha resolt molts dels dubtes que teníem.
En primer lloc, ha ressaltat la importància de tenir en compte tres aspectes essencials: què volem fer, de quin temps disposem i de quin pressupost partim. Si no tenim en compte aquests aspectes, podria ser que, per exemple, se’ns tirés el temps a sobre o gastéssim més diners dels que tenim.
També ens ha explicat que no és el mateix fer una aplicació per al Android que fer una per al iphone. Ens ha suggerit que el millor seria fer una app de web que es pugui descarregar al mòbil, ja que seria la mateixa app per a tots els sistemes i a més és més econòmic. També ens ha aconsellat que sempre comencem pel més difícil ja que així, resolent els problemes més complicats la resta sortirà més fàcilment.
Un altre aspecte important és el disseny. No teníem molt clar ni decidit el fons ja que primer vam pensar a fer un fons amb una imatge de fusta però ho vam desestimar perquè volíem una cosa més senzilla. Carlton ens ha mostrat uns prototipus dissenyats per ell a partir de les idees que li va suggerir el Ricardo. A partir d’aquí hem començat entre tots a donar-li voltes al tema: quants colors hi haurà, en quines llengües estarà l’aplicació, quin disseny tindran els botons, quines referències personals li demanarem a l’usuari…Entre les decisions que hem pres estan que l’usuari podrà triar 5 colors que es podran repetir, que es podrà guardar la imatge generada i que crearem una icona que es podrà tenir al mòbil amb l’aplicació descarregada.
Finalment hem pensat el nom que li donarem a l’aplicació. Les opcions finalistes són: plexiapp, plexiart, plexi, plexigradat, plexing.
Redacció: Fátima Saeid