Avui el Ricardo ens ha mostrat el projecte de la nostra app acabat i l’hem pogut provar. Ara hem de pensar com farem la difusió perquè la gent la conegui i la pugui descarregar i utilitzar. Finalment portarà el nom de plexiapp en relació als colors dels materials a què fa referència. La nostra aplicació té un domini a internet. Si escrius el nom de l’aplicació al buscador de google apareix la pàgina web de l’aplicació. La voleu provar? PLEXIAPP.
Arxiu mensual: abril de 2017
Un matí de “relax” a la Fundació Joan Miró
Exposició “À toute épreuve”, més que un llibre
Dimarts passat vàrem anar a la Fundació Miró per veure dues exposicions. La primera que vam visitar va ser una col·laboració de Joan Miró, el poeta Paul Éluard i l’editor Gérald Cramer. Es tracta d’un llibre creat l’any 1958 amb un poemes que van ser escrits trenta anys abans pel poeta Élouard. En aquesta exposició també podem trobar les planxes de fusta que es van usar en l’elaboració del llibre. Podem reviure i ficar-nos en l’evolució d’aquest llibre ja que en el museu tenim totes les peces i tots els passos que va utilitzar per fer aquesta meravella de llibre.
Redacció: César Martínez i Lydia Alegre
Exposició d’Eva Fàbrefas:
“Imagina’t que ets un pot de mantega que es desfà”
La següent exposició que vam visitar era una mostra interactiva d’Eva Fàbregas. Primer de tot, en Jordi Antas ens va parlar del significat de l’exposició i vam comentar les sensacions que ens produïa. Tot seguit, ens vam imaginar, tal com diu el títol de l’exposició, que érem un pot de mantega que es desfà i vam estar interactuant amb tots els objectes de l’expo: ens vam estirar per on volíem, ens vam emprovar la roba que hi havia penjada, vam escoltar l’àudio de l’exposició, vam mirar vídeos estirats als llits…
Pícnic als jardins de la Fundació Joan Miró
Per acabar la jornada vam anar als jardins de la Fundació a fer un pícnic i relaxar-nos una estona!
En Carlton ens ajuda a crear la nostra aplicació
Avui ens ha visitat en Carlton, un especialista en programació que ens ha orientat com dissenyar l’aplicació de la nostra app i ens ha resolt molts dels dubtes que teníem.
En primer lloc, ha ressaltat la importància de tenir en compte tres aspectes essencials: què volem fer, de quin temps disposem i de quin pressupost partim. Si no tenim en compte aquests aspectes, podria ser que, per exemple, se’ns tirés el temps a sobre o gastéssim més diners dels que tenim.
També ens ha explicat que no és el mateix fer una aplicació per al Android que fer una per al iphone. Ens ha suggerit que el millor seria fer una app de web que es pugui descarregar al mòbil, ja que seria la mateixa app per a tots els sistemes i a més és més econòmic. També ens ha aconsellat que sempre comencem pel més difícil ja que així, resolent els problemes més complicats la resta sortirà més fàcilment.
Un altre aspecte important és el disseny. No teníem molt clar ni decidit el fons ja que primer vam pensar a fer un fons amb una imatge de fusta però ho vam desestimar perquè volíem una cosa més senzilla. Carlton ens ha mostrat uns prototipus dissenyats per ell a partir de les idees que li va suggerir el Ricardo. A partir d’aquí hem començat entre tots a donar-li voltes al tema: quants colors hi haurà, en quines llengües estarà l’aplicació, quin disseny tindran els botons, quines referències personals li demanarem a l’usuari…Entre les decisions que hem pres estan que l’usuari podrà triar 5 colors que es podran repetir, que es podrà guardar la imatge generada i que crearem una icona que es podrà tenir al mòbil amb l’aplicació descarregada.
Finalment hem pensat el nom que li donarem a l’aplicació. Les opcions finalistes són: plexiapp, plexiart, plexi, plexigradat, plexing.
Redacció: Fátima Saeid