Arxiu mensual: novembre de 2016
Entintem els linòleums
Acabar el buidat de les 22 planxes de linòleum ens va portar el seu temps. Un cop finalitzat aquest procés, calia entintar i fer les impressions en paper.
Abans d’iniciar l’entintat vam preparar el material necessari: el tòrcul que tenim a l’institut, el paper, la tinta grassa, la planxa per estendre la tinta i el rodet.
Després vam haver de graduar el tòrcul i fer la primera prova. Increïble veure la primera impressió,!! Per grups vam anar passant les nostres planxes i cadascú va fer el seu entintat.
Ens ha agradat molt conèixer aquesta tècnica, queden molt bé totes les impressions juntes!
Aviat escanejarem els resultats i volem fer un pòster i una targeta, un abecedari de les nostres mans amb el llenguatge de signes.
Sobre Chillida i el gravat amb linòleum
Eduardo Chillida és un escultor basc. Al llarg de la seva vida treballarà diferents materials, tècniques i concepcions del volum.
Comença amb una escultura més figurativa i cada cop la va fent més abstracte. La nostra recerca va ser sobre com representa les mans. Cadascun de nosaltres vam buscar fotos de les mans que feia tant escultures com dibuixos i gravats.
Ens va sorprendre la forma de Chillida de fer mans, ens recordaven “muntanyes” i formes abstractes.
Com ja teníem escrit el nostre nom amb el llenguatge de signes, vam pensar que podríem fer un gravat a la manera de Chillida. Cada un de nosaltres faria una lletra i amb els 22 gravats tindríem l’abecedari en el llenguatge de signes.
Per fer la nostra lletra primer la vam dibuixar a la llibreta en paper, després la vam calcar amb paper vegetal i per últim la vam girar i amb un paper de calca la vam copiar sobre la planxa de linòleum.
Llavors vam començar a fer el buidat amb les gúbies. Us passem un recull de fotos de tot:
Redactores: Eva Recolons i Jasmina Condal