Deconstrucció de mapes V

En el nostre mapa, voliem representar les zones per les quals passem cada dia, les nostres cases, els nostres espais més habituals i familiars.

Primer vam començar retallant els edificis on vivim i l’edifici que estem estudiant,  després els vam engaxar al costat en tamany augmentat. Voliem remarcar aquests elements perqué, per nosaltres, és lo més important del mapa. A continuació, amb pintura blanca vam marcar els recorreguts de tots els integrants del grup  des de les cases de cadascú cap a l’institut, i de l’institut cap a l’edifici. Acte seguit, vam voler aïllar el barri, i finalment per fer això vam optar per pintar-lo tot de blanc.

Finalment, vam relacionar els edifics retallats i enganxats al costat, amb el seu lloc corresponent, amb lletres i números senars.

IMG_1306IMG_1169IMG_1305

Deconstrucció de mapes IV

Hem refet el mapa del nostre barri, canviant moltes coses per fer-les al nostre gust, sobretot hem canviat alguns topònims, per exemple hem substituït L’Hospitalet de Llobregat per Los Angeles y La Marina de Prat Vermell per Brooklyn donant d’aquesta manera una dimensió molt més glamurosa i atractiva a un espai que per nosaltres és anodí.

Hem volgut convertir el nostre barri en un gran somni per tal de fer realitat les nostres fantasies.

IMG_1308IMG_1199IMG_1183IMG_1178IMG_1307

Deconstrucció de mapes III

La nostra idea era canviar radicalment el mapa, que no tingués res que veure amb el mapa original, però que de la mateixa manera es pogués saber el que era.

De manera que vam traçar el recorregut que fèiem des de l’institut fins a l’edifici en un mapa negre i el vam retallar; desprès el vam enganxar sobre un mapa del barri, de color blanc. Seguidament, vam fer el mateix amb les nostres cases.

En el mapa també vam marcar els punts que tenien algun interès per a nosaltres.  Per exemple un dels punts d’interès era el centre comercial, el parc… els vam numerar segons l’interès.

Finalment  decidírem  remarcar amb vermell les divisions que vam fer en el mapa per fer-ho més vistós.

IMG_1304IMG_1176IMG_1168IMG_1303

Deconstrucció de mapes II

El mapa que hem realitzat està dividit en dos parts que corresponen a dos recorreguts:

El primer recorregut tracta de les rutes que fem cadascun de nosaltres habitualment.

El segon és el recorregut de la sortida que vàrem fer amb l’Eduard (l’artista que està treballant amb nosaltres) en busca d’edificis que ens cridessin l’atenció.

Primer vàrem senyalar on viviem i vam fer fotocòpies ampliades dels nostres habitatges. Les vam retallar i enganxar al mapa. Amb fletxes indicàrem les rutes que fem.

Seguidament vam passar a la segona fase. Vam col·locar el segon recorregut sota la ruta del primer, per tal de resaltar el nostre. També vam indicar amb un punt negre l’edifici COPISA (l’edifici que estem treballant).

A una cantonada del mapa hem fet una llegenda, indicant amb diferents colors cada ruta.

Amb tot això, hem volgut recrear el barri a partir de les nostres vivències i de la nostra relació amb els seus espais.

IMG_1177IMG_1302IMG_1301IMG_1300

 

Deconstrucció de mapes I

Vam pensar en marcar amb un color visible la zona que ens interessava del nostre barri i en negre les zones en que no estàvem normalment. Primer vam enganxar a la cartolina la zona del mapa on vivim en blanc i vam deixar les parts que no ens interessaven de color  negre. Vam pintar amb diferents colors les nostres cases, en taronja les zones on solem estar  i en vermell el camí a l’institut que fem tots els dies. Posteriorment vam pensar que les parts que no ens interessaven podíem fer-les desaparèixer progressivament.  A continuació ressenyàrem amb fletxes el camí d’anada i tornada a l’institut. Per últim decoràrem els llocs on sortim amb els nostres amics amb uns estels, ja que no es veien el suficient. D’aquesta manera hem volgut projectar la nostra subjectivitat en la realitat objectiva del nostre barri.

 IMG_1298 IMG_1170 IMG_1196 IMG_1179 IMG_1299IMG_1194IMG_1297

 

 

Hotel Porta Fira. Toyo Ito

El Hotel Porta Fira  es un rascacielos situado en la Plaza de Europa en el municipio de Hospitalet de Llobregat, província de Barcelona. Fue el ganador del Premio al Rascacielos de Oro de Emporis 2010. Tiene 113 metros de altura y 26 plantas, lo que lo convierten en el rascacielos más alto del municipio y el 5º más alto del area metropolitana de Barcelona. Tiene un área total de 34.688 m2 y fue obra del arquitecto japonés Toyo Ito.

DPP07DD0B06111730 DPP07DD0B06111B59 DPP07DD0B06121214

Torre Puig. Rafael Moneo

Con 114 metros de altura, se trata de un edificio que, en palabras del arquitecto “evoca la voluntad de crecimiento” mediante una fachada que sugiere la forma espiral ascendente y que envuelve al edificio.
El proyecto, diseñado por Moneo, cuenta con una superficie total construida de más de 23.000 metros cuadrado y tendrá un gran atractivo visual.

El vidrio y el ángulo serán los protagonistas de las 22 plantas del edificio de oficinas. Sobre rasante, la torre se eleva como un prisma con las fachadas compuestas de unas tiras diagonales inclinadas 15 grados respecto el horizontal que recorren todo el volumen. “Las fachadas este y norte ascienden en diagonal, lo que hace que el acceso principal se corone con una vela, creando una pieza especial que marca la entrada. La torre está rodeada con una lámina de agua, que se cruza en dos puntos por unas plataformas pétreas que permiten el acceso al edificio.

964371_776139772412113_1553759495_o 856243_776139449078812_1765012739_o