Hola!

De esquerra a dreta i de dalt a baix som: Julianne, Marwa, Faria, Elena, Cristina, Charmaine, David, Shakib, Aryanne, Judit, Elijah, Ishana.

Concert a l’Auditori (11 de maig)

Vam anar a l’Auditori a veure a la Juliane actuar, perquè ella amb un grup de músics feien un espectacle infanti titulat “Ulls clucs”, i ens van convidar. A l’espectacle utilitzaven molts instruments i feien algunes accions divertides. També cantaven i ballaven cançons infantils. No ens va divertir molt perquè no era adequat a la nostra edat, però en canvi vam veure que els nens que havien vingut a la funció s’ho van passar molt bé i no paraven de ballar i aplaudir.

Titelles (4 de maig)

Aquesta setmana, durant una sessió, hem donat vida a les nostres titelles. Ja havíem creat una història amb elles anteriorment, i hem aprofitat per a gravar-la i fer uns dels videos del que serà la nostra mostra. Hem fet diferents tomes de la mateixa escena (enfocant als diferents personatges), i d’aquí a uns dies tindrem acabat tot el vídeo. Mentre que gravavem, ens va resultar un mica incòmode la postura en la que estavem: ajupits per a que no sen’s veiés el cap. Els que ens miraven des de darrera de la càmera deien que es veia molt bé així, però a nosaltres ens va cansar molt. Igualment, va ser divertit.

LA CIANOTÍPIA

El 27 d’abril va venir una artista plàstica, Lucia, a fer-nos un taller de cianotípia.

La Cianotípia és un procediment fotogràfic que dona una còpia negativa de l’original en color blau o cian. Aquest procediment va ser desenvolupat per Anna Atkins, l’any 1843, per estudiar les algues).

Durant la primera hora vam pensar les composicions que volíem fer amb les imatges i objectes que ella havia portat i vam fer com uns “collage”. Després de fer tot això vam deixar-ho al sol per a què reaccionés la substància química que havia posat la Lucia.

Mentrestant, nosaltres vam estar esperant nerviosos ja que aquell dia estava força ennuvolat. Però ,després d’uns 20 minuts quan vam a anar a veure si el producte químic havia pogut fer la reacció desitjada, ens vam quedar molt emocionats veient el curiós resultat final.

A la segona hora, vam fer un collage que consistia en descriure el planeta blau amb imatges de revistes, papers de colors i colors per pintar.

LES ÚLTIMES SESSIONS

La setmana passada vam tenir una classe amb en Ramon, ell ens va ensenyar a expresar-nos amb el cos i amb els titelles. També vam fer un petit teatre utilitzant els titelles i la Juliane ens va gravar.

Aquesta setmana la Juliane ens va revelar el que fariem per la presentació final. Ella ens va dir que fariem 4 videos i un d’ells és el dels titelles. També ens va proposar que el petit video dels titelles sigui un musical, per això el dimarts, l’ Elijah i l’Aryeanne es van posar en el piano i van improvisar.

A la segona hora ens vam separar per grups i vam practicar la coreografia i el rap del segon vídeo que fariem per la presentació final.

Passeig per Miramar- 9 de febrer

Al dia següent de la “sessió de contaminació” per relaxar-nos dels nervis que havíem passat vam anar a fer un passeig per Miramar.

“La excursión fue relajante, divertida, espléndida, tranquila, variada, agradable. Me gustó mucho conocer el instrumento que trajo Juliane: la kalimba.”

” La salida fue muy relajada: aire frío, cielo azul. En Miramar quise estar sola, escuchar música. Es muy relajante hacer cosas sola.”

” Me ha gustado la actividad que hicimos en Montjuic. Teníamos que activar el oído, el gusto, el tacto, la vista y el olfato.”

Entorn a l’hivern

Aryanne:

Hemos tenido dos sesiones sobre lo que nos hace sentir el invierno. En la primera escribimos frases y textos y en la segunda podíamos escoger entre componer algo con instrumentos, cantar o dibujar. Yo y mis amigos nos inventamos una melodía al piano pensando en este invierno frío que tenemos. Nos ha salido una melodía guay. Mola componer lo que tu sientes y lo que ves.

Charmaine:

Me ha parecido muy bien lo de escribir sobre el invierno. Me ha salido un poema. Después cada uno de nosotros leía con un micro lo que había escrito y Juliane lo grababa en un sampler. Lo escuchábamos a continuación con algún efecto añadido. Me ha gustado mucho.

Amb la Juliane aquesta peça s’ha convertit en un collage sonor que vam presentar a la “sessió de contaminació” de l’institut.

Aquest és el video: