Examen

El passat divendres 30 de novembre, en Pau Miró va plantejar a l’alumnat del grup de teatre una activitat inesperada en dies de projecte: un “examen” escrit que constava de divuit preguntes.

  1. Què és per a tu una història?
  2. Quins elements necessitem per crear una història? Digues com a mínim set elements.
  3. Descriu un acte d’injustícia.
  4. De quin tema voldries parlar a la teva història? Per què?
  5. Esmenta tres gèneres literaris.
  6. Digues el títol d’una cançó que t’emocioni.
  7. Descriu què és el que et commou d’aquesta cançó.
  8. Explica en una frase què és per a tu el teatre.
  9. Digues tres coses que et facin ràbia.
  10. Imagina’t que has escrit un text teatral que s’ha estrenat al millor teatre de la ciutat amb molt d’èxit. Quin és el títol del text?
  11. Què él que més valora la crítica del teu text teatral?
  12. Digues una cosa que et faci por.
  13. Copia una de les tres respostes d’un company per a la pregunta 9.
  14. Digues dues coses més que et facin por.
  15. Dibuixa en tres vinyetes les tres pors (una por per a cada vinyeta).
  16. Imagina la següent situació: Estàs participant a un campament. És de nit. A cada tenda de campanya hi ha vuit persones. Estàs dormint. De sobte, et despertes i veus una cosa estranya. Però no ho expliques a ningú, ni en aquell precís instant ni l’endemà. Descriu què és el que has vist, i explica perquè  no ho has explicat a ningú en aquell moment.
  17. Imagina, dins de la mateixa situació, un flashback: Anem enrere en el temps, quan montàveu la tenda. Llavors va passar alguna cosa a la que no li vas donar importància. Ara (en el moment present de la situació) la recordes perquè la lligues amb la cosa estranya que acabes de veure. Descriu què és el que recordes.
  18. Seguim en la mateixa situació: Anem endavant en el temps, després de la nit en què has vist una cosa estranya.Tot això que ha passat aquesta nit ha tingut unes conseqüències. I per excusar-les, li dius una mentida al teu professor o a una autoritat. Quina mentida li expliques?

David Arnaiz